Τι νέο υπάρχει

[Cyprus Times] Αναστασιάδης για Προεδρικές: Στηρίζω Αβέρωφ Νεοφύτου, θα συσπειρωθεί ο ΔΗΣΥ

proedrosalpha-1.jpeg

Ο ΔΗΣΥ έχει υποψήφιο και θα συσπειρωθεί Ξεκαθαρίζει ξανά τη θέση για τις Προεδρικές ο Νίκος Αναστασιάδης

Νέο ξεκαθάρισμα Αναστασιάδη για τη θέση που θα τηρήσει στις Προεδρικές εκλογές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κασκάνη και Νικόλα Ζανέττο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΔΗΣΥ έχει υποψήφιο και πως στηρίζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Και εξέφρασε τη θέση ότι το κόμμα θα συσπειρωθεί.

«Να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι γέννημα και θρέμμα αυτής της παράταξης. Την υπηρέτησα από όλα τα πόστα. Είτε ως βουλευτής, είτε ως αξιωματούχος. Δεν είναι δυνατόν έστω και αν απέχω από τα κομματικά δρώμενα να αδιαφορώ για την παράταξη μέσα στην οποία ανδρώθηκα πολιτικά μέσα στην οποία με ανέδειξε στα διάφορα εσωκομματικά αξιώματα, μην ξεχνάτε υπήρξα 16 χρόνια Πρόεδρος της παράταξης και μέσα στην οποία αναδείχθηκα και ως Πρόεδρος της δημοκρατίας. Συνεπώς με ενδιαφέρει και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κομματική τάξη. Η κομματική τάξη υπό την έννοια ο σεβασμός στις διατάξεις του κόμματος. Η τοποθέτηση μου δεν μπορεί να είναι με τον κομματικό μανδύα δηλαδή να βγαίνω να φωνάζω ζήτω ο Α’ υποψήφιος ή ο Β’ υποψήφιος, αλλά έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι για μένα εκείνος που επιλέγεται ως υποψήφιος του κόμματος είναι και υποψήφιος μου. Αυτόν θα υποστηρίξω αυτόν μέχρι τέλους θα θεωρώ ότι εκφράζει την παράταξη» ανέφερε.

Και είπε πως δε θεωρεί ότι ο ΔΗΣΥ είναι διασπασμένος, ενώ ερωτήθηκε κατά πόσον έχει επικοινωνία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Κατά καιρούς βεβαίως. Έχω τηλεφωνική επαφή. Δεν είναι εχθρός ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπό την έννοια του αντιπάλου. Έχει δικαίωμα να έχει τις ευγενείς φιλοδοξίες του, βεβαίως άλλη είναι η άποψη μου όσο αφορά την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσει» είπε ο Πρόεδρος.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους Γιώργο Κασκάνη και Νικόλα Ζανέττο κατά πόσον έχει ξεκινήσει νωρίς η προεκλογική εξέφρασε τη θέση ότι αυτή την περίοδο δεν γίνεται προεκλογική. «Αυτή την περίοδο γίνονται διαβουλεύσεις για συνεργασίες, επιλογές» όπως είπε.

Κληθείς μεταξύ άλλων να σχολιάσει ότι ήταν ο ΔΗΣΥ που άνοιξε πρώτος τον «χορό» είπε ότι δεν εμπλέκεται στα κομματικά δρώμενα. «Ως γνωστόν από τότε που έχω εκλεγεί πρόεδρος, ουδέποτε έχω εμπλακεί ή έχω συμμετάσχει σε προεκλογικές διαδικασίες» ανέφερε.

Όπως είπε, προτεραιότητα του αυτή την τελευταία χρονιά της διακυβέρνησης του είναι η υλοποίηση των εξαγγελιών του. «Στόχος είναι η υλοποίηση του μέγιστου δυνατού βαθμού των εξαγγελιών του προεκλογικού μου προγράμματος. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις, ψηφιακή μετάβαση, εκσυγχρονισμό θεσμών, περιλαμβάνει δημιουργία στέρεων βάσεων για την οικονομία, το σημαντικότερο όμως περιλαμβάνει την δημιουργία ενός πραγματικά κοινωνικού κράτους που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών ή και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες. Περίπου το 90 με 95% των εξαγγελιών έχουν υλοποιηθεί» είπε ο Πρόεδρος. Και σημείωσε ότι παραμένουν ακόμα κάποια, είτε αυτά αφορούν έργα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεις που δυστυχώς πολλές φορές συναντούν τις διαφορετικές απόψεις των πολιτικών κομμάτων. «Υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, η μία αφορά τη δικαιοσύνη εκεί πιστεύω θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και η άλλη που προβληματίζει και αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση».

Contents of this article including associated images are belongs Cyprus Times
Views & opinions expressed are those of the author and/or Cyprus Times

Source

Πίσω
Κορυφή