Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] "Η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη σταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής"...

Julie_D_Fisher-347x433-1-960x982.jpg

Η Κύπρος θα μπορούσε "σίγουρα" να διαδραματίσει ρόλο στις προσπάθειες σταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής, δήλωσε τη Δευτέρα η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία Τζούλι Φίσερ.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στην Αθήνα, είπε ότι παρακολουθεί την Κύπρο να διαδραματίζει "ενεργό ρόλο" στη Μέση Ανατολή "ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται με το ένα πόδι στη Μέση Ανατολή"

Πρόσθεσε ότι ο ρόλος της Κύπρου έχει προκύψει και λόγω "των σχέσεων που έχει αναπτύξει η Κύπρος επί δεκαετίες".

"Νομίζω ότι υπάρχει ένας απίστευτος ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Κύπρος, και ξέρω ότι ο κόσμος βλέπει την Κύπρο διαφορετικά από την περιοχή της, και ως εκ τούτου, από τη δική μου οπτική γωνία, αυτές είναι σχέσεις που θα μπορούσαν πραγματικά να συμβάλουν", είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήρε επίσης το σχέδιο Amalthea, τον διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας της Κύπρου προς τη Γάζα, και πρόσθεσε ότι η υλοποίησή του "δεν ήταν έκπληξη" για την ίδια ή για την αμερικανική κυβέρνηση.

Εξήρε επίσης τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και την κυβέρνησή του, καθώς και όσους "μοιράζονται το όραμα του ρόλου της Κύπρου ως τόπου που συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων."

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι η Κύπρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται "χέρι-χέρι" για να σχεδιάσουν την πιθανή εκκένωση "δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων" από τον Λίβανο σε περίπτωση που η σύγκρουση επεκταθεί στη χώρα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τονίζοντας τη σημασία της απεσταλμένης των Ηνωμένων Εθνών Maria Angela Holguin και την επιδίωξή της για "κοινό έδαφος" μεταξύ των δύο πλευρών της Κύπρου.

"Πιστεύω ότι η δουλειά γίνεται καλύτερα όταν γίνεται αθόρυβα, με αθόρυβες συζητήσεις", πρόσθεσε.

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή