-
.
- English
Λατρεύω να βρίσκομαι δίπλα στη θάλασσα, τον ήχο των κυμάτων και τη θαλασσινή αύρα, γι' αυτό και περπατώ συχνά κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, ο οποίος έχει γίνει πιο ευχάριστος τα τελευταία χρόνια με την επέκταση του τμήματος κατά μήκος της Piale Pasa προς το Makenzie. Και τώρα υπάρχει άλλος ένας νέος εισερχόμενος στη γαστρονομική σκηνή της Λάρνακας, ένα μοντέρνο και μοντέρνο ινδικό εστιατόριο Masti Indian Bar and Restaurant. Η τοποθεσία και η κουζίνα συνδυάζουν δύο από τα αγαπημένα μου πράγματα, οπότε έπρεπε να το επισκεφτώ.
Το εσωτερικό είναι πολύ μοντέρνο με πασπαλίσματα ινδικής κουλτούρας και παράδοσης. Περπατώντας κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και κοιτάζοντας μέσα, θα σας συγχωρούσαν αν νομίζατε ότι πρόκειται για ένα κομψό beach bar, ειδικά το βράδυ με την επιγραφή να λάμπει από τον κάπως διακριτικό αλλά φωτεινό τυρκουάζ οπίσθιο φωτισμό. Ωστόσο, ο ντελικάτος ήχος της παραδοσιακής μουσικής στο βάθος σίγουρα διέψευσε κάθε παρανόηση ότι βρισκόμασταν οπουδήποτε αλλού εκτός από ένα ινδικό εστιατόριο.
Η υπόθεσή μου ότι το μενού θα μου παρουσίαζε τα ίδια παλιά κλασικά πιάτα, διαθέσιμα με κοτόπουλο, αρνί ή γαρίδες, ήταν σωστή, αλλά εξεπλάγην ευχάριστα από το γεγονός ότι το Masti το ανακατεύει λίγο, προσφέροντας διαφορετικές παραλλαγές πιάτων που ταιριάζουν στο κρέας με το οποίο φτιάχνονται. Ένα πράγμα που σίγουρα δεν έχω ξαναδεί σε μενού ορεκτικών σε ινδικό εστιατόριο είναι τα keema tacos! Ο σεφ Jasminder έχει σίγουρα κάνει μια προσπάθεια να προσφέρει κάποια πιάτα που έχουν ένα twist. Κάτι άλλο που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το Chicken Korma φτιαγμένο με ζυμαρικά κοτόπουλου.
Κάναμε στο φιλικό μας σερβιτόρο μερικές ερωτήσεις για διάφορα πιάτα και ήταν καλό να βλέπουμε ότι είχε γνώση του μενού και ήταν με αυτοπεποίθηση σε θέση να μας βοηθήσει. Μετά από πολλή σκέψη, ήμασταν έτοιμοι να παραγγείλουμε. Poppadoms και κοτόπουλο με τσίλι για ορεκτικό. Δύο από εμάς επιλέξαμε και οι δύο το αρνί Rogan Josh, ένα κοτόπουλο Delhi Butter Chicken με μια πικάντικη προτίμηση του 'madras' και ένα μέτρια καρυκευμένο κοτόπουλο Karahi Chicken. Περιττό να πούμε ότι τα συνοδεύσαμε με ρύζι pulao (μανιτάρι και κανονικό) και τόσο τσίλι όσο και σκόρδο naan.
Τα Poppadoms και το Chilli Chicken βγήκαν αρκετά γρήγορα, πράγμα που ήταν καλό γιατί όλα τα αρώματα στον αέρα μας άνοιγαν πραγματικά την όρεξη. Τα Poppadoms ήταν τα αναμενόμενα, δεν μπορείς να κάνεις λάθος με αυτά. Το κοτόπουλο τσίλι είχε μια υπέροχη τραγανή γεύση, ενώ η γεύση τσίλι ήταν ακριβώς σωστή για τις προτιμήσεις μου, αλλά όχι αρκετά πικάντικη για τους άλλους.
Τα κυρίως πιάτα βγήκαν και ένα πράγμα που μου τράβηξε αμέσως την προσοχή ήταν τα ζωντανά χρώματα του ρυζιού! Το pulao μανιταριών ήταν ένα κοκκινωπό pick και το κανονικό ήταν ένα φωτεινό κίτρινο. Πρόσθεσαν πραγματικά ένα ωραίο χρώμα στο τραπέζι. Ποιος χρειάζεται διακοσμήσεις όταν μπορείτε να φωτίσετε το χώρο με το φαγητό! Τα πιάτα με κοτόπουλο φαίνονταν υπέροχα, μια ωραία υγιεινή μερίδα κοτόπουλου κομψά τοποθετημένη σε όλο το μπολ πάνω σε ένα μικρό σουβλάκι
Ωστόσο, τα πιάτα με αρνί έμοιαζαν με μπολ με σούπα. Ήταν απογοητευτικό το γεγονός ότι υπήρχε άφθονο κοτόπουλο, αλλά η μερίδα του αρνιού ήταν λίγο πενιχρή, σε σημείο που οι φίλοι μου ρώτησαν αμήχανα αν θα θέλαμε να μοιραστούμε το δικό τους. Αυτό όμως δεν αφαίρεσε τίποτα από τα προφανώς υψηλής ποιότητας υλικά, το ζουμερό αρνί και τη νόστιμη σάλτσα. Ήταν πραγματικά καλό. Το naan ήταν μια μικρή απογοήτευση όμως. Ενώ οι γεύσεις ήταν υπέροχες, ήταν λίγο επίπεδη και όχι η αφράτη υφή που ήλπιζα.
Ένα θετικό που προέκυψε από τη μικρότερη μερίδα του κυρίως πιάτου ήταν ότι υπήρχε χώρος για επιδόρπιο. Είχα ξεχωρίσει το Masti lemon cheesecake όταν μελετούσα το μενού, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να το χωρέσω. Υπήρχαν μερικά πιο παραδοσιακά επιδόρπια στο μενού, αλλά έκανα μια λαμπρή επιλογή. Το cheesecake ήταν κορυφαίο και αποτελούσε τον τέλειο επίλογο του γεύματος.
VITAL STATISTICS
SPECIALTY Indian
WHERE Masti Indian Bar and Restaurant, 8 Piale Pasa, Larnaca
WHEN 12:30 - 02:00 (κουζίνα ανοιχτή μέχρι τις 23.30)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 24 333633
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ αρνίσια πιάτα €16, πιάτα κοτόπουλο €15, ρύζι €5-6, επιδόρπια €8
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή