Τι νέο υπάρχει

[FINANCIAL MIRROR] Ο πρόεδρος του Ηνωμένου Βασιλείου αποτίει φόρο τιμής στις βρετανικές βάσεις

AKR-20220216-059-Speaker-Visits-BFC-159-002.jpg

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Sir Lindsay Hoyle, απέτισε έναν λαμπρό φόρο τιμής στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Βρετανικές Δυνάμεις Κύπρου (BFC) κατά την επίσκεψή του στις Βάσεις αυτή την εβδομάδα

Ο βουλευτής του Chorley ανέλαβε αυτόν τον σημαντικό ρόλο τον Νοέμβριο του 2019.

Αφού έγραψε ιστορία ως ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο για να μιλήσει στη Βουλή και να συναντηθεί με την Κύπρια ομόλογό του, Αννίτα Δημητρίου, ήταν αποφασισμένος να ευχαριστήσει το στρατιωτικό προσωπικό για τη "γενναιότητα και τη σκληρή δουλειά" του.

Ο Sir Lindsay, επίτιμος συνταγματάρχης του 3ου Ιατρικού Συντάγματος, είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πάθος και η περηφάνια του για το έργο που επιτελούν τα στρατεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό ήταν εμφανές καθώς συναντήθηκε με και μίλησε στα στρατεύματα τόσο στην Επισκοπή όσο και στη RAF Ακρωτηρίου.

Μιλώντας στο τέλος της τριήμερης επίσκεψης και λίγο μετά την πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές των Δυτικών Κυρίαρχων Βάσεων, έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στο προσωπικό της BFC.

"Οι Κυρίαρχες Βάσεις έχουν σημασία για μένα για την επίσκεψή μου στην Κύπρο, αυτή είναι η παγκόσμια Βρετανία στα καλύτερά της, αυτό είναι το φυλάκιο προώθησής μας, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διατηρούμε την ειρήνη σε όλο τον κόσμο."

"Η τεχνογνωσία που έχουμε εδώ, η συνάντηση με τους στρατιώτες και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες υπηρέτησαν επίσης στο Αφγανιστάν, ήταν μια μεγάλη μέρα για μένα, μια πολύ συγκινητική μέρα, και απλά δείχνει τον σεβασμό που πρέπει να έχουμε για τους ανθρώπους που υπηρετούν τη χώρα μας."

Το να βρίσκεται επί τόπου και να συναντά στρατιωτικό προσωπικό ήταν κάτι που ο Sir Lindsay απολάμβανε.

"Το Κοινοβούλιο λαμβάνει αποφάσεις που έχουν σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και θέλω να είμαι εδώ για να δω τον αντίκτυπο.

"Θέλω να δω τις συνθήκες στις οποίες υπηρετούν και πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια φανταστική Βάση.

"Έχω βρεθεί και στις δύο Βάσεις (Επισκοπή και RAF Ακρωτηρίου) και αν υπηρετούσα, πού θα ήθελα να βρίσκομαι; Θα ήθελα να είμαι εδώ στην Κύπρο.

"Γιατί; Επειδή αυτό είναι μέρος της παγκόσμιας Βρετανίας, και αυτό είναι το φυλάκιο προώθησής μας."

Θέλησε επίσης να τονίσει τη στενή σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία βίωσε από πρώτο χέρι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

"Υπάρχει αυτή η σύνδεση με τον λαό της Κύπρου. Πρόκειται για ένα νησί- πρόκειται για μια κυβέρνηση που συνεργάζεται- δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τα δύο."

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε επίσης κάποιους ανάλαφρους παραλληλισμούς μεταξύ του ρόλου του στο Ουεστμίνστερ και των Ενόπλων Δυνάμεων και αστειεύτηκε ότι οι πολιτικοί πίσω στο Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να μάθουν πολλά από τους στρατιωτικούς.

"Υπάρχει πολύ περισσότερη πειθαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να έχω εγώ στο Κοινοβούλιο.

"Είναι πολύ θορυβώδεις στο Westminster, και λίγη πειθαρχία και λίγο στρατόπεδο εκγύμνασης μπορεί να τους κάνει πολύ καλό.

"Προσπαθώ να διατηρώ την τάξη με λίγο χιούμορ και δύναμη, και το θέμα είναι να κερδίσω τον σεβασμό.

"Αλλά όταν θέλουν να είναι άτακτοι, είναι πολύ άτακτοι."

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Financial Mirror
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Financial Mirror

Πηγή

Πίσω
Κορυφή