Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Έλληνας υπουργός: Η μισή Κύπρος είναι τουρκική...

stylianides.jpg

Ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης προκάλεσε αντιδράσεις το βράδυ της Τρίτης όταν δήλωσε ότι "η μισή Κύπρος είναι τουρκική".

Ο Στυλιανίδης, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο, μιλούσε στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με μια φημολογούμενη κυπριακή υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) υπό το φως της απόφασης της Ελλάδας να υποστηρίξει έναν Τούρκο υποψήφιο για το ρόλο αυτό.

Είναι κατανοητό ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την τουρκική υποψηφιότητα με αντάλλαγμα την υποστήριξη της Τουρκίας στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είχε υποβάλει ποτέ τέτοιο αίτημα για την υποψηφιότητα ενός Κύπριου για τη θέση του ΙΜΟ, με τον κ. Χριστοδουλίδη να έχει δηλώσει πέρυσι ότι η Κύπρος δεν θα είχε "κανένα θέμα" εάν ένας Τούρκος υποψήφιος εκλεγόταν ως γενικός γραμματέας του ΙΜΟ

"Δεν υπήρξε ποτέ καμία διαφωνία εκ μέρους της κυπριακής προεδρίας σχετικά με τον χειρισμό [ΤΟΥ ΘΈΜΑΤΟΣ] από την ελληνική κυβέρνηση. Μιλάμε για τις μάχες που δίνει ο Ελληνισμός", είπε.

"Είχα την τύχη να είμαι [ΚΎΠΡΙΟΣ] κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια περίοδο κατά την οποία βοήθησα τον Ελληνισμό να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη του, για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπήρχε απόλυτη αρμονία σε όλες τις ενέργειες που κάναμε", είπε. Ο κ. Στυλιανίδης είναι πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου και Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Αν κάποιοι υπονοούν άλλου τύπου μάχη, όπως οι μάχες που έδωσε η χούντα και στις οποίες χάθηκε η μισή Κύπρος, τότε είμαι αντίθετος. Γιατί μεγάλωσα [ΜΕ] την Πράσινη Γραμμή και ξέρω τι σημαίνει να δίνονται μάχες μόνο και μόνο για ψεύτικες μάχες

"Γιατί ο Ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια [ΓΙΑ ΛΆΘΗ] στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική", είπε.

Η δήλωσή του προκάλεσε την οργή ορισμένων πολιτικών της αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση Κώστα Χήτα να δηλώνει ότι "έμεινε άφωνος" από τα σχόλια του Στυλιανίδη. Η επικεφαλής του κόμματος "Αριστερή Πορεία Ελευθερίας" Ζωή Κωνσταντοπούλου απαίτησε επίσης την ανάκληση της δήλωσης.

Ο Στυλιανίδης στη συνέχεια προχώρησε σε διευκρινίσεις για τη θέση του, λέγοντας ότι "η θέση αυτή, με τα ίδια ακριβώς λόγια, έχει διατυπωθεί πολλές φορές στο κυπριακό κοινοβούλιο χωρίς να συγκεντρώσει αντιδράσεις.

"Κάποιοι νόμιζαν ότι είχα παραχωρήσει τη μισή Κύπρο στην Τουρκία, για όνομα του Θεού.Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πώς αγωνίζομαι για την πατρίδα μου", είπε.

Παρά τις διευκρινίσεις του, δεν ξέφυγε από την αθυροστομία του ηγέτη του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Χ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Στυλιανίδη "απαράδεκτες. Απαράδεκτες δύο φορές επειδή είπε αυτά που είπε στο ελληνικό κοινοβούλιο."

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή