Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ο Κυριακίδης τονίζει την αρχή "Η υγεία μου, το δικαίωμά μου" για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας...

Health-Commissioner-Stella-Kyriakidou-960x640.jpg

Η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδη, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας έχει διαμορφωθεί από τη βασική αρχή "Η υγεία μου, το δικαίωμά μου", η οποία αποτελεί και το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Σε δήλωσή της ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου, η κ. Κυριακίδη ανέφερε ότι έχουν διαμορφώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας από το 2020.

"Τα τελευταία χρόνια, η πανδημία Covid-19 άλλαξε ανεπανόρθωτα τον κόσμο, δοκιμάζοντας τις κοινωνίες μας, τα συστήματα υγείας και την ένωσή μας στα όρια. Η ΕΕ στο σύνολό της ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και βασίστηκε σε αυτή την εμπειρία για να αναδειχθεί ισχυρότερη ως ένωση", δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου

Πρόσθεσε ότι η αντίδραση της ΕΕ στην πανδημία έδειξε τη δύναμη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

"Η πρωτοφανής στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια εξασφάλισε ότι όλοι οι πολίτες της ΕΕ είχαν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια την ίδια στιγμή και υπό τις ίδιες συνθήκες", είπε.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρότερα, πιο ανθεκτικά και ευέλικτα συστήματα υγείας που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διάφορες προκλήσεις

: "Η Ένωσή μας για την Υγεία καθιστά τα συστήματα υγείας ισχυρότερα, θέτοντας τους ασθενείς στο επίκεντρο. Η πρότασή μας για μια ιστορική μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ θα διασφαλίσει την έγκαιρη πρόσβαση σε οικονομικά προσιτά φάρμακα για όλους τους πολίτες, υποστηρίζοντας παράλληλα μια ακμάζουσα βιομηχανία."

Όσον αφορά τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες της ΕΕ για την υγεία, ο κ. Κυριακίδης δήλωσε ότι η ΕΕ επενδύει 4 ευρώ.4 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της υγείας στις χώρες εταίρους μέσω της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ για την υγεία έως το 2027.

Όσον αφορά τις δράσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ο κ. Κυριακίδης δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα και ολοκληρωμένα σχέδια δράσης κατά του καρκίνου παγκοσμίως, το οποίο υποστηρίζεται από χρηματοδότηση ύψους 4 δισ. ευρώ από την ΕΕ.

"Τέσσερα χρόνια μετά, κάνει ήδη μια πραγματική διαφορά για εκατομμύρια καρκινοπαθείς, οικογένειες και φροντιστές", είπε.

Όσον αφορά την ψυχική υγεία, ο κ. Κυριακίδης είπε: "Η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας για την ψυχική υγεία έχει εξισώσει την ψυχική και τη σωματική υγεία και εργάζεται για να σπάσει το στίγμα για κάθε πολίτη που ζει με προκλήσεις ψυχικής υγείας."

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή