-
.
- English
Ο διάσημος Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Camillo Giorgino, γνωστός ως Millo, διάσημος για τις μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του σε όλο τον κόσμο, φέρνει το ταλέντο του στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα.
Ο Millo θα συνεργαστεί στο έργο Art Square στη Λεμεσό για να δημιουργήσει μια συλλογή υπαίθριων έργων ζωγραφικής που θα εξυμνούν την ομορφιά της κυπριακής φύσης και των ανθρώπων της
Τα έργα τέχνης ύψους έξι ορόφων θα αποτελέσουν μέρος της υποψηφιότητας της Λεμεσού για να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.
"Ενώ είχα το προνόμιο να ζωγραφίζω σε όλο τον κόσμο, η συμμετοχή μου στο έργο Art Square στην Κύπρο είναι πραγματικά ξεχωριστή", δήλωσε ο Millo.
"Η εργασία από την αρχή του έργου ήταν τόσο προκλητική όσο και εξαιρετικά ικανοποιητική. Σηματοδοτεί το πρώτο μου εγχείρημα όπου ο ίδιος ο καμβάς είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της τέχνης μου, αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο φυσικό και συμβολικό μωσαϊκό της Κύπρου", πρόσθεσε.
Από τις 28 Φεβρουαρίου, το κοινό καλείται να παρακολουθήσει από κοντά τη δημιουργική διαδικασία του Millo, καθώς ο ίδιος ζωντανεύει το όραμά του στη Λεμεσό.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 6 Απριλίου, με την παρουσίαση των τοιχογραφιών του Millo και μια έκθεση που θα παρουσιάζει τα έργα των παιδιών από τα συμμετέχοντα σχολεία. Ο Millo θα είναι παρών για να συνομιλήσει με τους επισκέπτες.
Ο Millo θα διεξάγει επίσης μια σειρά εργαστηρίων για μαθητές από κοντινά σχολεία, εστιάζοντας σε θέματα όπως η δημιουργικότητα, ο ρόλος της τέχνης του δρόμου στη σύγχρονη αστική κουλτούρα και η αρμονική ενσωμάτωση της τέχνης με την αρχιτεκτονική.
Τα έργα τοιχογραφίας του είναι πλέον ορατά στην Κίνα, την Ινδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, την Ταϊλάνδη, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, τη Γεωργία, την Ουκρανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Βολιβία, το Μεξικό, τη Γαλλική Πολυνησία, το Μαρόκο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή