Στον κορυφαίο Κύπριο influencer ο PAUL LAMBIS βρίσκει έναν DJ που χρησιμοποιεί το χιούμορ για να τροφοδοτήσει την επιτυχία του και περιγράφει λεπτομερώς τις εμπειρίες του στο gaming, αλλά η ζωή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι όλα όσα φαίνονται
Ο Γιώργος Ιωάννου, πιο γνωστός στο διαδίκτυο ως 2J, είναι Κύπριος DJ, μουσικός καλλιτέχνης και YouTuber, που κατέχει την πρώτη θέση τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. Γεννημένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριο πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, ο 2J ζει στην Αγία Νάπα, όπου διαχειρίζεται τα κανάλια του στο YouTube από το μοντέρνο στούντιό του, εστιάζοντας σε παιχνίδια, παρωδίες και άλλα βίντεο. Ξεπερνώντας το όριο του ενός εκατομμυρίου συνδρομητών, η δημοτικότητα του 2J αυξάνεται συνεχώς, καθώς παραμένει αφοσιωμένος στην κωμική του μορφή.
Από το 2007, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το κανάλι του στο YouTube, ο 2J διατηρεί υψηλό επίπεδο δραστηριότητας σε όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκεπτόμενος διαρκώς έξω από το κουτί και τραβώντας την προσοχή του κοινού του.
"Στην αρχή, έφτιαχνα βίντεο στο YouTube μόνο για διασκέδαση", λέει ο 2J. "Τότε, δεν είχα χρήματα, ωστόσο το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να κάνω τον κόσμο να γελάσει, δημιουργώντας βίντεο χωρίς να χρειάζεται να δείξω το πρόσωπό μου."
Ο 2J ισχυρίζεται ότι τα πρώτα του βίντεο ήταν "απαίσια", σε σημείο που τα διέγραψε όλα. "Η δυνατότητα να γίνω πλούσιος δουλεύοντας από το σπίτι έκανε το YouTube πολύ ελκυστικό", προσθέτει. "Είχα ήδη καταλάβει πώς να αιχμαλωτίζω και να κρατάω την προσοχή του κοινού μου- το μόνο που απέμενε ήταν να δημιουργήσω έναν τρόπο για να βγάλω χρήματα από το πάθος μου."
Από τότε που έγινε vlogger πλήρους απασχόλησης και αφού έβαλε το πρόσωπό του στο όνομά του, τα συχνά ξεκαρδιστικά και πάντα γνήσια βίντεο του 2J έγιναν βασικό κομμάτι του καναλιού του, προσελκύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές. Προσιτός και αυθεντικός στους θεατές του, η διεθνής επιρροή του 2J σύντομα τράβηξε την προσοχή του οργανισμού του YouTube, που τον επιβράβευσε για τον αριθμό των συνδρομητών του, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη δύναμή του να επηρεάζει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών
Υπάρχει όμως και μια αρνητική πλευρά. "Δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους συνέχεια, και ούτε μπορείς να προσφέρεις όλα όσα θα ήθελαν όλοι συνέχεια", λέει ο 2J. "Μπορείς είτε να είσαι ο εαυτός σου στο YouTube και να δεχτείς όλη την κριτική που το συνοδεύει, είτε μπορείς να είσαι ο "σωστός" influencer, κάτι που προσπάθησα να κάνω."
Αλλά παρά το γεγονός ότι φαίνεται ότι τα κατάφερες στα μάτια πολλών wannabes, σύμφωνα με τον 2J οι influencers δεν είναι ευτυχισμένοι. "Βλέπεις πολλούς YouTubers να μιλούν για άγχος και κατάθλιψη, καθώς συχνά νιώθουν την ανάγκη να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό τους στην οθόνη". Η 2J περιγράφει την εμπειρία ως εξαιρετικά αγχωτική, υποδεικνύοντας ότι οι περισσότεροι influencers παρακινούνται από τον αριθμό των συνδρομητών και το οικονομικό κέρδος που συνεπάγεται, πέφτοντας συχνά στην παγίδα της παραγωγής περιεχομένου που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που πραγματικά είναι. "Τις περισσότερες φορές ό,τι είναι trending είναι ψεύτικο."
Στο εσωτερικό μέτωπο και στην Ελλάδα, η φήμη του 2J ως δύναμη επιρροής είχε άμεσο αντίκτυπο στην καριέρα του, δημιουργώντας ευκαιρίες και συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες ποπ τραγουδιστές και ραπ καλλιτέχνες, συμπράττοντας για μουσικά βίντεο και πραγματοποιώντας ζωντανή εμφάνιση στα MAD Video Music Awards με την Ελένη Φουρέιρα το 2019.
"Πολλοί άνθρωποι με γνωρίζουν από κοντά και περιμένουν να είμαι αυτός ο χαρούμενος τύπος που βλέπουν στα βίντεό μου", παραδέχεται. "Αντιθέτως, είμαι ένα ντροπαλό και εσωστρεφές άτομο". Τα ζωηρά και ενεργητικά βίντεο του 2J έχουν δημιουργηθεί για να απευθύνονται στο κοινό της χιλιετίας και της γενιάς Z. "Η μέση διάρκεια προσοχής ενός millennial είναι 12 δευτερόλεπτα και για την Gen Zs ο αριθμός αυτός είναι ακόμη πιο απογοητευτικός, 8 δευτερόλεπτα, γι' αυτό και ξεκινώ όλα μου τα βίντεο με ένα μπαμ!"
Η τεράστια δημοτικότητα του πρωτεύοντος καναλιού του, σε συνδυασμό με το πάθος του για το gaming, τον ενέπνευσε να ξεκινήσει ένα δεύτερο κανάλι, που περιλαμβάνει playthroughs και walkthroughs δημοφιλών βιντεοπαιχνιδιών με μια "κωμική πινελιά". Από την ίδρυσή του το 2014, το 2J Games έχει συγκεντρώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές και πάνω από 300 εκατομμύρια προβολές βίντεο.
Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον, ο 2J παραδέχεται ότι το διαδίκτυο περνάει κάποιες απρόβλεπτες αλλαγές. "Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εν μία νυκτί, οπότε δεν ασχολούμαι πραγματικά με το να κάνω σχέδια για το μέλλον. Θέλω οι άνθρωποι να κοιτάζουν τα βίντεο μου σε δέκα χρόνια από τώρα και να συμφωνούν με αυτά που έλεγα και έκανα."
Αν και ο 2J πιστεύει ότι κάθε ευκαιρία έχει μια διάρκεια ζωής, ελπίζει να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά που θα τον γιορτάζει ως έναν influencer που επέλεξε να κάνει τη διαφορά στο YouTube, παρά να τον θυμούνται ως "The Funny Guy."
Για μια πλήρη συνέντευξη ακολουθήστε τον σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Cyprus Mail GoodLiving portal
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή