-
.
- English
Συνήθως τρελαίνομαι για γεύμα δίπλα στη θάλασσα ή κάπου με θέα. Αισθάνομαι ικανοποιημένος και ενισχύει την εμπειρία του φαγητού μου. Ωστόσο, για ένα ad hoc γεύμα μετά την περιπλάνηση στους δρόμους για λίγα εορταστικά ψώνια, η προτεραιότητα ήταν να βρούμε κάπου να ανεφοδιαστούμε!
Αφού φτάσαμε στο τέρμα της Ερμού, θυμηθήκαμε ένα μικρό μαγαζάκι που πάντα φαίνεται να έχει κόσμο και πολύ κοντά στο σημείο που βρισκόμασταν. Είναι σε έναν δρόμο με αρκετή κίνηση που περνάει από εκεί, αλλά και πάλι ήμουν χαρούμενη που πήγα εκεί.
Το Καφενείο της Χρυσάνθης υπάρχει από το 2012 και είχε αρκετή κίνηση, αλλά ήμασταν αρκετά τυχεροί και βρήκαμε ένα τραπέζι σχεδόν αρκετά μεγάλο για τους δυο μας. Το To Kafe tis Chrysanthi's άνοιξε ως καφετέρια που σερβίρει φρεσκοφτιαγμένα σπιτικά κέικ και λιχουδιές. Μεγάλωσε σε δημοτικότητα και από κάπου με μερικά τραπέζια μέσα και τα υπόλοιπα απλωμένα σε ένα δρομάκι, έφτασε να έχει και καθιστικό στον επάνω όροφο
Με την πάροδο του χρόνου πρόσθεσε και πολύ μεγαλύτερη ποικιλία στο μενού και ενώ τα διάσημα σπιτικά κέικ εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα, προσφέρει πλέον ένα διεθνές μενού με πρωινά, brunch, πιάτα σχάρας, ζυμαρικά, σαλάτες και πολλά άλλα! Το κύριο αρνητικό για το μενού είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές δελεαστικές επιλογές, που είναι δύσκολο να διαλέξεις. Η πείνα μου έλεγε να πάω για ένα χορταστικό γεύμα, ενώ το γλυκό μου δόντι μου φώναζε να παραγγείλω τις τηγανίτες. Μήπως θα έπρεπε να βρεθώ στη μέση και να παραγγείλω τις τηγανίτες με τραγανό μπέικον και σιρόπι σφενδάμου; Τόσες πολλές επιλογές!
Τελικά, αποφασίσαμε ότι θα μπορούσαμε να μοιραστούμε μερικές τηγανίτες για επιδόρπιο. Ένα άλλο πράγμα που μας τράβηξε πραγματικά την προσοχή ήταν το τμήμα "δημιουργήστε το δικό σας τζιν"! Έχω ξαναπάει σε μπαρ και ζήτησα μια μικρή αλλαγή σε ένα ποτό και αρνήθηκαν να το κάνουν. Εδώ, μπορούσα να προσαρμόσω το ποτό μου όπως ήθελα! Αλλά όχι την ώρα του μεσημεριανού γεύματος.
Είχαμε πολύ χρόνο να μελετήσουμε το εκτενές μενού, καθώς αφού μας τα παρέδωσαν, κανείς δεν ήρθε να μας εξυπηρετήσει για αρκετή ώρα. Σύμφωνοι, ήταν απασχολημένοι, αλλά είχαμε αρχίσει να αισθανόμαστε λίγο παραμελημένοι.
Τελικά επέλεξα το πιάτο στο οποίο τείνω πάντα να κλίνω, τη χοιρινή μπριζόλα, η οποία περιγράφεται ως "jumbo και ζουμερή" στο μενού. Το άλλο πιάτο που παρήγγειλα ήταν τα American Baby Back Ribs που σερβίρονται με σπιτική σάλτσα BBQ.
Και πάλι έπρεπε να περιμένουμε... και να περιμένουμε. Μας φάνηκε σαν μια αιωνιότητα μέχρι να φτάσει το φαγητό. Όταν έφτασε, αναρωτήθηκα αν μου έφεραν το σωστό πιάτο, καθώς αυτή η μπριζόλα έμοιαζε σαν να είχε προέλθει από δεινόσαυρο. Ήταν τεράστιο! Κόβοντάς το, άρχισα να συνειδητοποιώ ποιος μπορεί να ήταν ένας από τους λόγους της μεγάλης αναμονής. Η μπριζόλα ήταν τόσο τρυφερή, μαλακή και, όπως υποσχόταν το μενού, ζουμερή! Πρέπει να μαγειρεύτηκε αργά για να μη στεγνώσει.
Τα παϊδάκια φαίνονταν εξαιρετικά ορεκτικά. Η σάλτσα μπάρμπεκιου έμοιαζε με ένα καλό γλάσο, δεν ήταν πνιγμένα σε μια βρώμικη σάλτσα. Μπορούσα να δω το κρέας να πέφτει από το κόκαλο καθώς ο φίλος μου έτρωγε. Η συζήτηση σταμάτησε για λίγο, καθώς και οι δύο απολαμβάναμε πραγματικά το φαγητό
Ωστόσο, υπήρχε μια απογοήτευση, τα πατατάκια ήταν παγωμένα. Αν είχα παραγγείλει μόνο ένα πιάτο πατάτες και ήταν αυτό που μου σερβίρισαν, δεν θα επέστρεφα. Δεν είπαμε τίποτα γιατί σκεφτήκαμε ότι αφού περιμέναμε τόση ώρα να μας σερβίρουν και να έρθουν τα πιάτα, αν παραγγείλαμε μια επιπλέον μερίδα πατατάκια, μπορεί να είχαμε τελειώσει μέχρι να έρθουν!
Αφού τελειώσαμε ήμασταν και οι δύο πολύ, πολύ χορτάτοι και παρόλο που ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω, δεν μπορούσα να χωνέψω ούτε μισή μερίδα τηγανίτες. Αλλά το διπλανό τραπέζι παρήγγειλε τις τηγανίτες banoffee (η μπανάνα από πάνω ήταν το κύριο δώρο) και έμοιαζαν τόσο νόστιμες!
Παρά το chipgate και την αναμονή, το φαγητό ήταν τόσο καλό που θα επιστρέψουμε. Θα είμαι ειλικρινής, θα είναι σύντομα και, θα είναι για αυτές τις τηγανίτες.
ΒΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Διεθνές, και σπιτικά κέικ
ΠΟΥ Το Καφέ της Χρυσάνθης, Νικολάου Ρόσσου, Λάρνακα
ΠΟΥ Καθημερινά 8.30πμ-11μμ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 24 256262
ΠΟΣΟ Πρωινό από €8,50, κύρια πιάτα από €12.50, κέικ από €5.50
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αυτές του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή