Ο Ιωάννης Κασουλίδης θα επιστρέψει στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών μετά την παραίτηση την Κυριακή του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος παραιτήθηκε για να αγωνιστεί στην προεδρική εκστρατεία
Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε το διορισμό τη Δευτέρα, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και αναγκάστηκε να αποδεχθεί την παραίτηση του Χριστοδουλίδη.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι "λυπάται για την παραίτηση του Χριστοδουλίδη καθώς ήταν για πολλά χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες μου".
"Δυστυχώς, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν μου μένει άλλη επιλογή από το να αποδεχθώ την παραίτησή του."
Ευχαρίστησε "θερμά" τον Χριστοδουλίδη για την προσφορά του και ανακοίνωσε ότι ο προκάτοχός του Κασουλίδης θα αναλάβει τη θέση του από την Τρίτη.
Ο Κασουλίδης, πρώην ευρωβουλευτής, έχει μια "επιτυχημένη και μακρά υπηρεσία" στο υπουργείο Εξωτερικών
Κατείχε τη θέση από την 1η Μαρτίου 2013 έως τον Μάρτιο του 2018, όταν την παρέδωσε στον Χριστοδουλίδη
Ο Χριστοδουλίδης δήλωσε την Κυριακή ότι υπέβαλε την παραίτηση σε μια εσωτερική διαμάχη εξουσίας εντός του κυβερνώντος συντηρητικού ΔΗΣΥ σχετικά με τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές του 2023.
Εδώ και καιρό θεωρείται ότι τρέφει προεδρικές φιλοδοξίες, προκαλώντας τριβές εντός του κόμματός του, του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Ο ηγέτης του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος έχει μπει στην προεδρική κούρσα, είχε καλέσει τον Χριστοδουλίδη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.
Σε δήλωσή του, ο Χριστοδουλίδης είπε ότι θα "ενδιαφερόταν" για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, αλλά δεν ήταν ακόμη έτοιμος να λάβει οριστική απόφαση.
"Θα προβώ σε ανακοίνωση όταν πάρω τις τελικές μου αποφάσεις", είπε ο Χριστοδουλίδης.
Ο ΔΗΣΥ ξεκίνησε τη Δευτέρα τη διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου του.
Η σιωπή του Χριστοδουλίδη για τις επίμονες φήμες που τον ήθελαν να εποφθαλμιά την προεδρία προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις του κόμματος ότι η δυνητικά ανεξάρτητη υποψηφιότητά του θα μπορούσε να προκαλέσει διχασμό.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Financial Mirror
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Financial Mirror
Πηγή