Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ανασκόπηση εστιατορίου: O'Shin, Elysium Hotel, Πάφος...

rest1-1.jpg

Όταν ακούτε αρχικά το όνομα O'Shin, είναι φυσικό να σκέφτεστε ένα ιρλανδικό μπαρ, αλλά η λέξη έχει ποικίλες σημασίες, με την πιο πιθανή να είναι η ιαπωνική που σημαίνει "λουλούδι". Ωστόσο, μην αφήσετε το όνομα να σας αποτρέψει από το να το επισκεφθείτε, καθώς το O'Shin ήταν ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια για πανασιατικό φαγητό πριν από την αναγκαστική (πλέον μακρινή) περίοδο παραμονής μας στο σπίτι. Ήταν ένα μέρος που επισκεπτόμουν για ειδικές περιστάσεις. Για κάποιο λόγο, δεν ήταν στο ραντάρ μου, καθώς ζώντας σε ένα τουριστικό hotspot, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να ξεχάσεις ότι μερικά (όχι όλα) από τα καλύτερα εστιατόρια είναι κρυμμένα σε ξενοδοχεία.

Το O'Shin βρίσκεται έξω από τον υπέροχο, μακρύ, τοξωτό διάδρομο στο ισόγειο, αλλά μεταφέρεστε στην Άπω Ανατολή μόλις περάσετε την πόρτα. Το εστιατόριο έχει σχεδιαστεί για να είναι αυθεντικό και παραδοσιακό, αντικατοπτρίζοντας την κουζίνα, ενώ τα πλέγματα διαχωρίζουν τους χώρους. Μπαίνοντας, συναντήσαμε τον Ανδρέα, τον υπεύθυνο του εστιατορίου, ο οποίος είχε τα μάτια του παντού καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Με την υποστήριξη της ομάδας του, το σέρβις ήταν εξαιρετικό από την αρχή μέχρι το τέλος.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να πω ότι είμαι φανατικός οπαδός της ασιατικής κουζίνας. Το μενού στο O'Shin προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από τις πέντε περιοχές της ασιατικής κουζίνας. Έχοντας να το επισκεφτούμε αρκετά χρόνια, ήμασταν αποφασισμένοι να περάσουμε από το μενού και να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο! Προσφέρει πιατέλες σούσι, ορεκτικά, dim sum, σαλάτες, σούπες, κυρίως πιάτα, tempura και πολλά άλλα. Είναι δύσκολο να επιλέξεις όταν υπάρχουν τόσες πολλές δελεαστικές επιλογές.

Το εστιατόριο είναι γνωστό για το σούσι του, οπότε ξεκινήσαμε με τα Volcano Rolls, ρολά σούσι maki γεμάτα με χέλι και αβοκάντο και τελειώνοντας με την υπογραφή τους με σάλτσα ηφαιστείου. Το χέλι δεν θα ήταν κάτι που γενικά θα απολάμβανα, αλλά αυτός ο συνδυασμός προσέφερε μια έκρηξη στερεών γεύσεων. Τα συνοδεύσαμε με μια σαλάτα Chuca Gomo Wakame, η οποία ήταν φύκια με σάλτσα από φυστίκι και σουσάμι. Ήταν γεμάτη γεύση και απίστευτα φρέσκια. Το τελευταίο μας ορεκτικό ήταν ένα από τα πιάτα που ξεχώρισαν στο γεύμα, το Miso Marinated Beef Carpaccio. Ως μεγάλος οπαδός του miso, αυτό ήταν το τέλειο πιάτο με τις πιο λεπτές φέτες μοσχαρίσιου φιλέτου μαριναρισμένες για 48 ώρες. Η έκφραση "λιώνει στο στόμα" χρησιμοποιείται πολύ συχνά, αλλά σε αυτή την περίπτωση ήταν πολύ ακριβής όταν σερβιρίστηκε με τραγανά μανιτάρια shitake και μια κρεμώδη σάλτσα yuzu.

Το κύριο μέρος του μενού χωρίζεται σε πιάτα με κρέας και ψάρι, και κατά τις προηγούμενες επισκέψεις μου, έτρωγα πάντα το Prawn Tempura- ωστόσο, αποφασίσαμε να διαλέξουμε δύο από το τμήμα των σπεσιαλιτέ και να τα μοιραστούμε. Το πρώτο ήταν ο Miso Roasted Black Cod, ένα πιάτο που δεν θα συνιστούσα να μοιραστείτε. Είμαι σίγουρος ότι ο συνοδός μου νόμιζε ότι ήμουν άπληστος, αλλά καθώς κατέβαινε, ήθελες όλο και περισσότερα από τα κομμάτια μπακαλιάρου που μαγειρεύονταν σε μέλι manuka και σερβίρονταν με μανιτάρια στρειδιών μαριναρισμένα σε σάκε. Οι πικάντικες γλυκές γεύσεις θα είναι κάτι που θα προσπαθήσω να αναδημιουργήσω στο σπίτι, αλλά αμφιβάλλω αν θα το πλησιάσω ποτέ. Τα Black Angus Rolls ήταν η άλλη μας επιλογή από το μενού: ρολά από rib-eye στη σχάρα γεμισμένα με μανιτάρια enoki και μαριναρισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια με σάλτσα yaki. Και πάλι, αυτό προσέφερε μια εξαιρετικά γευστική εμπειρία που αντανακλά την ικανότητα της κουζίνας. Στο πλάι, απολαύσαμε ένα μικρό μπολ με ρύζι στον ατμό Ταϊλάνδης.

Για να ολοκληρώσουμε το γεύμα, υπήρχαν πέντε επιδόρπια, οπότε πήραμε δύο για να τα μοιραστούμε. Το πρώτο ήταν ένα κέικ κρέμας βανίλιας και λάιμ, το οποίο σερβιρίστηκε με μικρές μαρέγκες και ένα ασυνήθιστο παγωτό σουσάμι με κουλί φρούτων του πάθους στο πλάι. Ήταν ωραίο, αλλά το Chocolate Pearl, μια σφαίρα πικρής σοκολάτας manjari που έλιωνε στη μέση με απόηχους καρύδας, μάνγκο και τζίντζερ, ήταν το επιδόρπιο που κέρδισε με έντονες και βαθιές γεύσεις.

Τα αλμυρά πιάτα στο O'Shin ήταν αυτά που προσέφεραν μια έκρηξη αντίθετων γεύσεων, κάτι που είναι πιο χαρακτηριστικό της ασιατικής κουζίνας. Πράγματι, ήταν λάθος μου που είχα ξεχάσει αυτό το εστιατόριο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν γεμάτο το βράδυ που το επισκεφτήκαμε, οπότε συνιστάται ανεπιφύλακτα η κράτηση

VITAL STATISTICS

SPECIALTY Pan-Asian

WHERE Elysium Hotel, Paphos

WHEN 7-11.30pm

CONTACT 26 844444

HOW MUCH Sushi from €14.50, Ορεκτικά από €11, Dim Sum από €10, Σαλάτες από €14, Σούπες από €8, Κύρια πιάτα από €23, Ειδικά πιάτα από €39, Wok από €19 και επιδόρπια από €9

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή