-
.
- English
Ένας μοναδικός τύπος εκμαγείου σώματος επιτρέπει στις γυναίκες να δουν τον εαυτό τους από μια νέα οπτική γωνία. Η ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ το βιώνει και συναντά τη γυναίκα που τα δημιουργεί
Η πύλη της ζωής βρίσκεται ανάμεσα στους μηρούς μιας γυναίκας, ωστόσο είναι ένα σημείο του σώματος που ως επί το πλείστον παρακάμπτεται σε μεγάλο βαθμό. Όσες έχουν αιδοίο βομβαρδίζονται με μηνύματα για το πώς να το διατηρούν "υγιές", "τακτοποιημένο" και "όμορφο", αλλά τα κορίτσια και οι γυναίκες γενικά ντρέπονται για το μέρος του σώματός τους
Τα αιδοία (το εξωτερικό μέρος του κολπικού ανοίγματος) έχουν υπερσεξουαλικοποιηθεί και η συζήτηση γι' αυτά έχει γίνει ταμπού. Η κοινωνία ζητά από τις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους, αλλά πώς αναμένεται να το κάνουν όταν τους λένε να το κρύβουν; Να κρύβουν το δέρμα, τις καμπύλες και το πιο οικείο μέρος του - το αιδοίο.
Προσωπικά, το κίνημα για το θετικό σώμα με βοήθησε να αποδεχτώ το σώμα μου- από το σχήμα του στήθους και τα μαλλιά μέχρι το φούσκωμα της κοιλιάς, ωστόσο υπήρχε πάντα ένα μέρος του σώματος με το οποίο δεν συνδέθηκα ποτέ πραγματικά. Η σχέση μου με το αιδοίο μου ήταν συνηθισμένη στο ότι δεν είχα πραγματικά. Ήταν απλά εκεί. Θέλετε να μάθετε περισσότερα γι' αυτό; Enter vulva casting.
Η ιδέα είναι η ίδια με τα εκμαγεία των χεριών και των κοιλιών εγκύων, και πρόσφατα οι καλλιτέχνες έχουν κάνει εκμαγεία αιδοίων για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να γιορτάσουν το σώμα τους. Στο εξωτερικό, υπήρξαν υψηλού προφίλ δημιουργικές πρωτοβουλίες, αλλά στη στενή, σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακή κυπριακή κουλτούρα, αυτή η πρακτική ήταν πρακτικά ανύπαρκτη. Μέχρι τώρα.
P**CY είναι το χερούλι μιας μεσήλικης γυναίκας που δημιουργεί εκμαγεία αιδοίου από το σπίτι της. Είναι μια δημιουργική γυναίκα που την ημέρα εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα και έχει μια τάση για αυτοδυναμία και σεξουαλική θετικότητα. Συναντήθηκα μαζί της για να φτιάξω το δικό μου εκμαγείο και, κυριολεκτικά, να αντικρίσω το αιδοίο μου.
Συνδεθήκαμε πρώτα μέσω Instagram και μιλήσαμε για τις ανησυχίες σχετικά με την εικόνα του σώματος, την κοινωνική πίεση που συχνά νιώθουν οι γυναίκες και τελικά αυτή την επιθυμία να συνδεθούμε με αυτό το κομμάτι του εαυτού μας. Από το πρώτο κλείδωμα του 2020, η P**CY έχει κάνει πολλαπλά δικά της εκμαγεία, ένα μίνι πρότζεκτ που ξεκίνησε για να έρθει ξανά σε επαφή με τον εαυτό της
"Ως νέα μητέρα περνούσα το matrescence", είπε, "που ήταν ένας όρος που δεν ήξερα ότι υπήρχε, αλλά που είναι το αντίστοιχο της εφηβείας αλλά με τη μητρότητα. Έτσι, το σώμα μου είχε αλλάξει, είχα αλλάξει ως γυναίκα και αναρωτιόμουν τι σημαίνει για μένα να είμαι γυναίκα μετά την απόκτηση ενός παιδιού. Είχα χάσει τόσο πολύ την επαφή με τον εαυτό μου που ήξερα πριν μείνω έγκυος που έψαχνα πώς να επιστρέψω σε αυτόν. Το casting του εαυτού μου ήταν ένας τρόπος να κοιτάξω κυριολεκτικά τον εαυτό μου και να εκτιμήσω αυτή την ιερή πύλη που είναι οι γυναίκες."
Το να κοιτάξει τα πρώτα της casts ήταν μια μάλλον σοκαριστική, ανησυχητική στιγμή. Ένιωθε σαν "να ακούω τη φωνή μου σε ηχογράφηση. Αλλά τελικά, ήμουν πολύ χαρούμενη με το να μπορώ να κρατάω τον εαυτό μου με την κυριολεκτική έννοια αλλά και, να κρατάω τον εαυτό μου μεταφορικά". Τώρα, περισσότερο από έναν χρόνο αργότερα, είναι έτοιμη να κάνει casts με άλλες γυναίκες, αν και μόνο λίγες την έχουν προσεγγίσει μέχρι στιγμής για να το κάνουν. Πολλοί στην Κύπρο εξακολουθούν να είναι νευρικοί και ντροπαλοί σχετικά με τα γυναικεία γεννητικά όργανα και τη σεξουαλική απελευθέρωση. Ως ένα βαθμό, αυτό κάνει και την P**CY επιφυλακτική στο να μοιραστεί δημόσια την ταυτότητά της, αυτοπροσώπως αν και είναι ένα ανοιχτό βιβλίο.
Τις ημέρες που προηγήθηκαν του ραντεβού μας, ρώτησα την P**CY αν έπρεπε να προετοιμαστώ με οποιονδήποτε τρόπο. Οι τρίχες στο εφηβαίο, είπε, θα μείωναν τη λεπτομέρεια στο εκμαγείο, αλλά ήταν στο χέρι μου.
Είχα άγχος να γδυθώ και να εκτεθώ, αλλά είναι κάτι που κάνουμε και για τον γυναικολόγο και την αισθητικό. Η έκθεση διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν ρίξει το αλγινικό, ένα υγρό που σταθεροποιείται και το οποίο χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι για να χτυπήσουν τα δόντια μας. Στη συνέχεια καλύπτεστε και πρέπει να μείνετε ακίνητοι μέχρι να στεγνώσει, μια διαδικασία περίπου τεσσάρων έως πέντε λεπτών πριν αφαιρέσετε το αλγινικό. Έτσι δημιουργείται το αρνητικό μέσα-έξω "αποτύπωμα", χύνεται γύψος μέσα σε αυτό, σκληραίνει και τότε το εκμαγείο είναι έτοιμο.
Η εμπειρία έμοιαζε οικεία, σαν μια αρχαία γυναικεία τελετουργία. Γυμνή αλλά όχι άβολη. Η διαδικασία ήταν μάλλον γρήγορη και η ντροπαλότητά μου εξαφανίστηκε καθώς συζητούσαμε. Η διακριτική και χαλαρή ενέργεια της P**CY βοήθησε.
Όταν ο γύψος μου ήταν έτοιμος, δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω του. Στην αρχή ένιωσα άβολα που μπορούσα να το βλέπω τόσο έντονα. Οι εσωτερικές επικρίσεις προσπάθησαν να κορυφωθούν, αλλά υπενθύμισα στον εαυτό μου ότι αυτό είναι μέρος του σώματός μου και είναι τόσο μοναδικό όσο ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Το αιδοίο μου συνήθιζε να είναι απλώς ένα ντροπαλό μέρος του σώματός μου. Η ασυνήθιστη εμπειρία του εκμαγείου ήταν ίσως η πιο ειλικρινής και ευάλωτη ενέργεια που έκανα προς την αυτοαποδοχή και τη σύνδεση."
"Πρόκειται για την αναπαράσταση ενός μέρους της γυναικείας μορφής που ιστορικά έχει παρεξηγηθεί και παραποιηθεί", δήλωσε η P**CY. Κοιτάζοντας μπροστά, ελπίζει να διοργανώσει μια έκθεση με διαφορετικά αιδοία γυναικών στο νησί, για να φωτίσει τα διάφορα σχήματα και τις ιστορίες τους εμμηνόπαυση, εργασία, βία, αλλαγή φύλου, ντροπή. Ίσως με την αντιμετώπιση και την κανονικοποίηση των αιδοίων μας να μπορέσουμε να τα διεκδικήσουμε.
Ακολουθήστε την P**CY στο Instagram @vulvacastingcy για να δείτε περισσότερα και να έρθετε σε επαφή
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή