-
.
- English
Μια περιφερειακή υπάλληλος ερευνάται αφού φέρεται να ρώτησε μια γυναίκα γιατί μπήκε στον κόπο να ανανεώσει τις ταυτότητες των ηλικιωμένων γονιών της, καθώς ήταν κατάκοιτοι, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Ο υπουργός χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ως "απαράδεκτους" αφού η ηθοποιός Νιόβη Χαραλάμπους περιέγραψε το περιστατικό σε ανάρτησή της στο Facebook.
Η Χαραλάμπους είπε ότι συνάντησε μια συμπεριφορά που μύριζε "απροθυμία, γραφειοκρατία και πολύ θυμό"
Τόνισε ότι οι γονείς της δεν ήταν σε θέση να πάνε φυσικά να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους και έτσι προσπάθησε απεγνωσμένα να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει γι' αυτούς
"Δεν θέλω τον οίκτο του Επαρχιακού Γραφείου, ούτε τον οίκτο του προσωπικού. Θέλω απλώς να κάνω τη δουλειά μου."
Η Χαραλάμπους είπε ότι ένας ανώτερος υπάλληλος του περιφερειακού γραφείου της είπε "καλά, αν η μητέρα σου είναι κατάκοιτη, γιατί χρειάζεσαι ταυτότητα;"
Η ηθοποιός είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει ότι κάποιος μπορεί να είναι τόσο συγκαταβατικός και χωρίς ανθρωπιά.
"Αυτή είναι η ευρωπαϊκή μας Κύπρος."
Ο κ. Ιωάννου αντέδρασε με δική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι υπάρχει υπηρεσία κάτω από το Επαρχιακό Γραφείο η οποία επισκέπτεται κατάκοιτα ηλικιωμένα άτομα και παιδιά, που μπορεί να βρίσκονται στο νοσοκομείο.
"Αυτή η προσέγγιση και αντίδραση για ένα μέλος του προσωπικού είναι απαράδεκτη και έχω δώσει εντολή να διερευνηθεί το θέμα."
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή