-
.
- English
Ο γιος ενός άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε ξεβρασμένο στις βόρειες ακτές τον περασμένο μήνα, δήλωσε την Τρίτη ότι οι αρχές του βορρά "ούτε καν του τηλεφώνησαν" μετά την εξαφάνιση του πατέρα του
[/P]Το πτώμα βρέθηκε στις ακτές της Ayios Amvrosios κατά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε ως ο 63χρονος Τούρκος οδηγός φορτηγού Hasan Colgecen, ο οποίος δεν είχε φτάσει στην Αμμόχωστο αφού επιβιβάστηκε σε ολονύκτιο πλοίο από την τουρκική πόλη Μερσίνα στις 14 Φεβρουαρίου.
Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παραμένουν κάπως μυστηριώδεις, καθώς δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας στο πλοίο.
Ο γιος του Saban Colgecen μίλησε στην εφημερίδα Ozgur Gazete για τη δοκιμασία, λέγοντας "κανείς από την Κύπρο, ούτε η αστυνομία, ούτε ο υπουργός Μεταφορών, ούτε οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος ούτε καν μας τηλεφώνησε ή μας έδωσε οποιαδήποτε πληροφορία."
Επέκρινε επίσης την ακτοπλοϊκή εταιρεία Akgunler Denizcilik, λέγοντας ότι "δεν τηλεφώνησαν καν για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους."
"Θα περιμέναμε τουλάχιστον κάποιος να εκφράσει τα συλλυπητήριά του ή να τηλεφωνήσει. Κανείς δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο στο πλοίο του και το καταλαβαίνω αυτό, αλλά θα μπορούσαν τουλάχιστον να τηλεφωνήσουν και να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες για το θέμα", πρόσθεσε."
"Έπρεπε να πάω ο ίδιος αυτοπροσώπως στον αστυνομικό σταθμό Αμμοχώστου και να απαιτήσω να ενημερωθώ", είπε."
"Μήπως κάποιος έσπρωξε τον πατέρα μου από το πλοίο; Μήπως του συνέβη κάτι; Μήπως έπεσε ο ίδιος από το πλοίο; Δεν ξέρουμε πώς συνέβη", πρόσθεσε.
Συνέχισε λέγοντας ότι άλλοι στο πλοίο του είπαν ότι ο πατέρας του "δεν είχε διαφωνήσει με κανέναν εκείνη την ημέρα" και ότι "δεν ήταν εχθρικός προς κανέναν".
"Ο πατέρας μου ήταν ένα θετικό και χαρούμενο άτομο που δεν είχε προβλήματα με κανέναν. Την ημέρα του συμβάντος συνάντησε τα εγγόνια του, την αδελφή μου και τη σύζυγό μου και η διάθεσή του ήταν πολύ καλή", πρόσθεσε.
Είπε ότι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά της Akgunler Denizcilik "και κατά οποιουδήποτε ήταν αμέτοχος", προσθέτοντας ότι το γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Μερσίνας "παρακολουθεί το συμβάν" και ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν ήδη συναντηθεί με τέσσερις διαφορετικούς δικηγόρους για το θέμα.
"Οι δικηγόροι εργάζονται επί του παρόντος πάνω στον φάκελο. Αν χρειαστεί να καταθέσουμε την υπόθεση στην Κύπρο, θα το κάνουμε."
"Χάσαμε τον πατέρα μας- ο πόνος μας είναι ανυπολόγιστος και είμαστε συντετριμμένοι ... Θα καταθέσουμε μήνυση κατά της ακτοπλοϊκής εταιρείας και όλων των άλλων που έφταιξαν και θα το διευθετήσουμε στο δικαστήριο, ώστε να μην υποφέρουν άλλοι και να μην χάσουν άλλα παιδιά τους πατεράδες τους όπως εμείς", είπε."
"Ας αποκαλυφθούν όλα τα ελαττώματα σε αυτό το πλοίο. Πώς γίνεται να μην υπάρχει κάμερα σε ένα σκάφος; Αν ξέραμε τι συνέβη στον πατέρα μας επειδή είχε καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, θα ήμασταν τουλάχιστον λίγο πιο ήρεμοι."
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail
Πηγή