-
.
- English
Η δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζηπαπά ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι "μαζικές και παράνομες μετακινήσεις ψηφοφόρων" λαμβάνουν χώρα στο δήμο της ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.
Η Χατζηπαπά είναι υποψήφια δήμαρχος του ενιαίου δήμου που περιλαμβάνει τη Λακατάμια, το Τσέρι και την Ανθούπολη στις 9 Ιουνίου.
Είπε ότι οι κάτοικοι της Λακατάμιας έχουν υποβάλει "μεγάλο αριθμό ενστάσεων" σχετικά με άτομα που εγγράφονται για να ψηφίσουν στην περιοχή "τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τη Λακατάμια"
"Ως δήμαρχος Λακατάμιας, αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που εκπροσωπώ, τους πραγματικούς και όχι τους ψεύτικους, να σταθώ απέναντι σε αυτή τη θλιβερή εξέλιξη", είπε.
Πρόσθεσε, "αν αυτή η νέα σελίδα στο βιβλίο της τοπικής αυτοδιοίκησης δείξει έστω και την παραμικρή ανοχή σε τέτοιες ανέντιμες πρακτικές, πρακτικές που συνιστούν αλλοίωση της δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, το πλήγμα για τη Δημοκρατία μας θα είναι τεράστιο."
"Καλώ το λαό της Λακατάμιας, του Τσερίου και της Ανθούπολης να φράξει το δρόμο αυτής της συντονισμένης προσπάθειας αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος", είπε, προσθέτοντας ότι καλεί "τις αρμόδιες αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών"
"Από την πλευρά μου, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου για να αποτρέψω τέτοιες αντιδημοκρατικές, ανήθικες και απαράδεκτες πρακτικές. Δεν παίζουμε με τη δημοκρατία", είπε.
Η Ένωση Δήμων Κύπρου δήλωσε στην Cyprus Mail ότι είναι "ενήμερη" για το θέμα.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή