Πήρε πίσω τα κλειδιά του Υπουργείου Εξωτερικών από το Νίκο Χριστοδουλίδη ο Ιωάννης Κασουλίδης Συγκινημένος ο τέως Υπουργός Έκανε λόγο για μία δύσκολη ημέρα σήμερα Αναφορά και ανασκόπηση στα όσα κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια
Παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών ο Ιωάννης Κασουλίδης από τον τέως Υπουργό, Νίκο Χριστοδουλίδη κατά τη τελετή παράδοσης παραλαβής που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά από την τελετή διαβεβαίωσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Κατά την τελετή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του ενω εξομολογήθηκε και το γεγονός ότι η σημερινή ημέρα είναι μία δύσκολη μέρα για τον ίδιο.
«Δεν είναι καθόλου εύκολη μέρα για εμένα. Είμαι στεναχωρημένος καθώς μετά από 23 χρόνια τριβής με το υπουργείο εξωτερικών, 19 ως διπλωμάτης και τέσσερα ως υπουργός εξωτερικών, αποχωρώ για λόγους που παρέθεσα κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μου την Κυριακή. Δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να ολοκληρώσω το έργο, να αποχαιρετήσω τους συνεργάτες μου, να κάνω ένα απολογισμό. Θα πω όμως ότι είμαι πολύ περήφανος για το υπουργείο και τους ανθρώπους του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά του, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που παραλαμβάνει το Υπουργείο και τη θέση από τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος κατάφερε να χαράξει έναν επιτυχημένο δρόμο.
«Όπως έχω πει δεν θα υπάρξει αλλαγή την εξωτερική μας πολιτική, μπορεί όμως κάποια μέτωπα να τους δώσουμε περισσότερη σημασία. Ίσως να χρειαστεί πρώτα να δοθεί περισσότερη σημασία στους εν Κύπρω διαπιστευμένους διπλωμάτες. Και μια από τις προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών είναι να πάει προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε με τη σειρά του ο Κασουλίδης.
Contents of this article including associated images are belongs Cyprus Times
Views & opinions expressed are those of the author and/or Cyprus Times
Source