Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] "Αν θέλεις κάτι στη ζωή, πρέπει να το επιδιώξεις"...

feature2-main-2.jpg

Ο PAUL LAMBIS συναντά έναν Γερμανό που έχει μετακομίσει στο νησί, έναν δημοφιλή YouTuber γεμάτο συμβουλές για όσους θέλουν να κάνουν την Κύπρο σπίτι τους

Από τότε που αποφάσισε να κάνει την Κύπρο μόνιμη κατοικία του το 2019, ο Ricardo Gorski έχει γίνει μια αναγνωρίσιμη φιγούρα στο νησί. Η δημοτικότητά του στο YouTube και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είδε τη φήμη του να εξαπλώνεται πέρα από τα σύνορα της χώρας, καθώς μεμονωμένοι ξένοι απευθύνονται σε αυτόν για συμβουλές σχετικά με τη μετεγκατάστασή τους στην Κύπρο.

Η άνοδος της φήμης του Gorski προήλθε από τη δική του αγάπη για την Κύπρο, την οποία θεωρεί ως την "καλύτερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση", με απεριόριστες δυνατότητες για ψηφιακούς νομάδες, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. "Το νησί είναι επίσης γραφικό και μου αρέσει να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου σχετικά με το πώς είναι να είσαι ξένος που ζει μόνιμα στην Κύπρο", δήλωσε ο Gorski.

Το περιεχόμενό του ρίχνει φως στα πλεονεκτήματα του νησιού και παρέχει διορατικές συμβουλές για τη μετεγκατάσταση στην Κύπρο μέσω ενός βήμα προς βήμα οπτικού οδηγού που έχει βοηθήσει εκατοντάδες άτομα να υποβάλουν αίτηση για διαμονή, να αγοράσουν ακίνητα και να ιδρύσουν επιχειρήσεις στο νησί. "Στην αρχή αγνοούσα τις ευκαιρίες που μπορούσε να προσφέρει η Κύπρος, αλλά τώρα λαμβάνω αμέτρητα μηνύματα και προσπαθώ να κάνω τις υπηρεσίες μου όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές."

Ενεργητικός και ενθουσιώδης, ο Gorski, το κανάλι του οποίου ονομάζεται Rico Go, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία και χαρακτηρίζει τα νιάτα του ως "δραστήρια και δημιουργικά". Και σε ηλικία 13 ετών, ο Gorski ανέβασε το πρώτο του βίντεο στο YouTube με τον εαυτό του να χορεύει.

"Παρακολουθούσα YouTubers όταν ήμουν παιδί και πάντα ήθελα να γίνω ένας από αυτούς", δήλωσε στην Cyprus Mail."Μου αρέσει να μοιράζομαι τη ζωή μου και νιώθω άνετα όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μου, τους οποίους μπορώ να βοηθήσω και να υποστηρίξω."

Ο Γκόρσκι ξεκίνησε μια διαδικτυακή επιχείρηση ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο, αναπτύσσοντας και κατασκευάζοντας ιστοσελίδες και δουλεύοντας πάνω στη διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας ώστε οι σελίδες της να μπορούν να βρεθούν εύκολα και να κατατάσσονται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.

Το ταξίδι του τον οδήγησε στο Μπαλί της Ινδονησίας για λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του σχολείου, και όταν επέστρεψε στη Γερμανία, ο Γκόρσκι αποφάσισε ότι ήθελε να είναι κοντά στη θάλασσα, και έτσι άρχισε η αναζήτηση μιας χώρας που θα πληρούσε τα κριτήριά του να είναι εντός της ΕΕ και κατά κύριο λόγο χριστιανική. "Επέλεξα την Κύπρο και αμέσως ερωτεύτηκα το νησί και τους ανθρώπους του", δήλωσε ο ίδιος.

"Τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως στο νησί και οι Κύπριοι είναι πραγματικά εξυπηρετικοί και χαρούμενοι, βγαίνοντας από το δρόμο τους για να σε βοηθήσουν χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα."

Ωστόσο, ήταν η περιορισμένη διαθεσιμότητα πληροφοριών στο διαδίκτυο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο Gorski να ξοδέψει σημαντικό χρόνο αναζητώντας λύσεις, γεγονός που εξελίχθηκε στο κανάλι του στο YouTube, το οποίο έγινε πηγή για πολλούς ξένους για να τους βοηθήσει να μεταβούν στον κυπριακό τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με τον Gorski, η διαφορά μεταξύ της Κύπρου και άλλων ευρωπαϊκών χωρών μπορεί να συνοψιστεί στη φράση "siga-siga", που σημαίνει "αργά αλλά σταθερά."

"Αν και οι Κύπριοι είναι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά, ξέρουν πώς να εξισορροπούν το χρόνο τους μεταξύ εργασίας και αναψυχής, κάτι που είναι ανήκουστο στην Κεντρική Ευρώπη", είπε.

Όσον αφορά το περιεχόμενό του, ο Gorski επικεντρώνεται στην παροχή πληροφοριών που είναι εκπαιδευτικές, ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές. Τα βίντεο του καλύπτουν θέματα όπως η μετεγκατάσταση στην Κύπρο, η επένδυση σε ακίνητα, η σύσταση εταιρείας, η φορολογία, η προσωπική ανάπτυξη, ο μοναδικός πολιτισμός του νησιού, η γαστρονομία και τα τουριστικά αξιοθέατα. "Πολλή έρευνα και χρόνος πηγαίνει στην προετοιμασία των βίντεο μου που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ώστε να μπορώ να προσεγγίσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους", εξήγησε ο ίδιος.

"Πιστεύω ότι έγινα ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια της Κύπρου στο YouTube και αυτό το αναγνωρίζει και ο αλγόριθμος. Κάθε φορά που δημοσιεύω ένα βίντεο, ο αλγόριθμος το συνδέει με το νησί, και κάθε νέο βίντεο για την Κύπρο μου επιτρέπει να απευθύνομαι σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους."

Ο Gorski είναι ικανοποιημένος που τα βίντεό του έχουν θετικό αντίκτυπο στα άτομα, ιδιαίτερα σε εκείνους που σκέφτονται να κάνουν την Κύπρο μόνιμη κατοικία τους. "Είναι ουσιαστικά η αρχή ενός νέου κεφαλαίου σε μια ξένη χώρα και όλοι με τους οποίους έχω μιλήσει είναι πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες που πήραν αυτή την απόφαση. Βρίσκω την όλη διαδικασία συγκινητική", δήλωσε ο ίδιος.

"Λαμβάνω επίσης πολλά μηνύματα από τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Κύπρο, γεγονός που συμβάλλει θετικά στον τουριστικό τομέα του νησιού."

Ο Gorski ελπίζει επίσης να προσελκύσει περισσότερα ταλαντούχα άτομα και επιχειρήσεις στο νησί, μοιραζόμενος τις δικές του εμπειρίες καθώς και τις ιστορίες επιτυχίας των πελατών του σε μια σειρά που καταγράφει το ταξίδι των ανθρώπων που μετακομίζουν στην Κύπρο. "Με τα έσοδα, θα ήθελα να οργανώσω φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στο εγγύς μέλλον."

Προς το παρόν, ο Ricardo Gorski συνεχίζει να αυξάνει το προφίλ της Κύπρου στο εξωτερικό μέσα από τα πολύ ελκυστικά του βίντεο, καθοδηγούμενος από τον ίδιο ζήλο που είχε ως παιδί. "Αν θέλεις κάτι στη ζωή, πρέπει να το κυνηγήσεις". Και αυτό ακριβώς επιδιώκει να κάνει.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Ricardo Gorski, επισκεφθείτε www.ricardogorski.com

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή