-
.
- English
Πού μένεις;
Μένω στη Λεμεσό, με όλες τις φωνές στο κεφάλι μου και τους πολλαπλούς μου εαυτούς.
Τι έφαγες για πρωινό;
Πολύ βαρετό, αλλά κυριολεκτικά, κάθε πρωί είναι μπουκιές βρώμης, με γιαούρτι λεμονιού, μούρα γκότζι, σπόρους τσία, φρούτα και καφέ.
Περιγράψτε την τέλεια μέρα σας
Αυτό είναι δύσκολο. Θα πρέπει να πω την 25η Απριλίου. Επειδή δεν κάνει πολύ ζέστη και δεν κάνει πολύ κρύο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ελαφρύ μπουφάν. Πέρα από τα αστεία, ηλιόλουστη, αλλά όχι πολύ ζεστή, με φίλους. Ξεκινάει με μια ωραία βόλτα είτε στη φύση είτε με vintage shopping, μετά ένα ζεστό μπάνιο με ένα βιβλίο, ακολουθεί μια ωραία συνάντηση με μια φίλη για να ετοιμαστούμε ενώ στο βάθος παίζει Diana Ross, μετά ένα άρρωστο πάρτι όπου χορεύουμε μέχρι το πρωί, και ελπίζω να πάμε σπίτι με κάποιον.
Εννοώ ότι δεν μπορώ πραγματικά να διαλέξω ένα, οπότε θα σας δώσω τα τρία καλύτερα:
Καλημέρα μεσάνυχτα του Jean Rhys, : αποτυπώνει την παρακμάζουσα ψυχική κατάσταση μιας γυναίκας σε μια τέλεια ισορροπία μελαγχολίας αλλά και ανεμελιάς με τον πιο σοβαρό τόνο και ρεαλιστική εκτέλεση.
In Praise of Love των Alain Badiou και Nicolas Truong: ένα από εκείνα τα σπάνια βιβλία όπου μόλις σκεφτείς κάτι στο πλαίσιο των πληροφοριών που σου δίνονται, σε κλείνει τελείως λέγοντας ακριβώς αυτό που σκέφτηκες και κάτι παραπάνω.
Nausea του Jean Paul Sartre: I f you consider yourself a thinker and you have not read this book (regardless as cliché it is to name it as one of your favourites) what are you even thinking about?
Best childhood memory?
Genuinely, I think my life and my aesthetic body began shaping when I saw Shakira's videoclip for Whenever Wherever, and due to that, actually dancing to that song in a wigth and I styled myself into dreads.
Τι υπάρχει πάντα στο ψυγείο σου;
Χούμους και γάλα καρύδας
Τι μουσική ακούς αυτή τη στιγμή στο αυτοκίνητο;
Ως Παρθένος έχω εμμονή με το να φτιάχνω λίστες, οπότε για να είμαι ειλικρινής, οποιαδήποτε από τις τέλεια επιμελημένες λίστες μου στο Spotify. Πρόσφατα ακούω μια indie rock που λέγεται Vegan Leather Jacket, οπότε ακούω πολύ The Verve, Kasabian και Uncle Acid and the Deadbeats.
Ποιο είναι το πνευματικό σου ζώο;
Ένας φλαμίνγκο.
Ένα φλαμίνγκο επειδή είναι υπέροχο, όμορφο, ροζ και εξαιρετικά κοινωνικό (άρα αρκετά κοινοτικό).
Ένας πιγκουίνος επειδή είναι το πιο badass ζώο όσον αφορά τα μη-φυλετικά πρότυπα συμπεριφοράς του (πχ. Οπότε υποθέτω ότι αυτό που λέει για μένα είναι ότι πάντα προσπαθώ να δείχνω καλή και queer, αλλά η προσωπικότητά μου είναι μια εσωστρεφής που μεταμφιέζεται σε ακραία εξωστρεφή.
Για ποιο πράγμα είσαι πιο περήφανη;
Για τον έρανο που οργανώνω στο Άμστερνταμ στη μνήμη του αδικοχαμένου queer αδελφού μας Zackie Oh, ο οποίος δολοφονήθηκε από το ελληνικό κράτος. Και για κάθε μικρή queer νίκη που κερδίζω στην Κύπρο. Η τελευταία ήταν αυτό το 17χρονο παιδί που μου έστειλε μήνυμα σε μια εφαρμογή, λέγοντάς μου πόσο ευγνώμων είναι που βλέπει ανθρώπους σαν εμένα να κάνουν πράγματα και να είναι ορατοί.
Ποια σκηνή ταινίας σου έχει μείνει πραγματικά αξέχαστη;
Η σκηνή όπου η Edith Piaf (την οποία υποδύεται η Marion Cotillard) στο La Vie en Rose κάθεται σε μια καρέκλα και αναπολεί τη ζωή της και όλα όσα έχει περάσει ενώ στο βάθος παίζει το Je ne regrette rien.
Αν μπορούσες να διαλέξεις οποιονδήποτε (ζωντανό ή νεκρό) για να βγεις το βράδυ μαζί του, ποιος θα ήταν αυτός;
Θα διαλέξω ένα σωρό γιατί δεν μου αρέσουν οι κανόνες. Θα οργάνωνα ένα δείπνο με: Kurt Cobain, Amy Winehouse, Derek Jarman, Edith Piaf, Freddie Mercury, Leigh Bowery, Alber Elbaz και Virginia Woolf.
Αν μπορούσατε να ταξιδέψετε στο χρόνο πότε/που θα πηγαίνατε;
Ειλικρινά, και αυτό είναι κλισέ, αλλά το Woodstock και η Goa στη δεκαετία του '70
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Να πεθάνω και να μην κάνω καμία αλλαγή.
Τι θα λέγατε στον 18χρονο εαυτό σας;
Επιτρέπεται να είσαι αυτή που είσαι, γιατί είσαι όμορφη, είσαι σημαντική και αξίζεις. Τα πράγματα θα καλυτερέψουν και θα γίνεις μια άγρια σκύλα.
Πες το ένα πράγμα που θα σε εμπόδιζε να βγαίνεις με κάποιον
Η άγνοια σε κοινωνικά θέματα. Η κυπριακή πραγματικότητα περιλαμβάνει πολλή εσωτερικευμένη ομοφοβία και απροθυμία να ξεπεράσεις τα όρια, όχι μόνο σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό. Αισθάνομαι ότι το σύστημά μας, πολιτικό και μη, είναι τόσο ωφελημένο από την αποικιοκρατία που στην πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί σε αυτό το υβρίδιο ειρηνιστικής αγγλοσαξονικής ολιγαρχίας. Εν ολίγοις λοιπόν, δεν θα έβγαινα ποτέ με κάποιον που δεν έχει τουλάχιστον συνείδηση αυτών των θεμάτων και δεν θέλει να ξεπεράσει τα όρια μαζί μου.
Αν ο κόσμος τελείωνε σε 24 ώρες τι θα έκανες;
Θα αγκάλιαζα και θα μιλούσα σε κάθε άνθρωπο που αγαπώ, θα τους έλεγα πόσα σημαίνουν για μένα, θα φορούσα το αγαπημένο μου, πιο λαμπερό ρούχο, θα οδηγούσα σε μια θέα στο βουνό με τα αγαπημένα μου σνακ και την αγαπημένη μου μουσική και απλά θα έβλεπα τον χρόνο να κυλάει.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή