Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ανασκόπηση εστιατορίου: Ταζ Μαχάλ, Λάρνακα...

rest-main-960x595.jpg

Ορισμένες οικονομικές θεωρίες υπαγορεύουν ότι οι εταιρείες πρέπει να εγκαθίστανται κοντά στους ανταγωνιστές τους. Γιατί; Αν οι καταναλωτές θέλουν κάτι συγκεκριμένο, θα κατευθυνθούν όλοι σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία γνωρίζοντας ότι θα βρουν αυτό που ψάχνουν.

Αυτό ακριβώς μου ήρθε στο μυαλό όταν εντόπισα ένα εστιατόριο κατά μήκος του δρόμου της Δεκέλειας. Ο σύντροφός μου και εγώ ήμασταν έτοιμοι να επισκεφτούμε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, όταν το The Taj Mahal Indian τράβηξε την προσοχή μας. Φαινόταν δελεαστικό, αλλά, μένουμε σε αυτό που ξέρουμε και απολαμβάνουμε; Ή μήπως ρισκάρουμε να πάμε κάπου καινούργιο για εμάς; Αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Το Taj Mahal απέχει περίπου ένα μήνα από την επέτειο του ενός έτους.

Εξωτερικά, είναι πολύ απλό. Ένα μεγάλο πανό εμφανίζει το όνομά τους, το λογότυπο και τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και όταν μπαίνεις μέσα. Είναι λίγο υπερβολικά καθαρό. Υπάρχει έλλειψη ατμόσφαιρας. Εκτός από κάποια έργα τέχνης στον τοίχο, δεν υπάρχει πραγματική αίσθηση ινδικού εστιατορίου. Ίσως φταίνε οι φωτεινοί προβολείς; Το γυαλιστερό, πεντακάθαρο δάπεδο με τα πλακάκια έδινε περισσότερο την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σπίτι κάποιου. Δεν υπήρχε καν κάποια διακριτική μουσική που να παίζει στο παρασκήνιο. Δεν είχα πραγματικά μια αυθεντική ινδική εμπειρία.

Μας δόθηκε ένα μενού και υπάρχουν πολλές επιλογές! Καθώς τα πιάτα έβγαιναν από την κουζίνα, τα αρώματα έδιναν μια ένδειξη της Ινδίας και προσπαθούσαμε να μαντέψουμε ποιες επιλογές θα περνούσαν από μπροστά μας, καθώς έδειχναν τόσο νόστιμες. Το μωβ, χάρτινο, σαν φυλλάδιο μενού δεν έδινε ένδειξη για το πόσο καυτερό ήταν ένα πιάτο, με μόνο ένα να περιγράφεται ως πικάντικο. Τούτου λεχθέντος, όταν κάναμε ερωτήσεις στον σερβιτόρο, μας είπε ότι δεν θα ήταν πρόβλημα να προσαρμόσουμε τη θερμότητα στις προτιμήσεις μας για τα περισσότερα πιάτα. "Ακόμα και το Korma; Είπα αστειευόμενος, και η απάντηση ήταν 'φυσικά κύριε, μπορώ να κάνω ένα korma πικάντικο για εσάς αν θέλετε'. Αυτό ήταν ένα καλό νέο για τον σύντροφό μου, ο οποίος λατρεύει τα καυτερά, καυτερά πιάτα.

Ο σερβιτόρος είπε ότι αν μου αρέσουν τα κρεμώδη και γλυκά πιάτα, ένα korma, με λίγο μπαχαρικό, όχι καυτό, είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Ακολούθησα την πρότασή του μαζί με ρύζι pulau και ένα naan με σκόρδο. Ο σύντροφός μου ζήτησε απλά ένα κοτόπουλο vindaloo, με επιπλέον μπαχαρικό!

Στους δυο μας αρέσει μια ινδική μπύρα Kingfisher ή Cobra, αλλά συχνά απογοητευόμαστε σε άλλα εστιατόρια, καθώς, παρά το γεγονός ότι υπάρχει στο μενού, πάντα φαίνεται να έχει "εξαντληθεί". Παρατηρήσαμε και τις δύο μπύρες στο μενού και, χωρίς πολλές ελπίδες στη φωνή μας, ρωτήσαμε αν τις έχουν. Φυσικά! Ποια θα θέλατε; Kingfisher παρακαλώ! Ενώ περιμέναμε το φαγητό, μας έφεραν popadums και την μπύρα μας, η οποία ήταν υπέροχη και κρύα.

Το φαγητό έφτασε και από την έντονη μυρωδιά, μπορούσα ήδη να το γευτώ και το λάτρεψα! Το κοτόπουλο ήταν μαλακό και ζουμερό, η σάλτσα κρεμώδης, καρυδάτη και αυτή η γλυκύτητα εξισορροπούσε με την τέλεια (για μένα) ποσότητα μπαχαρικών. Γυαλιστερά δάπεδα με πλακάκια; Ποιος νοιάζεται! Αυτό το φαγητό ήταν τόσο καλό που το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να απολαύσω κάθε μπουκιά! Δεν τόλμησα να δοκιμάσω το πιάτο της συντρόφου μου, αλλά και εκείνη απόλαυσε πολύ τις γεύσεις και ήταν χαρούμενη που επιτέλους είχαμε βρει ένα εστιατόριο που δεν κρατιόταν όταν ζητούσε την έξτρα καυτερή γεύση.

Στο τέλος νιώθαμε και οι δύο μάλλον αυτάρεσκοι που είχαμε πάρει τη σωστή απόφαση να δοκιμάσουμε το Taj Mahal. Σίγουρα θα ξαναπάμε

VITAL STATISTICS

SPECIALTY Indian, Asian, Middle Eastern, Pakistani, Bangladeshi

WHERE Taj Mahal, Okeanias 8, Dhekelia, Larnaca

WHEN Daily 11am-11pm

CONTACT 96 155125

HOW MUCH Chicken Korma €9.50, Vindaloo €8.50, ρύζι Pulao €3.50, Garlic naan €2.50

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αυτές του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή