-
.
- English
Ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης έλαβε την Κυριακή μια επίδειξη υποστήριξης από τον υποστηρικτή του, τον ΔΗΣΥ, καθώς περιόδευσε σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας με την ηγεσία του.
Η περιπλάνηση κατέληξε στην εκκλησία της Φανερωμένης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Τορναρίτης σταμάτησε για να συζητήσει θέματα με κατοίκους και καταστηματάρχες, όπως οι προοπτικές της πόλης, οι ανησυχίες και οι μελλοντικές προτάσεις.
Η επικεφαλής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου είπε ότι η Λευκωσία, ως η μόνη διαιρεμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη, έχει ιδιαίτερα ζητήματα τα οποία πρέπει να αναλάβει μια προσωπικότητα ικανή να υλοποιήσει ένα "όραμα για την πρωτεύουσα και την Κύπρο"
"Ο ΔΗΣΥ είχε πιστέψει στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης", είπε, και άρχισε να εργάζεται δυναμικά προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της.
Ο επικεφαλής του κόμματος παρουσίασε επίσης τον Χρύσανθο Φάκα, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος σε διάφορες επιτροπές του δήμου, σημειώνοντας ότι και αυτός υποστηρίζεται από το κόμμα και έχει την "ικανότητα να συμβάλει στο όραμα που χρειάζεται η Λευκωσία"
Ο κ. Τορναρίτης από την πλευρά του είπε ότι θα αναπτύξει το σχέδιο για το δήμο μαζί με τους ψηφοφόρους του.
Ο κ. Δημητρίου παρουσίασε επίσης τον δημοτικό σύμβουλο Χρύσανθο Φάκα ο οποίος έχει διατελέσει επικεφαλής της επιτροπής κυκλοφορίας του δήμου και είναι υποψήφιος του ΔΗΣΥ για αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ότι έχει επίσης την "ικανότητα να συμβάλει στο όραμα που χρειάζεται η Λευκωσία"
Ο κ. Φάκας απάντησε ευχαριστώντας τον ΔΗΣΥ για τη στήριξή του και είπε: "Η Λευκωσία αλλάζει". Συνεχίζοντας εξήρε τα έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια λέγοντας ότι μιλούν από μόνα τους.
"Ήμουν κοντά στους κατοίκους στις εύκολες και στις δύσκολες [ΣΤΙΓΜΈΣ] και το όραμα είναι να ανανεώσουμε την πόλη από άκρη σε άκρη, να δημιουργήσουμε μια Λευκωσία φιλική, προσβάσιμη και διασυνδεδεμένη από το κέντρο της μέχρι τα οικιστικά [ΠΕΡΊΧΩΡΑ]."
"Έχω δεσμευτεί να προσφέρω στην πόλη μου. Θα συνεισφέρω την εμπειρία μου, το όραμά μου, τις σκέψεις μου, θα προσθέσω στις διεθνείς διασυνδέσεις και πάνω απ' όλα θα ακούσω τους δημάρχους που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν, καθώς και οποιονδήποτε αγαπά την πόλη και έχει κάτι να πει", πρόσθεσε ο κ. Τορναρίτης.
Είπε επίσης ότι στην πολιτική του, όπως και το κόμμα του, σκοπεύει να "απομακρυνθεί από ίντριγκες" και "να αντιμετωπίσει το μέλλον της Λευκωσίας με αισιοδοξία."
Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, είναι η επιλογή του κόμματος για τη θέση του Περιφερειάρχη.
Οι εκλογές για τους δημάρχους θα διεξαχθούν τον Ιούνιο για πρώτη φορά από τότε που η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είδε τον αριθμό των δήμων στο νησί να μειώνεται.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail
Πηγή