-
.
- English
Η αστυνομία ερευνούσε την Τετάρτη ένα ρατσιστικό σχόλιο για βιασμό εναντίον της βουλευτού της Βολτ Αλεξάνδρας Ατταλίδη, καθώς κάλεσε τον γενικό εισαγγελέα να πάρει θέση για το αν πρόκειται για ρητορική μίσους.
Ο χρήστης έγραψε στο Χ: "Νομίζω ότι ένας ή δύο μουσουλμάνοι πρέπει να σας βιάσουν για να συνέλθετε. Τι, ζεις σε προστατευόμενη περιοχή και δεν μπορούν να σε φτάσουν; Πριν το καταλάβεις, δεν θα ξέρεις πού να κρυφτείς."
Το σχόλιο ήρθε κάτω από μια ανάρτηση που μοιράστηκε ο Ατταλίδης σχετικά με ένα ευρέως διαδεδομένο βίντεο με τον φασιστικό χαιρετισμό στην Ιταλία, όπου εξέφρασε ανησυχίες λέγοντας ότι "ο φασισμός επέστρεψε."
Στη συνέχεια ο Ατταλίδης έκανε tag και κοινοποίησε το ρατσιστικό σχόλιο στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη
"Επειδή δεν έχετε δει ποτέ ρητορική μίσους να απευθύνεται εναντίον μου και βάλατε την υπόθεσή μου στο αρχείο, πείτε μας τη γνώμη σας πάνω σε αυτό", προκάλεσε
"Είναι απειλή; Είναι ρητορική μίσους;"
Στη συνέχεια ο Σαββίδης απάντησε λέγοντας ότι μίλησε με τον αρχηγό της αστυνομίας και ότι η δύναμη ερευνά το θέμα
"Ενημέρωσα την κ. Ατταλίδη η οποία ενημερώθηκε επίσης από την αστυνομία."
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Ατταλίδη γίνεται αποδέκτης ρατσιστικών απειλών, με την πιο έντονη από τον ίδιο της τον συνάδελφο, τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους.
Τον κατηγόρησε για ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση, μετά από μια ανάρτηση στο Facebook που έγραψε για εκείνη λέγοντας ότι "φαίνεται ότι οι τρεις μαύροι δεν εμφανίστηκαν ποτέ."
Αναφερόταν στις καταγγελίες του Ατταλίδη στο παρελθόν ότι λάμβανε απειλητικά μηνύματα, μεταξύ των οποίων και ένα που έλεγε ότι "θα στείλουν τρεις μαύρους να σε φροντίσουν"
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με ποινικά αδικήματα.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail
Πηγή