Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Τα ξενοδοχεία της Πάφου έχουν τεράστιο χρέος, λέει ο Σύνδεσμος...

  • Εκκινητής νήματος News
  • Ημερομηνία έναρξης
paphos-hotels-960x539.jpg

Ορισμένα ξενοδοχεία της Πάφου λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα κατά τη διάρκεια του μεγάλου Σαββατοκύριακου του Κατακλυσμού, αλλά οι ξενοδόχοι εξακολουθούν να υποφέρουν λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους, δήλωσε τη Δευτέρα ειδικός του κλάδου.

Το εορταστικό Σαββατοκύριακο βοήθησε στην αύξηση των κρατήσεων σε συγκεκριμένα τουριστικά καταλύματα της Πάφου, ωστόσο οι ξενοδόχοι δεν θα "σωθούν" τόσο εύκολα, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδης Λοϊζίδης.

Μπορεί η φετινή χρονιά να φαίνεται καλύτερη, αλλά οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες προκλήσεις από τα υψηλά έξοδα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια, είπε.

Ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε στα υψηλά λειτουργικά έξοδα, λέγοντας ότι πολλά ξενοδοχεία έχουν επιβαρυνθεί με τεράστια χρέη.

Τα έσοδα έχουν φθάσει στα περσινά επίπεδα, αλλά τα έξοδα είναι πολλαπλάσια συν τους τόκους αποπληρωμής των δανείων που έχουν διπλασιαστεί, είπε ο ξενοδόχος.

Σημείωσε ότι υπάρχει υψηλή διαθεσιμότητα σε κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες και ότι ο Μάιος κατέγραψε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά οι κρατήσεις μειώθηκαν προς το τέλος του μήνα. Τα ποσοστά πληρότητας στην Πάφο κυμάνθηκαν στο 70-75% για τον Μάιο, είπε.

Όσον αφορά τον Ιούνιο, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι υπάρχουν κρατήσεις αλλά σημείωσε ότι γενικά ο μήνας αυτός δεν έχει μεγάλη ζήτηση για τουρισμό.

Οι περισσότερες κρατήσεις προέρχονται από τη βρετανική αγορά αλλά καταγράφονται κρατήσεις και από την Πολωνία και το Ισραήλ.

Εκτός από το υψηλό λειτουργικό κόστος, τον περασμένο μήνα ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης είχε διαμαρτυρηθεί για ελλείψεις προσωπικού. Είπε ότι μετά την πανδημία Covid-19, ήταν δύσκολο να βρεθούν ξενοδοχοϋπάλληλοι και αυτό επηρέασε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι ξενοδόχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και ίσως να μειώσουν τις επιλογές στα ξενοδοχεία για να αντιμετωπίσουν την υποστελέχωση.


Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή
 
Πίσω
Κορυφή