Μια χαλαρή απογευματινή έξοδος για μερικά ποτά μπορεί να ανοίξει την όρεξη και έτσι, εντελώς αυθόρμητα, οι φίλοι μου και εγώ αποφασίσαμε να βρούμε κάπου να πάμε και να ικανοποιήσουμε την πείνα μας. Χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας, αρχίσαμε να περιπλανιόμαστε στους δρόμους. Το ένα εστιατόριο μετά το άλλο μας απέρριπταν, αν όντως ήταν γεμάτα ή αν δεν εντυπωσιάστηκαν από την χαλαρή απογευματινή μας ενδυμασία το βράδυ του Σαββάτου, κανείς δεν μπορεί να το φανταστεί
Λίγο πριν εγκαταλείψουμε την αναζήτησή μας, εντόπισα μια μικρή, μπλε ταμπέλα Hoffbrau να προεξέχει από ένα κτίριο στο βάθος. Η περιέργειά μου με κυρίευσε και οδήγησα την παρέα προς το φως! Δίπλα στην είσοδο, με μεγάλα γράμματα, αναγραφόταν ο αριθμός "1900". Ανοίξαμε τις πόρτες και βρήκαμε ένα μάλλον μοντέρνο μπαρ. Ωστόσο, θέλαμε φαγητό! Ευτυχώς, εντοπίσαμε τις σκάλες και σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι οδηγούσαν προς ένα εστιατόριο! Και είχαν χώρο για εμάς. Επιτυχία!
Οι τοίχοι ήταν γεμάτοι με έργα τέχνης, μια εκλεκτική συλλογή που φαινόταν να ταιριάζει καλά μεταξύ τους. Ήταν μαγευτικό να κοιτάζεις γύρω από το δωμάτιο, εκτιμώντας κάθε κομμάτι. Ήμασταν τόσο απορροφημένοι από τα έργα τέχνης που δεν παρατηρήσαμε όλοι μας την εμφάνιση της σερβιτόρας μέχρι που ζήτησε την προσοχή μας. Ήθελε να μας ενημερώσει για τις σπεσιαλιτέ της ημέρας. Σούπα τραχανά και αργοψημένο αρνί μαγειρεμένο με λεμόνι και σπανάκι. Το πραγματικό μενού δεν ήταν πολύ εκτενές, αλλά προσέφερε μια ποικιλία από πολύ ενδιαφέροντα πιάτα που φαίνονταν. Ενώ με ενδιέφερε να δω τι υπήρχε στο μενού, το κεφάλι μου είχε ήδη γυρίσει από το αργοψημένο αρνί!
Η σερβιτόρα μας άφησε ένα άλλο μενού. Τον κατάλογο με τα ποτά! Μας ενημέρωσε ότι έχουν 107 διαφορετικές μπύρες και 170 ουίσκι. Δυστυχώς, το αίτημά μου να τα δοκιμάσω για να διαλέξω ποιο είναι το αγαπημένο μου πριν παραγγείλω, απορρίφθηκε. Πίστευα ότι θα ήταν μια επίπονη και μακροχρόνια εργασία να περάσω από το μενού για να προσπαθήσω να επιλέξω ένα ποτό, αλλά συνέβη το αντίθετο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπω όλες αυτές τις μπύρες από διαφορετικές χώρες με διαφορετικούς γευστικούς και ζυθοποιητικούς συνδυασμούς. Υπήρχε ακόμη και μια σελίδα αφιερωμένη στη σύσταση μιας συγκεκριμένης μπύρας με κάθε πιάτο του μενού. Ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούσαν τις συστάσεις, εγώ έκανα την αποστάτη και επέλεξα μια Hertog Jan Grand Prestige.
Δεν άργησε να έρθει το φαγητό. Δύο από εμάς παραγγείλαμε έναν συνδυασμό από τα γεμιστά ρολά λάχανου και τα γεμιστά λαχανικά. Υπήρχε μια παραγγελία κοτόπουλου σε χυμό πορτοκαλιού, θυμάρι και σκόρδο και φυσικά το αργοψημένο αρνί μου. Από την πρώτη μπουκιά, ακούστηκε ένα "mmm" από τον καθένα μας! Το αρνί μου ήταν τρυφερό και ζουμερό, η σάλτσα λεμονιού στην οποία μαγειρεύτηκε είχε μια υπέροχη κρεμώδη υφή που ήταν ιδανική για να συνδυαστεί με το ρύζι. Παρά το γεγονός ότι όλοι απόλαυσαν το γεύμα τους, το μόνο σχόλιο στο οποίο όλοι συμφωνήσαμε ήταν ότι το μέγεθος της μερίδας ήταν λίγο μικρό. Βρήκαμε τους εαυτούς μας να πασχίζουμε να τελειώσουμε το σκορδόψωμο
Ωστόσο, αυτό που είπαμε, το φαγητό ήταν εξαιρετικό, οι μπύρες ήταν εξαιρετικές, το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό, το περιβάλλον φανταστικό και οι τιμές πολύ λογικές. Θα ξαναπήγαινα σίγουρα στο Art Café και κρατάω τα μάτια μου ανοιχτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εκδηλώσεις που διοργανώνουν, όπου θα μπορούσατε να φύγετε με ένα από τα πολλά φανταστικά ποτήρια που χρησιμοποιούν για να σερβίρουν τις μπύρες τους!
VITAL STATISTICS
SPECIALTY International
WHERE Art Café 1900, 6 Stasinou Street, Larnaca
WHEN Wednesday-Monday 6pm-2am
CONTACT 24 653027
HOW MUCH €11.50-€15 για κυρίως πιάτα
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή