Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ανασκόπηση εστιατορίου: ...

rest1-1.jpg

Είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους των οποίων το Instagram είναι γεμάτο με φαγητό (και σκύλους!), κάτι για το οποίο δεν είμαι ιδιαίτερα περήφανος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την απειλητική γνώση των Big Techs για τα πάθη μου. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν φορές που αυτή η κατανάλωση κοινωνικών μέσων αποδεικνύεται χρήσιμη, όπως όταν πρόκειται για την ανακάλυψη νέων εστιατορίων. Οι γραφικές αναρτήσεις και τα ελκυστικά βίντεο κάνουν το κόλπο.

Μόλις πληροφορήθηκα ότι το Sumo Sushi & Bento είχε ανοίξει τις πόρτες του στη Λευκωσία, τηλεφώνησα αμέσως για να κλείσω τραπέζι. Η απάντηση, ωστόσο, με αιφνιδίασε: "Λυπάμαι, κύριε, η Λευκωσία προσφέρει μόνο delivery και takeaway. Sit-down service is exclusively available in Limassol."

Απτόητος, τηλεφώνησα στην πιστή μου συντροφιά για φαγητό και της ζήτησα να επιλέξει τις προτιμήσεις της για την παραγγελία. Ως συνήθως, κατέληξα να παραγγείλω λίγο παραπάνω, και κατηγορώ για άλλη μια φορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν οτιδήποτε σχετικό με το φαγητό να φαίνεται ακαταμάχητο.

Πιστός στο όνομά του, ο πρωταγωνιστής του μενού είναι το bento box ένα ιαπωνικό δημιούργημα που έχει σχεδιαστεί για ένα γεύμα μιας μερίδας takeout ή συσκευασμένο στο σπίτι, που συχνά απολαμβάνεται για μεσημεριανό γεύμα. Εξαιρετικά δημοφιλές στο Λονδίνο, αλλά λιγότερο δημοφιλές στην Κύπρο. Η επιλογή μου περιελάμβανε κοτόπουλο τεριγιάκι εξαιρετικό και ιντριγκαδόρικα ξινό, όπως ακριβώς μου αρέσει, γαρίδες και τεμπούρα λαχανικών, καλό αλλά ελαφρώς υπονομευμένο από το ταξίδι παράδοσης με μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να μουσκεύει. Σημείωση για τον εαυτό μου: η τεμπούρα είναι καλύτερο να απολαμβάνεται αμέσως.

Ο συνοδός μου επέλεξε τηγανητό ρύζι με γαρίδες, κοτόπουλο και λαχανικά, με ψιλοκομμένες πιπεριές. Αυτό το πιάτο ήταν ένας νικητής ισορροπημένο, πλούσιο σε umami, και πραγματικά αξέχαστο.

Για να συμπληρώσουμε την παραγγελία μας, επιλέξαμε κοτόπουλο gyoza ιαπωνικά ζυμαρικά για όσους ζουν κάτω από ένα βράχο. Ήταν βατά, αλλά λίγο περισσότερο δάγκωμα θα τα είχε αναβαθμίσει. Λαχταρούσα ένα έξτρα λάκτισμα με την προσθήκη κρεμμυδιών και λάχανου στη γέμιση.

Τέλος, επιδοθήκαμε σε δύο είδη sushi rolls. Το Dynamite, που καυχιόταν για το ραβδί καβουριού, τη μοτσαρέλα, τα σπαράγγια και μια γαρίδα καλυμμένη με καυτερή σάλτσα, με άφησε να θέλω περισσότερη μοτσαρέλα. Ωστόσο, το τηγανητό nori έδωσε μια ικανοποιητική γροθιά. Το Sweet Potato Crunch, από την άλλη πλευρά, έκλεψε την παράσταση. Οι γαρίδες και το τόμπικο στο εσωτερικό ήταν ιδανικά, αλλά τα καπνιστά μπαστουνάκια γλυκοπατάτας που κάλυπταν το ρολό προσέδιδαν μια απολαυστική ιδιομορφία. Απλά πεντανόστιμο.

Περιμένω με ανυπομονησία τη μέρα που το Sumo Sushi and Bento θα ανοίξει τις πόρτες του για φαγητό στο εσωτερικό. Το υποκατάστημα της Λεμεσού, απ' ό,τι έχω καταλάβει, αποπνέει μια μίνιμαλ, πρακτική ατμόσφαιρα χωρίς περιττή φασαρία, όπως ακριβώς μου αρέσει. Αν και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στον τομέα της γαστρονομίας, μερικές βελτιώσεις και προσοχή στη λεπτομέρεια θα μπορούσαν να κάνουν το κόλπο. Arigato και τα λέμε την επόμενη φορά!

VITAL STATISTICS

SPECIALTY:

ΠΟΥ:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δευτέρα έως Σάββατο από τις 12μ.μ. έως τις 9μ.μ: 22 312090

ΠΟΣΟ: €8-16 για ορεκτικά, €11-20 για noodles και ρύζι, €10-16 για sushi rolls

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή