-
.
- English
Όταν η ομάδα πίσω από το πολύ επιτυχημένο Oniro by the Sea αποφάσισε να ξεκινήσει ένα άλλο εστιατόριο, θα ήταν εύκολο να επαναλάβει την ίδια επιτυχημένη συνταγή. Ωστόσο, με το άνοιγμα του Onar στην καρδιά της παλιάς πόλης της Πάφου, δεν έκαναν κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, δημιούργησαν ένα νέο εστιατόριο με διαφορετικό μενού και ατμόσφαιρα.
Το ίδιο το κτίριο προσφέρει όμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε αντιπαράθεση με μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Υπάρχει ένας μεγάλος χώρος εστίασης στο εσωτερικό και ένας περιορισμένος αριθμός τραπεζιών στο στενό δρόμο έξω, τα οποία είναι όμορφα τοποθετημένα πίσω από τους διερχόμενους πεζούς.
Το πρόβλημα για όσους από εμάς αξιολογούμε το Όνειρο είναι ότι πηγαίνετε στο Onar με απίστευτα υψηλές προσδοκίες. Το εστιατόριο άνοιξε στα τέλη του περασμένου έτους, με το μενού να προσφέρει σύγχρονες ερμηνείες πιο ασυνήθιστων κυπριακών και ελληνικών πιάτων. Αν είχα μια κριτική για το Onar, αυτή θα ήταν ότι το μενού ήταν γραμμένο με λίγα λόγια, και αν δεν ήσουν ειδικός στην ελληνική κουζίνα, θα μπορούσες να χάσεις μερικά υπέροχα πιάτα λόγω έλλειψης κατανόησης
Η ιδέα είναι να επιλέξεις διάφορα πιάτα για να τα μοιραστείς. Το μενού έχει πολλές δελεαστικές και ασυνήθιστες επιλογές, όπως ντιπ, σαλάτες, πιάτα με ορεκτικά, λουκάνικα, κρέατα και ένα φρέσκο φιλέτο ψαριού της ημέρας. Οι χορτοφάγοι θα είχαν αναμφίβολα πολλές επιλογές και θα εξυπηρετούνταν καλά.
Το γεύμα μας ξεκίνησε με ένα ξύλινο κουτί με δύο παχιές πλάκες εξαιρετικού ψωμιού αρωματισμένου με παρθένο λάδι και ρίγανη, με ελιές στο πλάι. Μετά το ψωμί ακολούθησε το πρώτο πιάτο που επιλέξαμε, μια γενναιόδωρη μερίδα κρητικά Σκιουφίκτα. Οι μόνες λέξεις που το περιγράφουν στον κατάλογο είναι posirti, πεκορίνο από την Αμφιλοχία και ένα αυγό ποσέ. Αν δεν ήσασταν εξοικειωμένοι με τη σκιουφίκτα, θα μπορούσατε να χάσετε ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών.
Όλοι έχουν γεύματα στη διάρκεια της ζωής τους που θυμούνται. Για μένα, ένα τέτοιο γεύμα ήταν σε ένα ιταλικό εστιατόριο σε έναν παράδρομο κοντά στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας πριν από 25 χρόνια - ένα υπέροχο μπολ με ζυμαρικά που από τότε έψαχνα παντού, αλλά δεν το βρήκα ποτέ. Συχνά σκέφτομαι να επιστρέψω και να προσπαθήσω να βρω εκείνο το απλό ιταλικό εστιατόριο μόνο και μόνο για εκείνο το πιάτο. Προς απόλυτη έκπληξή μου, αυτή η επιλογή στο Onar ήταν τόσο παρόμοια που δεν μπορούσα να πιστέψω την τύχη μου. Η εκδοχή του Onar είχε άφθονα κομμάτια χειροποίητων ζυμαρικών με νόστιμο μπέικον και μπόλικο πεκορίνο, τα οποία ολοκληρωνόταν με ένα αυγό ποσέ. Αυτό το πιάτο αποτελεί παράδειγμα του ήθους του Onar μέσω της χρήσης ποιοτικών υλικών και αυθεντικών συνταγών.
Το φαγητό έφτασε από την κουζίνα χωρίς συγκεκριμένη σειρά. Επόμενο στο τραπέζι ήταν τα καψαλισμένα μανιτάρια στρειδιών με κρέμα Μετσοβόνε, demi-glace μανιταριών και κάσιους. Προφανώς, τα μανιτάρια είναι η νέα υπερτροφή που όλοι πρέπει να τρώμε περισσότερο, οπότε αυτό το πιάτο έμοιαζε κάπως υγιεινό. Ο συνοδός μου τα θεώρησε εξαιρετικά.
Η τελευταία μας "κοινή" επιλογή ήταν τα κεφτεδάκια από μοσχάρι και αρνί. Αυτά παρουσιάστηκαν όμορφα με τρίγωνα από χειροποίητο ψωμί πίττα, γιαούρτι, πιπέρι κέρατο και pastirma harissa. Έχοντας τελειώσει τα ζυμαρικά, ήμουν μάλλον χορτάτος, αλλά δοκίμασα ένα από τα κεφτεδάκια. Ο όλος συνδυασμός λειτούργησε πολύ καλά, και το πιάτο ήταν γεμάτο από γεύσεις της Μέσης Ανατολής.
Παρά το γεγονός ότι ήμασταν μάλλον χορτάτοι, ολοκληρώσαμε το γεύμα μοιράζοντας ένα Rum Baba, την επιλογή μας από μια επιλογή τεσσάρων γλυκών. Ήταν το πιο ελαφρύ σφουγγάρι γεμάτο με κρέμα Chantilly εμποτισμένη με σιρόπι ρούμι- υπέροχο.
Για τους λάτρεις του κρασιού, έχουν δημιουργήσει έναν εκτενή κατάλογο με μόνο κυπριακές και ελληνικές γηγενείς ποικιλίες, με μερικές ασυνήθιστες που διατίθενται σε ποτήρι. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να ξαναεπισκεφτώ το Onar χωρίς να παραγγείλω αυτό το πιάτο ζυμαρικών. Έχουν περάσει μόλις 24 ώρες από την επίσκεψή μου, και σκέφτομαι σοβαρά να ξαναπάω πολύ σύντομα!
ΒΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Κυπριακό και ελληνικό
ΠΟΥ γωνία Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αγίου Κενδέα, Παλιά Πόλη, Πάφος
ΠΟΤΕ Ανοιχτά 1-11μμ. Κλειστά τις Δευτέρες
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 26 322444 Απαραίτητη η κράτηση. Για βραδινές κρατήσεις, προγραμματίστε ημέρες νωρίτερα
ΠΟΣΟ Πιάτα κοινής χρήσης από €7 έως €35. Επιδόρπια από €7
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αυτές του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή