-
.
- English
Ο Γιάννο Κουμουντζιάν, ο μοναδικός συμμετέχων της Κύπρου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, απέτυχε να τερματίσει στο σλάλομ των ανδρών το πρωί της Τετάρτης
Ο 25χρονος σημείωσε "Δεν τερμάτισε" στην πρώτη του διαδρομή, γεγονός που εμπόδισε μια δεύτερη προσπάθεια.
Οι αγώνες σλάλομ που θεωρούνται πιο τεχνικοί από την κατάβαση και το Super G, οι οποίοι βασίζονται στην ταχύτητα, απαιτούν από τους σκιέρ να περάσουν μέσα από σφιχτοδεμένες πύλες με τη σωστή ακριβώς σειρά.
"Μπορείς να έχεις την καλύτερη προπόνηση, προετοιμασία και εξοπλισμό στον κόσμο, και παρόλα αυτά να πάρεις ένα Did Not Finish αν πέσεις ή χάσεις μια πύλη", δήλωσε ο Koumoudjian, μιλώντας στην Cyprus Mail.
Τον αγώνα κέρδισε ο Γάλλος Clement Noel, ο οποίος με συνολικό χρόνο 1:44:09 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο μπροστά από τον αργυρό Ολυμπιονίκη Johannes Strolz από την Αυστρία με 1:44.70, και τον χάλκινο νικητή Sebastian Foss-Solevaag από τη Νορβηγία, με χρόνο 1:44.79.
Στο γιγαντιαίο σλάλομ των Ανδρών της Κυριακής, ο Κουμουντζιάν με συνολικό χρόνο 2:42.51 είδε τον Κύπριο να καταλαμβάνει την 42η θέση. Ξεπερνώντας μόλις τον Τούρκο αθλητή Berkin Usta, ο Koumoudjian κέρδισε συνολικά 48 άλλους αθλητές. Τον αγώνα κέρδισε ο Marco Odermatt με συνολικό χρόνο 2:09.35.
Σε συνέντευξή του στη Mail πριν από τον αγώνα, ο Koumoudjian αναγνώρισε ότι θα συναγωνιζόταν τους καλύτερους αθλητές του αλπικού σκι στον κόσμο και απλώς ήλπιζε να κάνει περήφανη τη χώρα του.
"Αγωνίζομαι ενάντια σε αθλητές από την Αυστρία και την Ιταλία που κυριολεκτικά μεγάλωσαν στην πίστα- δεν μπορείς να νικήσεις αυτή την εμπειρία. Ειλικρινά, είμαι απλά ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Το να είμαι μέρος των Αγώνων, να μπορώ να αγωνιστώ και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την Κύπρο και για τους ανθρώπους που με στήριξαν στο ταξίδι μου είναι αρκετό."
Τόσο οι αγώνες σλάλομ όσο και γιγαντιαίου σλάλομ διεξήχθησαν στο Εθνικό Κέντρο Αλπικού Σκι Yanqing, 90 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή