Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Πρώην "υπουργός" του Βορρά αρνείται ότι δωροδοκήθηκε...

ziya-960x641.jpg

Ο πρώην "υπουργός Εσωτερικών" του Βορρά Ziya Ozturkler αρνήθηκε την Τρίτη ότι δωροδοκήθηκε από ένα πανεπιστήμιο εν μέσω συνεχιζόμενων ερευνών και συλλήψεων σε σχέση με το συνεχιζόμενο "σκάνδαλο των πλαστών διπλωμάτων".

Οι κατηγορίες εναντίον του Ozturkler διατυπώθηκαν στο "κοινοβούλιο" από τον "βουλευτή" του κόμματος της αντιπολίτευσης CTP Dogus Derya, ο οποίος δήλωσε ότι φέρεται να του είχε δοθεί ένας φάκελος γεμάτος με μετρητά από τον ιδιοκτήτη του City Island University Talip Emiroglu στο πάρκινγκ ενός εστιατορίου

Υποστηρίζεται ότι τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν σε ένα φάκελο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του Υποστηρίζεται ότι ο λόγος που τα έδωσε ήταν για να τον βοηθήσει να πάρει άδεια για να ανοίξει μια ιατρική σχολή. Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει αυτό το θέμα", δήλωσε ο Derya.

Στη συνέχεια ρώτησε αν έχει γίνει αστυνομική έρευνα και αν ο Ozturkler έχει κληθεί να δώσει κατάθεση στην αστυνομία.

Ο "υπουργός Παιδείας" Ναζίμ Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε γρήγορα ότι δεν έχει γνώση των κατηγοριών, λέγοντας ότι "αν υπάρχει κάποια βάση για τους ισχυρισμούς που διατυπώνει, θα πρέπει να τη μοιραστεί. Αν όχι, δεν θα έπρεπε να κάνει τέτοιους ισχυρισμούς εδώ."

Ο Οζτούρκλερ αρνήθηκε σθεναρά τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι δεν του έδωσαν ένα φάκελο γεμάτο με μετρητά, αλλά ένα βιβλίο.

"Ενώ [Ο ΕΜΊΡΟΓΛΟΥ] μου παρέδιδε τα βιβλία που είχε γράψει σε ένα δημόσιο εστιατόριο, έγιναν αβάσιμοι ισχυρισμοί με βάση φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί", είπε.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα στο σύνολό του για να αποδείξει την αθωότητά του και πρόσθεσε: "Μακάρι να με είχε ρωτήσει ο Dogus γι' αυτό."

Είπε επίσης ότι δεν έχει "την εξουσία" να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα ιατρικών σχολών στο βορρά.

"Να σας πω με ποιον πρύτανη ή πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου έχω βρώμικη συμφωνία. Μόλις υπηρέτησα την πατρίδα μου. Δεν έχω ούτε μια δεκάρα που έβγαλα για προσωπικό μου όφελος", είπε

Και πρόσθεσε: "Οι λογαριασμοί μου είναι καθαροί, τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι καθαρά, όλα είναι καθαρά. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να μην μπορώ να λογοδοτήσω. Έκανα όλων των ειδών τις καταθέσεις στην αστυνομία."

"Όσο για τον Dogus, δεν έχετε συναντήσει ακόμα τον Ziya Ozturkler. Προφανώς δεν γνωρίζεις το παρελθόν μου ή ποιος είμαι. Ως εκπρόσωπος που κάνει έρευνα, είναι τόσο απλό να μιλάς από το κοινοβουλευτικό βήμα χωρίς να κάνεις έρευνα ή να κάνεις ερωτήσεις; Ντροπή σας", είπε.

Το Πανεπιστήμιο City Island, που εδρεύει στην Αμμόχωστο, βρέθηκε πιο πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τον Νοέμβριο, όταν συνελήφθη ο 38χρονος πρύτανης του επειδή φέρεται να έκλεψε σχεδόν 20.000 ευρώ από καταθέσεις φοιτητών.

Νωρίτερα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Τουρκικού Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης (Yok), η οποία επισκέπτεται το νησί λόγω της τρέχουσας κρίσης.

Ο Τατάρ τόνισε τη σημασία της υποστήριξης που προσφέρει το Yok για την ενίσχυση της αρχής πιστοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του βορρά (Yodak) στην ικανότητά της να επιθεωρεί τα πανεπιστήμια και πρόσθεσε ότι το "υπουργείο Παιδείας" του βορρά θα πρέπει να "εργαστεί αρμονικά" με τους δύο φορείς.

Είπε επίσης ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα "ενάντια στις κινήσεις της νότιας Κύπρου να υπονομεύσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση" στο βορρά και πρόσθεσε ότι "πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό και αξιόπιστο εκπαιδευτικό σύστημα προκειμένου να προστατευθεί και να αυξηθεί η αξία του εμπορικού σήματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσής μας."

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Γιοκ Χαλντούν Γκοκτάς δήλωσε στο Τατάρ ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης πληροφοριών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της Τουρκίας. Yoksis, στο βορρά.

Για να εφαρμοστεί αυτό, είπε, "πρέπει να γίνουν τεχνικές εργασίες για να εισαχθούν οι πληροφορίες των φοιτητών και των αποφοίτων στο σύστημα και να μοιραστούν με τα απαραίτητα ιδρύματα."

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή