Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ανασκόπηση εστιατορίου: Cambanella's, Λάρνακα...

rest1-2-960x630.jpg

Μια συνάντηση με παλιούς φίλους είναι πάντα μια ευχάριστη βραδιά. Ο φίλος μου πρότεινε ένα εστιατόριο στη Δεκέλεια που δεν είχα ξανακούσει, οπότε ήταν μια τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι καινούργιο!

Η κάποτε πολυσύχναστη τουριστική περιοχή της Δεκέλειας φαίνεται να έχει ξεχαστεί. Οδηγώντας κατά μήκος της διαδρομής, είναι τρομακτικά ήσυχα σε σύγκριση με τις παλιές ημέρες. Σταματήσαμε στο εστιατόριο και ήταν ωραία και ήσυχα. Τα τραπέζια ήταν όλα έξω και ανησύχησα ότι θα είχε λίγη ζέστη, αλλά υπήρχε ένα αεράκι που ερχόταν από τη θάλασσα και έτσι ήμασταν αρκετά άνετα.

Το Cambanella's υπάρχει από το 2002, οπότε παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που έμοιαζε ήσυχη, κάτι πρέπει να κάνει σωστά! Το εστιατόριο είναι ανεπιτήδευτο και δεν έχει όλη τη φαντασμαγορία των εστιατορίων που άνοιξαν πρόσφατα ή ανακαινίστηκαν. Τα τραπεζομάντιλα και η διαρρύθμιση θύμιζαν αίθουσα γάμου. Ωστόσο, υπήρχε ένα πολύ λυτρωτικό χαρακτηριστικό. Εντυπωσιάστηκα πολύ όταν έπεσε το μάτι μου στο κελάρι του Cambanella! Μια τεράστια ποικιλία κρασιών ήταν τέλεια οργανωμένη και διακοσμημένη με προσεκτικά τοποθετημένους, χρησιμοποιημένους φελλούς και κιβώτια κρασιού.

Ένα πράγμα που πρέπει να αναφέρω είναι η φιλοξενία και η φιλικότητα του ιδιοκτήτη κ. Κώστα. Ήταν σαν να μας υποδεχόταν ως φιλοξενούμενους στο σπίτι του. Όταν ήρθε να μας γεμίσει το νερό και παρατήρησε ότι είχαμε τελειώσει το μπουκάλι μας είπε 'Σας τελείωσε το νερό! Επειδή το κερνάει το μαγαζί δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ντρέπεστε να ζητήσετε κι άλλο!" και έσπευσε να μας φέρει ένα νέο μπουκάλι.

Ξεφυλλίζοντας το μενού, το Cambanella's έχει μια τεράστια ποικιλία επιλογών. Κορυφαία κομμάτια ποιοτικής μπριζόλας, θαλασσινά, ζυμαρικά και σαλάτες για να αναφέρω μόνο μερικά.

Ήμουν αναποφάσιστη για το τι να παραγγείλω, αλλά όταν ένας από τους φίλους μου παρήγγειλε τα μύδια σε κρεμώδη σάλτσα σκόρδου, ήξερα ότι θα ζήλευα το φαγητό όταν μύριζα τη σάλτσα και έτσι επέλεξα το τρυφερό χοιρινό φιλέτο στην ίδια σάλτσα. Επέλεξα την πατάτα σακάκι ως συνοδευτικό καθώς πίστευα ότι θα ταίριαζε με τη σάλτσα και ο κ. Costas είπε αστειευόμενος "έχετε την επιλογή του απλού βουτύρου ή του βουτύρου σκόρδου, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε το βούτυρο σκόρδου!". Προς μεγάλη περιφρόνηση του συντρόφου μου, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ! Τα άλλα πιάτα που παρήγγειλα ήταν καρμπονάρα και φιλέτο σολομού. Υπήρξαν φορές που είχαμε παραγγείλει καρμπονάρα σε άλλα εστιατόρια και έφτανε με κρεμμύδι, οπότε, πριν οριστικοποιήσουμε την παραγγελία, απλώς διπλοτσεκάραμε ότι δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο αυτή τη φορά και με χαρά είδαμε τον κ. Costa να αναφωνεί ότι το κρεμμύδι δεν μπαίνει στην καρμπονάρα!

Τη στιγμή που έφεραν το φαγητό μου, μύρισα τη μυρωδιά της κρεμώδους σάλτσας σκόρδου και ήξερα ότι θα μου άρεσε. Τα χοιρινά φιλέτα ήταν τρυφερά και η νόστιμη σάλτσα ήταν άφθονη. Περιττό να πω ότι ήμουν πολύ ευχαριστημένη με την επιλογή μου! Κοιτάζοντας τα μύδια, προσωπικά δεν πίστευα ότι η μερίδα φαινόταν γενναιόδωρη, αλλά η φίλη μου με διαβεβαίωσε ότι ήταν αρκετή για να την αφήσει χορτάτη! Ήταν προφανές ότι και στους δύο μας άρεσε η σάλτσα γιατί δεν υπήρχε ίχνος της σε κανένα από τα δύο πιάτα όταν τελειώσαμε! Με διαβεβαίωσαν ότι η καρμπονάρα ήταν νόστιμη αλλά το μόνο μειονέκτημά της ήταν ότι τα ζυμαρικά είχαν μια ελαφριά υφή που θα μπορούσε να σημαίνει ότι ίσως το νερό στο οποίο είχαν βράσει δεν ήταν αρκετά ζεστό. Είναι δύσκολο να κάνεις ένα φιλέτο σολομού, ρύζι και λαχανικά να φαίνονται εμπνευσμένα, οπότε, ενώ το πιάτο σολομού δεν εντυπωσίασε οπτικά, ήταν πολύ καλά φτιαγμένο και πολύ της αρεσκείας του φίλου μου.

Η εξαιρετική φιλοξενία, η καλή ποιότητα του φαγητού και οι λογικές τιμές σημαίνουν ότι θα ήθελα να ξαναπάω στο Cambanella's, πιθανότατα για να δοκιμάσω μια από αυτές τις μπριζόλες!

ΒΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ International

ΠΟΥ Cambanella's, Αμοχώστου 2 Dhekelia Road, Λάρνακα

ΠΟΥ Δευτέρα-Σάββατο 6.30 έως τα μεσάνυχτα, Κυριακή μεσημέρι έως 4μμ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 24 647877

ΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ Κατά μέσο όρο €20 το κεφάλι για τα πιάτα του σπιτιού - οι μπριζόλες ξεκινούν από €28

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή