-
.
- English
Ο Σερντάρ Ντενκτάς, γιος του εκλιπόντος Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε την Τετάρτη ότι σκέφτεται να ιδρύσει ένα νέο πολιτικό κόμμα.
"Ποτέ δεν εγκατέλειψα την πολιτική. Ανταποκρινόμενος στα αιτήματα του λαού, σκέφτομαι να ιδρύσω ένα νέο πολιτικό κόμμα", δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο Ντενκτάς ήταν στο παρελθόν στην πρώτη γραμμή της τουρκοκυπριακής πολιτικής για τρεις δεκαετίες, έχοντας εκλεγεί για πρώτη φορά στο "κοινοβούλιο" του βορρά το 1990.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του DP όταν αυτό αποσχίστηκε από το UBP το 1992 και διετέλεσε ηγέτης του κόμματος μεταξύ 1996 και 2019, αναλαμβάνοντας διάφορους "υπουργικούς" ρόλους στο διάστημα αυτό.
Φάνηκε να τερματίζει την πολιτική του καριέρα αφού κατέλαβε την έκτη θέση στις εκλογές για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων το 2020.
Αποχώρησε από το DP όταν αυτό μπήκε σε "κυβέρνηση συνασπισμού" με το UBP, λέγοντας ότι "αν το κόμμα μου, του οποίου ηγήθηκα για χρόνια, δεν μπορεί να προστατεύσει την τιμή του, καθήκον μου είναι να προστατεύσω τη δική μου τιμή."
Στη συνέχεια δεν έθεσε υποψηφιότητα στις "βουλευτικές" εκλογές του βορρά το 2022 και εγκατέλειψε επίσημα την πολιτική της πρώτης γραμμής.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail
Πηγή