Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ανασκόπηση εστιατορίου: Nom, Λευκωσία...

rest-main-960x688.jpg

Συνειδητοποίησα ότι τελευταία μου λείπει το Λονδίνο. Όχι μόνο η φασαρία μιας μεγάλης πόλης, ο συνεχής ενθουσιασμός και οι αμέτρητες επιλογές κάθε μέρα σε κάθε πτυχή της ζωής

Μου λείπουν επίσης τα μικρά και απλά πράγματα που άρχισα να θεωρώ δεδομένα όταν αποφάσισα να μετακομίσω στην Κύπρο πριν από περίπου πέντε χρόνια. Ένα από αυτά είναι το brunch.

Ευτυχώς, η Λευκωσία αλλάζει από αυτή την άποψη και οι επιλογές για brunch γίνονται πολλές και διαφορετικές.

Με μικρή καθυστέρηση, την περασμένη εβδομάδα αποφάσισα να δοκιμάσω το Nom, ένα μοντέρνο (μισώ αυτή τη λέξη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει) μαγαζί κοντά στη λεωφόρο Μακαρίου. Ακόμα και ο καιρός μου θύμισε Λονδίνο, καθώς ένας γκρίζος ουρανός και ένα πανταχού παρόν κρύο συνόδευαν εμένα και την πιστή μου συντροφιά για φαγητό.

Το μαγαζί ήταν γεμάτο με ανθρώπους πολύ νεότερους και πιο κουλ από εμένα, το τελευταίο μια ακόμα υπενθύμιση του χρόνου μου στο Λονδίνο.

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στο Nom ήταν η τεράστια ποικιλία επιλογών. Τα brunch μέρη συχνά βασίζονται σε λίγες καλά εκτελεσμένες καταχωρήσεις, ως εκ τούτου έμεινα ελαφρώς έκπληκτος από το πόσα πολλά πιάτα υπήρχαν στο μενού.

Εγώ πήγα για αυγά σοκαριστικά! αν και όχι τα συνηθισμένα σας benedicts ή florentine.

Με την ονομασία Yummies, η επιλογή μου αποτελούνταν από ψητή γλυκοπατάτα με μέλι, τοπικό λουκάνικο, χαλούμι, κουκουνάρι, κολοκυθόσπορους, ρόκα και δύο αυγά ποσέ, συνοδευόμενα από ψωμί ολικής άλεσης με πολλούς σπόρους. Και μόνο που το γράφω αυτό αισθάνομαι ήδη πιο hipster!

Τούτου λεχθέντος, ήταν μια σταθερή επιλογή, οι κύβοι χαλούμι πήγαιναν τέλεια με τα αυγά ποσέ, και πάντα λατρεύω οτιδήποτε με κουκουνάρι, εγκληματικά υποτιμημένο στην Κύπρο. Χρειαζόμαστε περισσότερα κουκουνάρια στη ζωή μας.

Η σύντροφός μου πήρε την ομελέτα με χιόνι, μια εύστοχη ονομασία για μια από τις πιο ντελικάτες ομελέτες που έχω δει ποτέ. Ήταν σχεδόν ένα σύννεφο, καθώς ήταν φτιαγμένη με ασπράδια αυγών. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά εγώ προτιμώ την ομελέτα μου λίγο πιο συμπαγή. Εξάλλου, το brunch πρέπει να αντισταθμίζει την πείνα μέχρι αργά το απόγευμα τουλάχιστον.

Κολοκυθάκια, γαλοπούλα, ψητά ντοματίνια κομανταρίας και τυρί αναρή συνόδευσαν την ομελέτα και τα κατάφεραν. Διακριτική, αλλά και κάπως πλούσια, ίσως της έλειπε το umami. Οι κρόκοι αυγού μάλλον θα έκαναν το κόλπο.

Υπήρχε χώρος για περισσότερα, οπότε μοιραστήκαμε και τη τηγανίτα Hangover με καπνιστό μπέικον με γλάσο σφενδάμου, τυρί τσένταρ, ένα τηγανητό αυγό και σιρόπι σφενδάμου.

Έχω απογοητευτεί πολλές φορές από τις τηγανίτες στην Κύπρο, αλλά αυτές στο Nom ήταν τέλειες. Αφράτα αλλά όχι γλυκανάλατα, ακόμα και το τηγανητό αυγό δεν υπερίσχυε

Θα ήθελα μερικές φορές να δω κάτι περισσότερο από σιρόπι σφενδάμου στις τηγανίτες, αλλά, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πρωτότυπο, λειτουργεί πάντα

Η επιλογή των ποτών είναι επίσης τεράστια και, το μαντέψατε, κλείνει το μάτι στις hipster τάσεις. Το mocha latte μου δεν τόλμησα το matcha, αν και με έβαλε σε πειρασμό ήταν απόλυτα ανακουφιστικό.

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα ξαναεπισκεφτώ το Nom σύντομα, έστω και μόνο για να δοκιμάσω τα πολλά άλλα πιάτα του μενού. Τούτου λεχθέντος, θα περιμένω για καλύτερο καιρό. Οι γκρίζοι ουρανοί και τα τρεμάμενα χέρια είναι ωραία στην Κύπρο όταν είναι σπάνια. Το brunch στο ύπαιθρο είναι ο τρόπος για να πας εδώ, οπότε ο Μάρτιος ή ο Απρίλιος στην καλύτερη περίπτωση θα με κάνει να κατευθυνθώ στο Nom για άλλη μια φορά.

ΒΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Brunch

ΠΟΥ Nom, Στασάνδρου 3Γ, Λευκωσία

ΠΟΤΕ Δευτέρα έως Παρασκευή 8πμ έως 4μμ, Σάββατο και Κυριακή 9πμ έως 4μμ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 22 777077

ΠΟΣΟ Πιάτα με αυγά €8,50-€12.50, μπολ με γιαούρτι και δημητριακά €5.50-€7.50, κυρίως πιάτα €12.50-€15

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή