Ένας Βρετανός δήλωσε αθώος ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Πάφου για τη δολοφονία της ετοιμοθάνατης συζύγου του, καθώς η ομάδα υπεράσπισής του ζήτησε να μετατραπούν οι κατηγορίες σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Η βρετανική οργάνωση Justice Abroad εκπροσωπεί, με Κύπριους δικηγόρους, τον Ντέιβιντ Χάντερ, έναν 74χρονο Βρετανό που κατηγορείται για φόνο
Κατά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης στο ποινικό δικαστήριο Πάφου, ο Χάντερ δήλωσε αθώος και η δίκη του ορίστηκε για τις 18 Απριλίου 2022.
Ο Hunter θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας μέχρι τη δίκη του.
Η ομάδα υπεράσπισής του θα απευθυνθεί εγγράφως στον Κύπριο Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας να εξεταστεί η εναλλακτική κατηγορία της υποβοήθησης αυτοκτονίας.
Ο Michael Polak της Δικαιοσύνης του Εξωτερικού ανέφερε σε δήλωσή του: "Θα υποβάλουμε ότι η υποβοήθηση της αυτοκτονίας θα ήταν πολύ πιο κατάλληλη κατηγορία από τη δολοφονία που επισύρει υποχρεωτική ποινή ισόβιας κάθειρξης."
Το κυπριακό κοινοβούλιο συζητά επί του παρόντος τη νομιμοποίηση της ευθανασίας, ένα θέμα ταμπού μεταξύ της πλειοψηφούσας χριστιανικής ελληνορθόδοξης κοινότητας.
Η κόρη του Hunter, Lesley, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία Crowd Justice για να χρηματοδοτήσει την υπεράσπιση του πατέρα της.
"Ο πατέρας μου αφιερώθηκε στη φροντίδα της μητέρας μου. Τον αγαπάμε πάρα πολύ και θέλουμε να τον βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο."
"Ο πατέρας μου βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής του και το μόνο που θέλουμε είναι να είναι μαζί μας", δήλωσε η Lesley Hunter."
Ο David Hunter είναι συνταξιούχος ανθρακωρύχος από το Northumberland της Αγγλίας, ο οποίος αποσύρθηκε στην Κύπρο με τη σύζυγό του Janice.
Ήταν μαζί για 56 χρόνια και ήταν εφηβικοί έρωτες.
"Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Janice γινόταν όλο και πιο άρρωστη.
"Έπασχε από καρκίνο του αίματος και πονούσε πολύ και η ποιότητα ζωής της είχε μειωθεί δραστικά."
"Πρόκειται για μια ανίατη ασθένεια που είχε αφαιρέσει τη ζωή της αδελφής της και ο πόνος που υπέφερε γινόταν όλο και χειρότερος", δήλωσε η Justice Abroad.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Financial Mirror
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αυτές του συγγραφέα ή/και της Financial Mirror
Πηγή