Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Holguin: Holguin: Θα πιέσω για συνομιλίες μέχρι το τέλος...

holguin-960x646.jpg

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ Μαρία Άντζελα Χολγκουίν δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ετοιμάσει μια έκθεση μετά την επίσκεψή της και θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τις επόμενες ημέρες

Οι δηλώσεις της έξω από το προεδρικό μέγαρο έγιναν μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, η οποία ξεκίνησε στις 10:30 π.μ. και διήρκεσε περίπου 50 λεπτά

"Βρίσκομαι στο τέλος της θητείας μου. Θα ετοιμάσω μια έκθεση, θα έχω συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα επανέλθουμε και θα δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να "πιέζουμε".

"Θα πιέσω μέχρι την τελευταία μέρα και νομίζω ότι αυτό αξίζει στον κυπριακό λαό."

Η Holguin είπε ότι αυτό είναι επίσης σύμφωνο με αυτό που θέλει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Η απεσταλμένη υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για μια τριμερή συνάντηση μεταξύ του ΟΗΕ, του Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

"Συνεχίζουμε να πιέζουμε γι' αυτό. Ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να ανοίξουν δρόμοι και να ανοίξουν δυνατότητες. Το ελάχιστο που αξίζει ο λαός είναι ένας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών."

Η Holguin πρόσθεσε ότι η συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη πήγε καλά και μίλησαν "για διάφορα θέματα"

Τόνισε ότι οι ηγέτες πρέπει να ακούσουν το λαό

"Ο κοινός τόπος είναι ο λαός και αυτό που θέλει. Γι' αυτό θα συνεχίσω να πιέζω."

Η έκθεση της Holguin θα είναι αμερόληπτη και θα περιλαμβάνει τις παρατηρήσεις της από την κοινωνία των πολιτών, τα πολιτικά κόμματα, τους πολιτικούς και "κυρίως τι θέλει ο λαός", είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Holguin πρότεινε τριμερή συνάντηση μεταξύ της ίδιας, του Χριστοδουλίδη και του Τατάρ. Παρόλα αυτά, η Τατάρ απέρριψε την πρόταση τονίζοντας ότι μόνο με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος για την τουρκοκυπριακή πλευρά μπορούν να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή