-
.
- English
Ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει πριν από τη λήξη των 18 μηνών διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο την Κυριακή, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τη δική του εκτίμηση και τα μηνύματα που θα λάβει από την κοινωνία.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η αξιολόγηση των υπουργών του είναι καθημερινό έργοΕίναι πολύ φυσιολογικό ότι κάποιοι έχουν ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, κάποιοι σε μικρότερο και ούτω καθεξής.
Ο ανασχηματισμός, σημείωσε, είναι καθαρά προσωπική μου απόφαση, προσθέτοντας ότι αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι θα προχωρήσω σε ανασχηματισμό πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από την ημέρα σχηματισμού της κυβέρνησης
Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους. Με βάση τη δική μου εκτίμηση και τα μηνύματα που λαμβάνω από την κοινωνία, θα ληφθούν αποφάσεις και θα ανακοινωθούν, διευκρίνισε.
Όσον αφορά το αν θα διαβουλεύεται με τα πολιτικά κόμματα που τον στηρίζουν, απάντησε ότι κάθε εβδομάδα έχω συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που με στήριξαν για γενική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα πολιτικής.
Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, όπως ανέφερα προηγουμένως, είναι καθαρά προσωπική μου υπόθεση και οι αποφάσεις θα ληφθούν αποκλειστικά από εμένα, διευκρίνισε.
Ερωτηθείς αν αυτό δεν θα βλάψει τις σχέσεις του με τα κόμματα που τον στήριξαν, απάντησε σε καμία περίπτωση. Τα κόμματα με στήριξαν χωρίς καμία συμφωνία σε αντάλλαγμα και δεν έχασαν την αυτονομία τους.
Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε επίσης ότι την 1η Μαρτίου θα κάνει απολογισμό του πρώτου χρόνου της θητείας του. Για μένα, είπε, η λογοδοσία στον κυπριακό λαό είναι βασική συνιστώσα της διακυβέρνησής μας.
Τον Ιανουάριο, πρόσθεσε, θα καλέσουμε περίπου 400-500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων όλων των βουλευτών και των αρχηγών των κομμάτων, των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, των επαγγελματικών συνδέσμων και των συντεχνιών, στο προεδρικό μέγαρο και θα τους παρουσιάσω τι σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε το 2024.
Η παρουσίαση θα γίνει, όπως εξηγεί, με βάση το μοντέλο State of the Union, όπως στις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Ερωτηθείς για την εικόνα της κυβέρνησης, ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε το έργο που έχει αναλάβει το κράτος σε διάφορους τομείς, όπως το μεταναστευτικό, το ΚΟΑ και ο κατώτατος μισθός, οι κατασχέσεις, το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών και η διαχείριση της κυκλοφορίας.
Έχουμε κάνει πολλά πράγματα μέσα σε 10 μήνες, ωστόσο υπήρξε μια βασική αδυναμία στο να επικοινωνήσουμε αυτά που κάναμε, είπε.
Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένη καμία κομματική υποστήριξη ότι ό,τι κι αν κάνουμε, σωστό ή λάθος, θα υπάρχει ένας κομματικός μηχανισμός που θα μας υποστηρίξει, είπε.
Ως εκ τούτου, είμαστε σαφώς πιο επιρρεπείς στην κριτική επειδή δεν έχουμε δεδομένη κομματική υποστήριξη, πρόσθεσε.
Παρόλα αυτά, συνέχισε, αυτό δεν είναι κάτι που με ανησυχεί, σημειώνοντας ότι δεν θα συμβιβαστώ σε θέματα πολιτικής για να εξασφαλίσω κομματική υποστήριξη.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή