Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ο Τζακ Στρο δεν έχασε τον ύπνο του με την έκκληση για λύση δύο κρατών...

Jack-Straw-960x643.jpg

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζακ Στρο δήλωσε σε συνέντευξή του στο TRT ότι δεν έχει χάσει τον ύπνο του για τις εκκλήσεις του για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας ότι μετανιώνει για το ρόλο του στην ένταξη της Δημοκρατίας στην ΕΕ ως διαιρεμένο νησί.

Ο Στρο υποστήριξε ακόμη ότι οι Ελληνοκύπριοι έπαιξαν και κέρδισαν κατά την κρίσιμη περίοδο του δημοψηφίσματος του 2004 στα Ηνωμένα Έθνη και πριν από την ένταξη στην ΕΕ

Είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι έκαναν εκστρατεία κατά του σχεδίου Ανάν παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι η συμπεριφορά τους ήταν λανθασμένη, καθώς γνώριζαν ότι η ένταξη στην ΕΕ ελλόχευε μπροστά τους ανεξάρτητα

Είπε ότι είναι "ντροπή" που ο βορράς έχει αποκλειστεί.

"Λυπάμαι που συμμετείχα σε αυτή την απόφαση", δήλωσε ο Στρος στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TRT, σε σχόλια που παρέλαβε η Κίμπρις και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τρίτη

"Ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο είναι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι να καταλήξουν σε συμφωνία σε αυτή τη διαδικασία.

"Ωστόσο, αν αυτό δεν συμβεί, θα ήταν σκόπιμο η διεθνής κοινότητα - συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου - να υποστηρίξει τη λύση των δύο κρατών", δήλωσε ο Στρο.

Κληθείς να σχολιάσει προηγούμενες παρόμοιας φύσης δηλώσεις του, ο Στρο δεν θορυβήθηκε.

"Αν και χαίρομαι που μπορώ να πω ότι πολλοί άνθρωποι στο βορρά έγραψαν για να με ευχαριστήσουν, νομίζω ότι δεν ήμουν δημοφιλής στο νότο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό και δεν έχω χάσει τον ύπνο μου γι' αυτό", είπε.

Ο Στρο υπηρέτησε στη θέση αυτή μεταξύ 2001 και 2006 και πρόσφατα έγραψε ένα άρθρο για το περιοδικό Politico όπου κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους διαπραγματευτές για "σοβαρή διπλοπροσωπία".

Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου, θα πρέπει "να σπάσει τα μάγια της Κύπρου, να θέσει τη λύση των δύο κρατών στο τραπέζι και να προσπαθήσει να πείσει τους άλλους εταίρους ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσει αυτή η σύγκρουση".

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή