-
.
- English
Σε αντίθεση με τις περισσότερες από τις επισκέψεις μου σε εστιατόρια, αυτή η επίσκεψη ήταν αυθόρμητη. Είχα βγει για μια βόλτα, ευτυχώς συνοδευόμενη από την πιστή μου συντροφιά για φαγητό, και συνειδητοποιήσαμε και οι δύο ότι πλησίαζε η ώρα του δείπνου. Πάντα πεινάμε, οπότε είμαστε περισσότερο από έτοιμοι να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο.
Η λεωφόρος Μακαρίου στη Λευκωσία και οι δρόμοι που την περιβάλλουν δεν στερούνται επιλογών, αλλά με την πάροδο των χρόνων τα εστιατόρια στην περιοχή έρχονται και φεύγουν. Από όλα τα νεότερα μαγαζιά, το Henry's, έχει μια ιδιαίτερη γοητεία.
Μπορεί να φταίει η κομψή ταμπέλα του εστιατορίου, πολύ Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '30, η καλαίσθητη διακόσμηση, με μια πινελιά του απαραίτητου understatement στη σκηνή του dining out, το ένστολο προσωπικό, λίγο αναχρονιστικό, αλλά ο νοσταλγός μέσα μου πείστηκε.
Για άλλη μια φορά, το Henry's μάλλον ταιριάζει καλύτερα σε πιο ζεστές εποχές, ίσως όχι στα μέσα Αυγούστου, όταν η Λευκωσία εξαφανίζεται, αλλά καταλαβαίνετε την ιδέα.
Αλλά στα πιάτα. Ξεκινήσαμε με μια σαλάτα Μπουράτα, με πολύχρωμα ντοματίνια, πουρέ αβοκάντο, πέστο βασιλικού, ποικιλία βοτάνων και μια ειλικρινά λιγότερο γενναιόδωρη μπουράτα στην κορυφή, η οποία ήταν επίσης πιο κρύα από την αναμενόμενη. Παίρνω πολύ σοβαρά την μπουράτα μου και πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να την απολαύσετε είναι σε τέλεια θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο την αδικεί. Τα καναριοκίτρινα και πλούσια κόκκινα ντοματίνια, όμως, ήταν υπέροχα, σαφώς όχι τα συνηθισμένα σας.
Μοιραστήκαμε επίσης ένα Vitello Tonnato, ένα βορειοϊταλικό βασικό πιάτο από φέτες μοσχαρίσιου φιλέτου, συνοδευόμενο από σάλτσα τόνου, κάπαρη και αντζούγιες. Αυτό το πιάτο περιείχε επίσης μια αγκινάρα και τρίμματα παρμεζάνας. Καλά εκτελεσμένο, αλλά αν παρεκκλίνετε από το πρωτότυπο, θα μπορούσατε κάλλιστα να τολμήσετε λίγο παραπάνω, καθώς οι ανατροπές δεν εμπλούτισαν ιδιαίτερα το πιάτο
Περνάμε στα κυρίως πιάτα. Ανάμεσα στις πολλές πιο περίτεχνες επιλογές, επιλέξαμε την απλότητα. Ένα μπιφτέκι για μένα και μια μακαρονάδα καρμπονάρα για τη σύντροφό μου.
Το μπιφτέκι ήταν εξαιρετικό. Μερικές φορές η απλότητα λειτουργεί... χωρίς περίπλοκες σάλτσες, χωρίς πολύπλοκα υλικά ένα κουρασμένο must για πολλά μπέργκερ στις μέρες μας εκτός από το κρεμώδες καμαμπέρ. Το κρέας ήταν επίσης πρώτης ποιότητας, καθώς προερχόταν από τους εκλεκτούς γνώστες του Columbia στη Λεμεσό.
Η καρμπονάρα ήταν, ελλείψει καλύτερων λέξεων, βασική. Δεν είχε πραγματικά τίποτα το κακό, το τραγανό guanciale και το μείγμα pecorino, parmigiano ήταν εκεί, αλλά για ένα εστιατόριο που δεν είναι τυπικά ιταλικό και παίζει με την αναβίωση παραδοσιακών συμμετοχών, περίμενα μια ανατροπή που δεν ήρθε.
Ίσως αυτό να είναι που λείπει από το Henry's, μια ξεκάθαρη κατεύθυνση, που θα έδινε στο μαγαζί έναν πραγματικό σκοπό και μια συγκεκριμένη πορεία.
Βέβαια, δεν δοκίμασα τα ποτά, τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της πιάτσας, είναι το πραγματικό φόρτε του μαγαζιού. Και την επόμενη φορά, μάλλον θα ακολουθήσω το δείπνο μου με το cheesecake Mojito New York που είδα να φτάνει σε ένα άλλο τραπέζι. Δεν έχει μείνει χώρος γι' αυτό, αλλά τουλάχιστον θα με κάνει να επιστρέψω.
VITAL STATISTICS
SPECIALTY Modern international
WHERE Henry's, Makarios Ave 30b, Nicosia
WHEN Monday to Friday 8:30πμ-12πμ, Σάββατο και Κυριακή 8πμ-12πμ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 22 351111
ΠΟΙΑ ΠΟΣΑ Σαλάτες €10-15, ορεκτικά €16-24, κυρίως πιάτα €16-30, επιδόρπια €9-18
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή