-
.
- English
Ο Τουφάν Ερχουρμάν, ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του βορρά, του CTP, την Τετάρτη προσχώρησε στις εκκλήσεις να κατηγορηθούν οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του ξενοδοχείου Isias για σκόπιμη δολοφονία όσων έχασαν τη ζωή τους
Το ξενοδοχείο Isias βρισκόταν στο Adiyaman της Τουρκίας και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των σεισμών που έπληξαν την Τουρκία τον Φεβρουάριο, σκοτώνοντας 24 Κύπρια παιδιά και άλλα 42 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του διδακτικού προσωπικού.
Αναμένεται ανακοίνωση σχετικά με την απαγγελία κατηγοριών στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες.
Ο Erhurman αναφέρθηκε στην Pervin Aksoy, δικηγόρο, η οποία ηγείται των εκκλήσεων για την απαγγελία κατηγοριών στους υπεύθυνους για την εσκεμμένη δολοφονία και των 24 παιδιών. Η κόρη της Serin ήταν μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν.
Πριν εισέλθει στην πολιτική, ο Erhurman ήταν καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (EMU) στην Αμμόχωστο.
"Όταν γνώρισα την αγαπητή Pervin, ήταν μια πολύ νέα βοηθός στη Νομική Σχολή του EMU. Το αντικείμενό της ήταν το ποινικό δίκαιο και έκανε το μεταπτυχιακό της", ξεκίνησε ο ίδιος.
"Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά την πειθαρχία της, την αντίληψή της για το δίκαιο, τη σοβαρότητα και την επιμέλειά της. Στη συνέχεια, με την πάροδο των ετών, παρακολούθησα την επαγγελματική της εξέλιξη με μεγάλη ευχαρίστηση. Την είδα επίσης να γίνεται μητέρα", είπε.
Συνέχισε να επαινεί τα επιτεύγματα της Aksoy στον τομέα του δικαίου, πριν πει: "Δυστυχώς, η Pervin αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη δοκιμασία που μπορεί να αντιμετωπίσει μια μητέρα στη ζωή της. Η δοκιμασία ήταν [Η ΑΠΏΛΕΙΑ] του Serin, τον οποίο αγαπούσε περισσότερο από την ίδια τη ζωή, τον αγαπημένο της. Τον αγαπημένο μας."
"Σχετικά με το ζήτημα της "πρόθεσης" ή της "αμέλειας", το οποίο τέθηκε ενώπιον μας σε αυτή την υπόθεση, μίλησα με πολλούς ποινικολόγους. Εξάλλου, δεν είναι ο τομέας της ειδικότητάς μου. Προσπάθησα να διορθώσω τις ελλείψεις μου και να τις κατανοήσω. Νομίζω ότι κατάλαβα."
"Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν η αξιολόγηση του Pervin. Ήξερα ότι δεν θα έχανε ποτέ την αντικειμενικότητά της ό,τι κι αν συνέβαινε. Σήκωσα το τηλέφωνο μερικές φορές και το άφησα κάτω. Στη συνέχεια, προσπαθώντας να μαζέψω τις δυνάμεις μου, της τηλεφώνησα. Όπως πάντα, μου εξήγησε το θέμα λεπτομερώς, με παραδείγματα, με τρόπο που θα καταλάβαινε κανείς ακόμα και αν δεν ήταν δικηγόρος", είπε.
Και πρόσθεσε: "Η Pervin λέει "πιθανή πρόθεση". Το ίδιο λένε και πολλοί ποινικολόγοι, αλλά και οι οικογένειες που θρηνούν όσων έχασαν τα παιδιά τους. Όπου κι αν κοιτάξω, βλέπω πιθανή πρόθεση, όχι αμέλεια."
"Ας έρθει η δικαιοσύνη και ας έρθει το συντομότερο δυνατό για να κρατήσει τα χέρια των παιδιών και των οικογενειών μας", είπε."
Προηγουμένως, ο Aksoy είχε αναρωτηθεί "66 ζωές αξίζουν μόνο 22,5 χρόνια;"
"Μας κλέψατε τα πάντα, όλη μας η ζωή τελείωσε. Όλα έχουν διαλυθεί, οι ζωές μας έχουν χαθεί, πώς μπορείτε να σκεφτείτε να ξεφύγετε με μια τόσο ελαφριά τιμωρία; Μην προσπαθήσεις καν να φανταστείς πώς αισθάνομαι, να νοσταλγώ την κόρη μου για μια ζωή, να σε κυνηγάω για μια ζωή, παντού, όλη την ώρα", πρόσθεσε.
Πρόσφατες επιστημονικές εκθέσεις στο κτίριο του ξενοδοχείου έδειξαν ότι άμμος και χαλίκι από ποτάμι είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του και ότι ένας ολόκληρος όροφος είχε προστεθεί στην οροφή του κτιρίου χωρίς να έχουν ληφθεί οι σχετικές άδειες.
Μια άλλη έκθεση έδειξε ότι υποστηρικτικές κολώνες στο ξενοδοχείο είχαν "κοπεί".
Μετά τη δημοσιοποίηση της εν λόγω έκθεσης, ο Ογκουζάν Χασίπογλου, πρόεδρος της "κοινοβουλευτικής" επιτροπής πολιτικών υποθέσεων του Βορρά, δήλωσε στις οικογένειες των νεκρών ότι "πάντα λέγαμε ότι διαπράχθηκε δολοφονία στο ξενοδοχείο Isias."
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή