Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ανασκόπηση εστιατορίου: Duomo, Πάφος...

rest1-3-960x570.jpg

Υπάρχουν αρκετά νέα εστιατόρια που ανοίγουν στην Πάφο, οπότε είναι πολύ εύκολο να γυρίσετε το κεφάλι σας και να παρακάμψετε τα καθιερωμένα. Ένα τέτοιο μαγαζί είναι το ιταλικό εστιατόριο Duomo στην Πάφο, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την οδό Τάφος των Βασιλέων. Έχουν περάσει ίσως πέντε χρόνια από την τελευταία μου επίσκεψη, πράγμα περίεργο, καθώς θυμάμαι μια υπέροχη γευστική εμπειρία Από τότε, έχει απολαύσει μια εκτεταμένη ανακαίνιση και είναι πολύ πιο έξυπνο από ό,τι ήταν.

Το κομψό λευκό εσωτερικό ήταν πεντακάθαρο, με μαύρα αξεσουάρ παντού. Υπάρχει ένας μεγάλος εσωτερικός χώρος με δίφυλλες πόρτες που ανοίγουν τις πιο ζεστές ημέρες και μια μικρή βεράντα στο μπροστινό μέρος. Τα τραπέζια με τα τραγανά λευκά runners και τις λινές πετσέτες έθεταν το υψηλό επίπεδο για το γεύμα. Οι μοναδικές παραλλαγές πιατικών καθ' όλη τη διάρκεια του γεύματος σίγουρα προσέθεσαν στην όλη εμπειρία. Ένα μπόνους στο Duomo είναι ο δωρεάν χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων που γειτνιάζει με το εστιατόριο.

Το μενού αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα με μια ποικιλία επιλογών, η οποία, σύμφωνα με το εστιατόριο, "παρασκευάζεται φρεσκομαγειρεμένη μέρα με τη μέρα". Ακόμα και ο πιο σχολαστικός φαγάς θα δυσκολευτεί να μην βρει κάτι σε αυτό το μενού της αρεσκείας του. Το μενού περιελάμβανε κρύα ορεκτικά, σαλάτες, ζεστά ορεκτικά, μπρουσκέτες, σούπες (με δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων), μπριζόλες Black Angus, κρέατα σχάρας, κοτόπουλο, χοιρινό & μοσχάρι, θησαυρούς της θάλασσας, εξειδικευμένα ζυμαρικά, ριζότο και πίτσες

[/P]Τα ζυμαρικά παρουσιάζονταν στο μενού σε ξεχωριστούς τύπους, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας. Μου άρεσε που δεν έρχονταν όλα με τις ίδιες σάλτσες αλλά με μοναδικές παραλλαγές, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, προσέφεραν μια αυθεντική εμπειρία ιταλικού φαγητού. Το μενού αναδεικνύει επίσης μερικά από τα νέα τους πιάτα για την εποχή. Η Tagliatelle Maiale περιλαμβάνει λωρίδες χοιρινού κρέατος, μελιτζάνες, φρέσκα κρεμμυδάκια, τυρί φέτα και γλυκιά σάλτσα τσίλι, η οποία ήταν μια δελεαστική επιλογή. Σε όλο το μενού, υπάρχουν πολλές επιλογές για χορτοφάγους και χωρίς γλουτένη.[/P]

Καθώς απολαμβάναμε το πρώτο μας ποτό, ένα μικρό καλάθι με τρία διαφορετικά ψωμάκια έφτασε στο τραπέζι. Όποιος προσπαθεί να μειώσει τους υδατάνθρακες θα πρέπει να προειδοποιηθεί ότι αυτά είναι πολύ δελεαστικά, ειδικά όταν σερβίρονται με την υπέροχη ταπενάδα ελιάς. Προφανώς, τα ψωμιά ήταν σπιτικά και ήταν πεντανόστιμα.

Από την επιλογή των 12 ζεστών ορεκτικών, θα μπορούσα ευχαρίστως να φάω τα 11 από αυτά. Όπως και να 'χει, ο φίλος μου κι εγώ επιλέξαμε την ίδια επιλογή μανιταριών Βερόνα και αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε. Αυτό ήταν εξίσου καλό, καθώς το όμορφα παρουσιασμένο μπολ με τα μανιτάρια ήταν πολύ μεγάλο. Τα μανιτάρια ήταν ψιλοκομμένα και καλυμμένα με μια υπέροχη κρεμώδη σάλτσα σκόρδου και λευκού κρασιού. Καταβροχθίστηκαν γρήγορα με τα ψωμάκια και ήταν τόσο νόστιμα που εμπνεύστηκα να ψάξω συνταγές και να βελτιώσω τη δική μου σπιτική εκδοχή.

Το εστιατόριο φημίζεται για τις μπριζόλες του, αλλά αποφασίσαμε να προτιμήσουμε ελαφρώς πιο ελαφριά πιάτα για τη μεσημεριανή μας επίσκεψη. Εγώ σπανάκι και κανελόνια με ρικότα, και το πιάτο τσουρουφλίστηκε καθώς στρώθηκε στο τραπέζι. Ευτυχώς, μετά το ψωμί και τα μανιτάρια, δεν ήταν πολύ τεράστιο. Το παλιό ρητό "που ξεχειλίζει από γεύσεις" μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιείται υπερβολικά, αλλά αυτό το πιάτο πραγματικά ξεχώριζε. Οι ντομάτες δεν έμοιαζαν με καμία άλλη που είχα δοκιμάσει στο παρελθόν και η γέμιση από σπανάκι και ρικότα δούλευε απίστευτα καλά. Άφησαν ένα μπολ παρμεζάνας στο τραπέζι, κάτι που είναι ασυνήθιστο αυτές τις μέρες, καθώς μερικές φορές βρίσκω ότι τα εστιατόρια μπορεί να είναι λίγο κακά όταν την σερβίρουν οι ίδιοι! Πρόσθεσα μόνο ένα πασπάλισμα για να ενισχύσω τις εξαιρετικές γεύσεις.

Ο φίλος μου πήγε για κοτόπουλο Marsala, το οποίο παρουσιάστηκε σε ένα τεράστιο πιάτο με αντίστοιχο μέγεθος μερίδας. Στο πλάι υπήρχε μια καλή επιλογή λαχανικών με ψητές νέες πατάτες. Το κοτόπουλο μαγειρεύτηκε με μαρσάλα και οι γεύσεις αυτού του κρασιού από τη Σικελία κυριάρχησαν πράγματι στη σάλτσα που σερβιρίστηκε πάνω από το κοτόπουλο, κάνοντας έναν υπέροχο συνδυασμό.

Το φαγητό, μαζί με την εξαιρετική εξυπηρέτηση, δημιούργησαν ένα υπέροχο γεύμα. Στην ιστοσελίδα του Duomo, γράφει ότι προσπαθούν "να κάνουν μια αξέχαστη εμπειρία", και νομίζω ότι το καταφέρνουν. Από την επίσκεψή μου πριν από λίγες ημέρες, όποτε πεινάω, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι το φαγητό που απόλαυσα. Επιπλέον, υπήρχε μια υπέροχη επιλογή επιδόρπιων και μια ολοκληρωμένη λίστα κρασιών. Το Duomo συστήνεται για κάθε λάτρη του ιταλικού φαγητού, και δεν θα το αφήσω τόσο πολύ για να το επισκεφτώ ξανά.

VITAL STATISTICS

SPECIALTY Italian

WHERE Duomo, Just off Tomb of the Kings Avenue, Paphos

WHEN Open 7 days a week. Μεσημέρι μέχρι τις 11μμ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 99 473931 - Συνιστάται κράτηση

ΠΟΣΟ Ορεκτικά από €9, μπρουσκέτες από €5, κύρια πιάτα από €18 και πίτσες από €17

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή