Απάντησε για υποψηφιότητα Αβέρωφ ο Πρόεδρος και το ποτηράκι που ήπιαν το βράδυ «Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ δεν θα επαναδιεκδικήσω» τόνισε για τις διαδικασίες στον ΔΗΣΥ
«Έχει κάθε δικαίωμα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας σχολιάζοντας την εξαγγελία του Αβέρωφ Νεοφύτου να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη του σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε ότι «δεν είναι σε βάρος μου που ανακοίνωσε για να τη σχολιάσω. Είναι δικαίωμα του Προέδρου του κόμματος, όπως και το Καταστατικό προβλέπει αλλά και όπως οι διαδικασίες του Δημοκρατικού Συναγερμού εξίσου προβλέπουν, να έχει το δικαίωμα και άλλο στέλεχος, αν επιθυμεί, να διεκδικήσει και μέσα από το Σώμα που καθορίζει το Καταστατικό, να επιλέξει τον υποψήφιο για τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές».
Απαντώντας αναφορικά με την παρουσία του σε τραπέζι με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ το βράδυ της Τεταρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως αμφότεροι «είχαμε προσκληθεί από κοινούς φίλους για να πιούμε ένα ποτηράκι ενόψει και των επερχόμενων εορτών».
Την ίδια στιγμή και αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες στον ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος απάντησε λακωνικά ότι δεν έχει κάτι υπόψη και δεν μπορώ να σχολιάσω τα ενδεχόμενα. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ δεν θα επαναδιεκδικήσω» κατέληξε.
Contents of this article including associated images are belongs Cyprus Times
Views & opinions expressed are those of the author and/or Cyprus Times
Source