-
.
- English
Η Επίτροπος Δικαιοσύνης Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου δήλωσε τη Δευτέρα ότι όλα όσα γράφτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την υποτιθέμενη άρνησή της σε αλκοτέστ απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, αν και ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.
Αν και οι φήμες οργίαζαν για μέρες για το ποια ήταν η κρατική λειτουργός που αρχικά βρέθηκε θετική σε αλκοτέστ και στη συνέχεια αρνήθηκε και δεύτερο, παραβιάζοντας έτσι το νόμο, η γάτα βγήκε από το σακί όταν η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδη κατηγόρησε την Επίτροπο Νομικών για δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Οι εικόνες της Ζαννέτου που φωτογραφήθηκε να οδηγεί μεθυσμένη έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τους ειδήμονες να γεμίζουν το λογαριασμό της στο Χ με ερωτήσεις που κυμαίνονταν από "τι έπινες όταν σε έπιασαν" και "ποιο μπαρ φτιάχνει τα καλύτερα jägerbombs;"."
Πιο δυνατά από όλα, ωστόσο, ήταν οι εκκλήσεις για την παραίτησή της, με πολλούς - συμπεριλαμβανομένου του Χαραλαμπίδη - να λένε ότι η άρνηση αλκοτέστ είναι αδίκημα, και είναι διπλά κακό αν το άτομο που δεν τηρεί το νόμο είναι κρατικός αξιωματούχος - πόσο μάλλον Επίτροπος του νόμου.
Στη δήλωσή της τη Δευτέρα, η κ. Ζαννέτου ανέφερε: "Βρισκόμουν σε οικογενειακό δείπνο κατά τη διάρκεια του ιδιωτικού μου χρόνου με την κόρη μου, η οποία ήταν μαζί μου καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των αστυνομικών ελέγχων, από την αρχή μέχρι το τέλος, ακολουθώντας οδηγίες για όσο χρόνο χρειάστηκε."
"Λυπάμαι για το περιστατικό και θα χειριστώ το θέμα με τον τρόπο που απαιτεί ο σχετικός νόμος. Όπως κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για μένα."
Τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε το θέμα "δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά γεγονότα και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν."
Η επίτροπος του νόμου διευκρίνισε ότι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση δεν θα προβεί σε άλλες δηλώσεις.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και/ή της Cyprus Mail
Πηγή