Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ανασκόπηση εστιατορίου: Oh My Cod, Λάρνακα...

shop.jpg

Πραγματικό chippy προσελκύει πλήθος κόσμου στη Λάρνακα

[/P]

Μερικές φορές απλά δεν ξέρετε τι θέλετε για μεσημεριανό γεύμα και δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να αποφασίσετε τι θα φάτε και να το ετοιμάσετε. Ο πατέρας μου και εγώ λέγαμε ο ένας στον άλλον διάφορες επιλογές και ο καθένας είχε έναν λόγο για τον οποίο η πρόταση του άλλου δεν ήταν καλή. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι θα έτρωγα φασόλια με ψωμί του τοστ, όταν την 11η ώρα ο πατέρας μου είπε: "Ψάρια και πατάτες τηγανιτές; Ξέρω ένα πολύ καλό μέρος". Μου άρεσε αυτό το άκουσμα.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια ταπεινή τοποθεσία, απέναντι από ένα σχολείο και σε έναν δρόμο με ελάχιστο χώρο στάθμευσης. Φαίνεται ότι ήταν η τυχερή μας μέρα, καθώς υπήρχε ένα μικρό σημείο, αρκετά μεγάλο για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, αλλά κοιτάξαμε προς το εστιατόριο και ήταν απολύτως γεμάτο! Ντροπαλοί, περπατήσαμε προς τα εκεί, μισοαναμένοντας ότι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε τραπέζι και μόλις πλησιάσαμε, κάποιος έφυγε. Ήταν ξεκάθαρα γραφτό να γίνει!

Oh My Cod! λειτουργεί εδώ και περίπου δύο χρόνια και διευθύνεται από μια οικογένεια με ιστορικό λειτουργίας επιτυχημένων chippies στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε ήλπιζα σε κάτι ξεχωριστό. Το ίδιο το εστιατόριο είναι μοντέρνο, αλλά βασικό. Το τραπέζι μας καθαρίστηκε και σκουπίστηκε γρήγορα και μας έφεραν ένα πλαστικοποιημένο μενού δύο όψεων. Ξέραμε τι θέλαμε, αλλά με ενδιέφερε να ρίξω μια ματιά στο τι άλλο ήταν διαθέσιμο. Αν δεν είστε φανατικοί οπαδοί του fish and chips, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές: καραβίδες, καλαμαράκια και γαρίδες.

Δεν θα ήταν ένα κανονικό chippie αν δεν υπήρχε στο μενού μπριζόλα με νεφρόπιτα ή λουκάνικο στο φούρνο, και το Oh My Cod δεν απογοήτευσε. Όταν η σάλτσα, η σάλτσα κάρυ και ο χυλός αρακάς έπεσαν στο μάτι μου, ήξερα ότι το εννοούσαν! Αν δεν σας αρέσουν τα παραδοσιακά φαγητά chippie, το Oh My Cod σερβίρει επίσης μπιφτέκια Angus beef, wraps και σαλάτες. Για μια πιο υγιεινή επιλογή υπάρχουν επίσης μερικά πιάτα σχάρας.

Παραγγείλαμε μπακαλιάρο με πατάτες δύο φορές. Ήρθαν μέσα σε 10 λεπτά! Μην ξεγελαστείτε νομίζοντας ότι είχαν έτοιμο και απλά το σερβίρισαν, τόσο οι τηγανητές πατάτες όσο και το ψάρι ήταν καυτά! Έπιασα το ξύδι για να πασπαλίσω λίγο στο ψάρι μου και με παρατήρησε ένας από τους σερβιτόρους 'Όχι αυτό! Το άλλο είναι για το ψάρι", αναφώνησε. Δεν ξέρω ποια ήταν η διαφορά, αλλά μου άρεσε που είχαν ειδικό ξύδι, μόνο για το ψάρι. Κοιτάζοντας το πιάτο μου, σκέφτηκα 'Oh My Cod!' γιατί το ψάρι (κανονικό, όχι μεγάλο) ήταν τεράστιο!

Καθώς έκοβα το ψάρι μου, άκουγα τον ήχο από το τραγανό κουρκούτι που έσπαγε και καθώς έβγαινε ατμός από μέσα, μπορούσα να δω το ζωηρό λευκό κρέας του ψαριού που είχε ψηθεί τέλεια. Τόσο οι πατάτες όσο και το κουρκούτι του ψαριού είχαν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι το λάδι ήταν φρέσκο και δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι θανάτου. Οι πατάτες ήταν σωστές, πλούσιες πατάτες, ακριβώς ο τύπος που θα περιμένατε σε ένα καλό τσιπουράδικο, τραγανές εξωτερικά και ελαφριές στο κέντρο. Απόλαυσα πλήρως το γεύμα μου. Εγώ άντεξα και το τελείωσα, αλλά ο μπαμπάς μου έχασε τον αγώνα και έπρεπε να αφήσει λίγο.

Ήταν σαφές γιατί το Oh My Cod είχε τόσο πολλή δουλειά. Όχι μόνο ήταν όλα τα τραπέζια γεμάτα, αλλά οι παραγγελίες και οι παραδόσεις για takeaway έβγαιναν από την πόρτα. Αν σας λείπει ένα αξιοπρεπές τσιπουράδικο, δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο γιατί το Oh My Cod είναι σίγουρα το "plaice" to be!

VITAL STATISTICS

SPECIALTY Fish and chips

WHERE Oh My Cod, Ayias Faneromenis 75A, Larnaca

WHEN Tuesday-Saturday 11:45-2:45, 5:30-10pm. Κυριακή 12-3μμ. Κλειστό τη Δευτέρα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 24 624164

ΤΙΜΗ Μεσαίος μπακαλιάρος με πατάτες €8.40, μεγάλος €10

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή