Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ο Βρετανός Πρόεδρος επισκέπτεται τις Βάσεις στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Κύπρο...

hoye-960x720.jpg

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Lindsay Hoyle, απέτισε φόρο τιμής στους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Βρετανικές Δυνάμεις Κύπρου (ΒΔΚ) κατά την επίσκεψή του στις Βάσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι Βάσεις την Παρασκευή.

Ο βουλευτής του Chorley ανέλαβε τον ρόλο αυτό τον Νοέμβριο του 2019 και αφού έγραψε ιστορία ως ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο για να μιλήσει στη Βουλή και να συναντηθεί με την Κύπρια ομόλογό του, Αννίτα Δημητρίου, ήταν αποφασισμένος να ευχαριστήσει το στρατιωτικό προσωπικό για τη "γενναιότητα και τη σκληρή δουλειά" του.

Ο Sir Lindsay, επίτιμος συνταγματάρχης του 3ου Ιατρικού Συντάγματος, είναι μεγάλος υποστηρικτής των Ενόπλων Δυνάμεων και επισκέφθηκε στρατεύματα τόσο στην Επισκοπή όσο και στη RAF Ακρωτηρίου.

Μιλώντας στο τέλος της τριήμερης επίσκεψης και λίγο μετά από πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές των Δυτικών Κυρίαρχων Βάσεων, έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στο προσωπικό της BFC.

"Αυτή είναι η παγκόσμια Βρετανία στα καλύτερά της, αυτό είναι το φυλάκιο προώθησής μας, έτσι διατηρούμε την ειρήνη σε όλο τον κόσμο", είπε για τις Βάσεις.

"Η τεχνογνωσία που έχουμε εδώ, η συνάντηση με τους στρατιώτες και το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες έχουν επίσης υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, ήταν μια μεγάλη μέρα για μένα, μια πολύ συγκινητική μέρα και απλά δείχνει τον σεβασμό που πρέπει να έχουμε για τους ανθρώπους που υπηρετούν τη χώρα μας."

"Το Κοινοβούλιο λαμβάνει αποφάσεις που έχουν σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και θέλω να είμαι εδώ για να δω τον αντίκτυπο", πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης τη στενή σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου, την οποία βίωσε από πρώτο χέρι κατά την επίσκεψή του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε επίσης κάποιους ανάλαφρους παραλληλισμούς μεταξύ του ρόλου του στο Westminster και των Ενόπλων Δυνάμεων και αστειεύτηκε ότι οι πολιτικοί πίσω στο Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να μάθουν πολλά από τους στρατιωτικούς.

"Υπάρχει πολύ περισσότερη πειθαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να έχω εγώ στο Κοινοβούλιο. Είναι ένα θορυβώδες πλήθος στο Westminster και λίγη πειθαρχία και λίγο στρατόπεδο εκγύμνασης θα τους έκανε πολύ καλό"

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή