Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ο Πρόεδρος λέει ότι όλα θα διερευνηθούν στο σκάνδαλο του μοναστηριού...

christodoulides-monastery-scandal-960x649.jpg

Ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε την Παρασκευή ότι όλα θα διερευνηθούν στη μονή Οσίου Αβακούμ, όπου τα σκάνδαλα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του αντιπολιτευόμενου Ακελ που κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχίες στην αντιμετώπιση του θέματος, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι το σκάνδαλο σε καμία περίπτωση δεν εκθέτει αποτυχίες της κυβέρνησης

Μιλώντας πριν από εκδήλωση για γυναίκες πρόσφυγες, είπε:

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι το σκάνδαλο σε καμία περίπτωση δεν εκθέτει αποτυχίες της κυβέρνησης: Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω το ΑΚΕΛ ότι βρισκόμαστε και σε προεκλογική εκστρατεία και είμαι σίγουρος ότι καθημερινά θα ακούμε τέτοιου είδους δηλώσεις όχι μόνο το ΑΚΕΛ, αλλά ολόκληρος ο κυπριακός λαός και θέλω να είμαι κατηγορηματικός, από πλευράς κρατών θα γίνουν τα πάντα, έτσι ώστε αν υπάρχει υπόθεση, να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και αν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, ελπίζω, χωρίς να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη, ότι και εκεί τα πράγματα θα κυλήσουν γρήγορα."

Οι οδηγίες, πρόσθεσε, είναι σαφείς.

Πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Δικαιοσύνης, υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για διάφορες καταγγελίες σε σχέση με τις ευθύνες της αστυνομίας. Όλα θα προχωρήσουν, δεν υπάρχει και αυτό είναι μια δημόσια υπόσχεση προς τον κυπριακό λαό τίποτα, τίποτα, δεν θα το αφήσουμε να μείνει ανεξερεύνητο"

Νωρίτερα, επικρίσεις έπεσαν βροχή στην αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε μέχρι στιγμής το σκάνδαλο των μοναχών, με το σώμα να αρνείται ειδική μεταχείριση στην εκκλησία λόγω της ισχυρής επιρροής της.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου απέρριψε τις κατηγορίες για καθυστερήσεις γύρω από την έρευνα.

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή