Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Τέχνη εμπνευσμένη από το θείο...

feature2-main-2.jpg

Μετά από καριέρες στη μουσική και τη δικηγορία, μια δημιουργική, καθοδηγούμενη από την πίστη της θα παρουσιάσει μια έκθεση αυτή την εβδομάδα βρίσκει τον PAUL LAMBIS

Βυθισμένη στη δημιουργικότητα από τότε που θυμάται τον εαυτό της, η καλλιτέχνης Μαρίνα Σόλωνος ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα άλλο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή της, παρουσιάζοντας μια έκθεση που είναι "μια γιορτή της δύναμης και της ευπάθειας."

Η συλλογή της Σόλωνος, με τίτλο The Divine - που μελετά την ευαίσθητη ισορροπία όπως την βλέπουμε μέσα από τον φακό διαχρονικών μυθολογικών αφηγήσεων - περιλαμβάνει γυναικείες φιγούρες "που είναι ισορροπημένες με όλα τα στρώματα της σημασίας, του συμβολισμού, της έμπνευσης και της πνευματικότητας για να κορυφωθούν σε μια μοναδική στιγμή ευαλωτότητας.

"Όπως κι εμείς, είναι εύθραυστες και ενδυναμωμένες τόσο από τον ψυχισμό τους όσο και από τη γύμνια τους, ζωγραφισμένες από μια μοναδική στιγμή τρωτότητας της ύπαρξής τους", δήλωσε η ίδια.

Αν και η Σόλωνος είναι γνωστή στο κοινό σε όλο τον κόσμο ως τραγουδίστρια, μουσικός και συνθέτης με επιτυχημένη μουσική καριέρα στην Ελλάδα, είναι επίσης πτυχιούχος δικηγόρος, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει καριέρα στη νομική, καθώς η μουσική ήταν πάντα μέρος της ζωής της

Η Σόλωνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, αλλά πέρασε μεγάλο μέρος της νεότητάς της στην Αυστραλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική. Θυμάται να γράφει ποιήματα και να συνθέτει τραγούδια από την ηλικία των πέντε ετών. "Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ακολουθούσα κάτι άλλο εκτός από τη μουσική και τις τέχνες σε εκείνη την ηλικία", δήλωσε στην Cyprus Mail "Ένιωθα μια βαθιά ανάγκη να εκφραστώ μέσω της τέχνης και στην ηλικία των 12 ετών ζωγράφιζα ενστικτωδώς αγγέλους χρησιμοποιώντας μέσα όπως κάρβουνο και ακρυλικά."

Η Σόλωνος αποδίδει το ποικιλόμορφο καλλιτεχνικό της ταλέντο στη θεία παρέμβαση ως μορφή έκφρασης, καθώς και στην πνευματική καθοδήγηση από τον πατέρα της. "Ο πατέρας μου, ο Δρ Σόλωνος Χατζησολωμός, είναι γνωστός θεολόγος, δημοσιευμένος συγγραφέας και μουσικολόγος, οι επιρροές του οποίου με βοήθησαν να βρω την τάξη μέσα στο καλλιτεχνικό μου όραμα, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν", πρόσθεσε η ίδια.

Μετά την αποφοίτησή της, επέλεξε να μετακομίσει στην Ελλάδα για να ακολουθήσει τις μουσικές της φιλοδοξίες. "Ήταν μια τολμηρή απόφαση να εγκαταλείψω το σπίτι μου και να μετακομίσω σε μια νέα χώρα, και ειδικά σε μια βιομηχανία που ήταν τόσο εμποτισμένη με ταλέντο", δήλωσε η ίδια.

Μετά από επτά χρόνια σκληρής δουλειάς και επιμονής, τα οποία κορυφώθηκαν με ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές μουσικές εταιρείες, την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των charts, και συνεργασίες με πολλούς διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες, η Σόλωνος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να εγκαταλείψει τη δημόσια περσόνα για μια πιο ισορροπημένη ζωή στην Αμερική, εργαζόμενη ως σύμβουλος μεταναστευτικού δικαίου για καλλιτέχνες.

"Οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν για την απόφασή μου να ξεφύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και ο λόγος είναι μια απερίγραπτη θεϊκή δύναμη που με ώθησε να το κάνω", δήλωσε η ίδια

Αλλά το ρητό "μια φορά καλλιτέχνης, για πάντα καλλιτέχνης" είχε νόημα για τη Σόλωνος, η οποία γρήγορα κατάλαβε ότι η ζωή της ως δικηγόρος σε μια ξένη χώρα ήταν μόνο προσωρινή και η επιθυμία της να επιστρέψει στην Κύπρο και να ασχοληθεί με την τέχνη ήταν ισχυρότερη από ποτέ. "Μέσα από τα χρόνια που πέρασα μακριά από τη γενέτειρά μου, έμαθα τόσα πολλά μαθήματα, αποκόμισα πολλές ανταμοιβές και γνώρισα απίστευτους ανθρώπους στην πορεία, αλλά τα ταξίδια μου με βοήθησαν να εδραιώσω τη σχέση μου με τον Θεό", δήλωσε η Σόλωνος

Αναλογιζόμενη την καριέρα της στο προσκήνιο, θυμάται ότι, όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, δεν ήταν χωρίς εμπόδια, ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για την πνευματικότητά της. "Τραγουδούσα επειδή αγαπούσα τη μουσική και τη χαρά που έφερνε στους ανθρώπους, αλλά η ζωή ως καλλιτέχνης ερμηνευτής έχει διαφορετικό βάρος. Η προσήλωσή μου στην πίστη μου και η επιθυμία μου να ζω σύμφωνα με αυτήν δεν ήταν ένας εύκολος συνδυασμός για την ψυχή μου", εξηγεί η ίδια. "Έμαθα μερικά σημαντικά μαθήματα που εξακολουθώ να κουβαλάω μαζί μου, όπως τη σημασία του να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου και ότι η φήμη δεν είναι όπως φαίνεται, ούτε η κοινωνία μας ορίζει", προσθέτει.

Αυτό την οδήγησε στο επόμενο στάδιο της ζωής της, επιδιώκοντας ένα επάγγελμα στις καλές τέχνες και την επερχόμενη έκθεσή της.

Η Σόλωνος ορίζει την τέχνη της ως μια γέφυρα που συνδέει ένα θεϊκό μονοπάτι μεταξύ της ψυχής και ενός κόσμου γεμάτου ομορφιά, αυτοεκτίμηση και αυτοαγάπη. "Θέλω οι άνθρωποι να θυμούνται ότι οι υλιστικές και ανούσιες ανθρώπινες συνθήκες δεν έχουν σημασία, γιατί στο τέλος της ημέρας, το μόνο πράγμα που πραγματικά μας ανήκει και για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι, είναι η ψυχή μας", δήλωσε η ίδια.

Η τέχνη της, η οποία επικεντρώνεται στο πρόσωπο και την ανθρώπινη μορφή, έχει έντονη ιμπρεσιονιστική επιρροή σε συνδυασμό με ρεαλιστικά στοιχεία. "Το λάδι είναι το αγαπημένο μου μέσο για να ζωγραφίζω, επειδή μου επιτρέπει να δημιουργώ βάθος με μικρές πινελιές και πολλαπλά στρώματα, επιτρέποντάς μου να ενσταλάξω σκιά και φως για να παραδειγματίσω ένα συναίσθημα", εξήγησε η ίδια.

Σύμφωνα με τη Σόλωνος, τα γυμνά που απεικονίζονται στα έργα της λειτουργούν ως θέαμα, ως ηδονοβλεψίας, τόσο ισχυρά όσο και συμβολικά της εσωτερικής τους δύναμης. "Είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με το μυστικιστικό, το ρεαλιστικό και το θείο. Θέλω οι θεατές των έργων μου να καταλάβουν ότι η μεγάλη δύναμη πηγάζει από την κατανόηση τόσο των δυνάμεων όσο και των τρωτών σημείων μας."

"Η τέχνη είναι ένα ταξίδι", κατέληξε, "που θα μας επιτρέψει να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας εαυτό και την κατανόηση του σκοπού της ψυχής μας, και ανυπομονώ να δω πού θα με οδηγήσει στη συνέχεια η πνευματική και θεϊκή μου δύναμη."

The Divine[/B]

Ατομική έκθεση της Μαρίνας Σόλωνος. Καστελιώτισσα Μεσαιωνική Αίθουσα, Λευκωσία. 1 Δεκεμβρίου (6μ.μ. - 11μ.μ.) και 2 Δεκεμβρίου (11π.μ. - 6μ.μ.). Την έκθεση θα εγκαινιάσουν ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος και η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Χριστοδουλίδου. Instagram: https:/www.instagram.com/marinasolonosart

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή