Τι νέο υπάρχει

[Cyprus Mail] Ανασκόπηση εστιατορίου: Orfeas, Λευκωσία...

rest1-960x617.jpg

Συχνά σκέφτομαι ότι δεν απολαμβάνω ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Κύπρος όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το σπίτι μου, φυσικά. Είναι αρκετά ευρύχωρο και βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία κοντά στο κέντρο της πόλης

Ωστόσο, πριν μετακομίσω από το Λονδίνο, φανταζόμουν τι θα σήμαινε να ζω κοντά στη θάλασσα. Προφανώς ήξερα ότι η Λευκωσία δεν έχει παραλιακό μέτωπο, αλλά ήμουν σίγουρη ότι θα είχα άπλετο χρόνο για να πάω στην παραλία ή απλά να περπατήσω στους πεζόδρομους της Λάρνακας ή της Λεμεσού.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, σύντομα έπιασε τόπο και οι μέρες στη θάλασσα περιορίζονται πλέον στα Σαββατοκύριακα, όπως και για τους περισσότερους ανθρώπους. Τούτου λεχθέντος, δεν περίμενα ότι θα ερωτευόμουν την παλιά πόλη της πρωτεύουσας, τα στενά σοκάκια της, τη λεβαντίνικη ατμόσφαιρά της και, φυσικά, τα πολλά εστιατόρια και ταβέρνες της

Ανάμεσα στις πολλές επιλογές που έχει να προσφέρει η κεντρική Λευκωσία, ο Ορφέας έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Εκτός από το φαγητό - θα φτάσουμε και εκεί - η τοποθεσία του είναι όσο πιο μοναδική και ιδιόμορφη γίνεται

Σε απόσταση αναπνοής από την πύλη Αμμοχώστου και την Πράσινη Γραμμή, και δίπλα στο πάρκο Χρυσαλινιώτισσας, ο Ορφέας δεν είναι πραγματικά ταβέρνα και δεν είναι πραγματικά εστιατόριο, αλλά ένα ουζερί.

Παραδοσιακά ένα μέρος όπου απολαμβάνεις ούζο, ο όρος δεν έχει πραγματικά αγγλική μετάφραση, αλλά βρήκα ότι η ιταλική λέξη "osteria", αρχικά ένα μέρος που σερβίρει κρασί και απλό φαγητό, ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή για ένα ουζερί και μάλιστα για τον Ορφέα.

Πιστό στις προσδοκίες μου, το φαγητό είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλό και τα περισσότερα πιάτα είναι με βάση το κρέας. Η ποιότητα και η προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, ωστόσο, είναι απλά εκπληκτική

Τα σουβλάκια χοιρινού και κοτόπουλου είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει εδώ και πολύ καιρό. Συχνά βρίσκω το σουβλάκι κοτόπουλο υποτονικό και δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που το πιστεύει αυτό. Εννοώ, αλήθεια, ποιος παραγγέλνει σουβλάκι κοτόπουλο;

Λοιπόν, από τώρα και στο εξής στο Orfeas, αυτό το άτομο θα είμαι εγώ! Παίρνεις αυτή την απόφαση όταν το κοτόπουλο φαίνεται τραγανό και σφιχτό εξωτερικά, αλλά συγκρατεί όλους τους χυμούς στο εσωτερικό του. Έτσι ακριβώς ήταν η γεύση στο Orfeas. Αξίζει να επισκεφθείτε το μαγαζί μόνο και μόνο για να το δοκιμάσετε και δεν υπερβάλλω.

Τούτου λεχθέντος, πολλές άλλες αξιόλογες συμμετοχές περιλαμβάνουν ένα φανταστικό σαγανάκι, κεφαλοτύρι ελληνικό στο τηγάνι καλυμμένο με φύλλο και περιχυμένο με μέλι, μερικές εκπληκτικές σεφταλιές και στραπατσάδα, ένα πιάτο που δεν έχω ξαναδοκιμάσει και αποτελείται από χτυπημένα αυγά με ντομάτα, φέτα, ρίγανη και θυμάρι.

Το πιάτο στο παρελθόν ήταν δημοφιλές στους φτωχούς λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους των υλικών του. Αυτό στον Ορφέα ήταν μια πραγματική αποκάλυψη

Πραγματικά δεν υπάρχουν πολλά να προσθέσουμε από άποψη φαγητού. Όπως είπα και πριν, η απλότητα είναι η λέξη-κλειδί. Αλλά, το να κάθεσαι κάτω από τα δέντρα στο παλιό κέντρο της πόλης και να απολαμβάνεις ένα απλό γεύμα μετά από μια αποπνικτικά ζεστή μέρα στη Λευκωσία είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Ακόμα και χωρίς τη θάλασσα!

VITAL STATISTICS

SPECIALTY Κυπριακοί μεζέδες

WHERE 59GC+GGJ, Αθηνάς, Λευκωσία

WHEN Δευτέρα έως Σάββατο 6-11μμ, Κυριακή κλειστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 22 430524

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ Μεζές για δύο €22

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή