Τι νέο υπάρχει

[PIO] Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Μαρίας Παναγιώτου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  • Εκκινητής νήματος News
  • Ημερομηνία έναρξης
35117.jpg
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για να εστιάσουμε την προσοχή μας στη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής προστασίας και της ανάγκης για βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελεί ένα ακόμα λόγο για παγκόσμια κινητοποίηση, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της φύσης για την ευημερία και την αειφορία του πλανήτη μας.

Είναι μια ευκαιρία να επισημάνουμε τη δέσμευσή μας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και να αναγνωρίσουμε την επείγουσα ανάγκη για δράση και συνεργασία για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές. Από την κλιματική αλλαγή και την απώλεια της βιοποικιλότητας, έως τη ρύπανση του αέρα και των υδάτων, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι αναμφίβολα παγκόσμιες και απαιτούν κοινές και συντονισμένες προσπάθειες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος είναι με μεγάλη χαρά που ανακοινώνει μαζί με το Τμήμα Δασών την έναρξη ενός φιλόδοξου έργου με στόχο την ανάδειξη του Εθνικού Δασικού Πάρκου Παιδαγωγικής Ακαδημίας ως ένα πρότυπου πάρκου στη διαχείριση του νερού. Μέσω αυτού του έργου αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι περνάμε από τα λόγια στις πράξεις και αναδεικνύουμε το πάρκο ως πρότυπο για τη βέλτιστη διαχείριση του νερού, ενθαρρύνοντας την αποδοτική χρήση και την προστασία των υδάτινων πόρων.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες, το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος επιδιώκει να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη, τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενεές.

(ΡΜ/ΝΓ)


Contents of this article including associated images are belongs PIO
Views & opinions expressed are those of the author and/or PIO

Source

 
Πίσω
Κορυφή