Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ο Πελεκάνος παραιτείται από αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, η παραίτηση "δεν έγινε αποδεκτή"...

Marios-Pelekanos.jpg

Ο Μάριος Πελεκάνος παραιτήθηκε τη Δευτέρα από αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, δύο ημέρες μετά την αποτυχία του να επιλεγεί ως υποψήφιος του κόμματος για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ωστόσο, η υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος έχει δηλώσει ότι δεν θα αποδεχθεί την παραίτησή του.

"Η πολιτική μου ηθική, η αξιοπρέπειά μου και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του αναπληρωτή αρχηγού", ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

"Δούλεψα όλο αυτό το διάστημα με έναν ξεκάθαρο στόχο: να ξανακάνω τον ΔΗΣΥ ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της Δεξιάς, με ξεκάθαρες θέσεις και σαφή προσανατολισμό", πρόσθεσε.

Απαντώντας, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε ότι το κόμμα "δεν μπορεί να δεχτεί" την παραίτηση Πελεκάνου και τον κάλεσε να το ξανασκεφτεί.

Μιλώντας στο Sigma Live, είπε ότι "ο Μάριος Πελεκάνος αισθάνθηκε την ανάγκη για λόγους αξιοπρέπειας να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει την ηγεσία. Νομίζω ότι ο φίλος μας Μάριος Πελεκάνος θα πρέπει να το ξανασκεφτεί και θα ξαναδούμε το θέμα εντός της ημέρας."

"Παραδέχτηκε ότι ο λόγος της παραίτησής του ήταν ότι δεν μπήκε στη λίστα του κόμματος για τις ευρωεκλογές", πρόσθεσε.

Ο Πελεκάνος εξελέγη αντιπρόεδρος του κόμματος τον περασμένο Μάιο, αλλά τερμάτισε πέντε ψήφους πίσω από τον τελικό υποψήφιο που επελέγη για τη λίστα του ΔΗΣΥ για τις εκλογές του Ιουνίου. Είναι επίσης πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε περίπτωση που ο Πελεκάνος δεν το ξανασκεφτεί, τα μέλη του ΔΗΣΥ θα προχωρήσουν στην εκλογή νέου αντιπροέδρου.

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή