Τι νέο υπάρχει

[Cyprus Times] «Δεν αισθάνομαι καλά, δεν έκανα το καθήκον μου», λέει ο Αρχιεπίσκοπος. Περίοδο χάριτος σε ανυπάκουους κληρικούς

• Εκκινητής νήματος News
  • Ημερομηνία έναρξης
Arxiepiskopos.jpg

Δεν τιμώρησε τους ανυπάκουους κληρικούς ο Αρχιεπίσκοπος και έδωσε περίοδο χάριτος Προειδοποιήσεις εκ νέου για αποκοπές μισθών «Δεν αισθάνομαι καλά, δεν έκανα το καθήκον μου και πρέπει επιτέλους να γίνω αυστηρός «Εάν δε συμφωνούν οι Μητροπολίτες να βρουν χρήματα να τους πληρώσουν»

Περίοδο χάριτος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στους κληρικούς που δεν υπακουούν στα μέτρα κατά του κορωνοϊού παρασύροντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και τον λαό. Μπορεί εδώ και καιρό να έχει εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει σε αποκοπή μισθών ανυπάκουων κληρικών ωστόσο νιώθοντας πώς ίσως έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα δεν το έπραξε.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση σήμερα το μεσημέρι προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα αναγκαστεί στο τέλος να το πράξει καθώς ούτε ο ίδιος αισθάνεται ότι έκανε το καθήκον του.

«Η Εκκλησία θέλει αυστηρότητα, θέλει υπακοή, θέλει ταπείνωση, θέλει αγάπη. Εάν ο κληρικός δεν έχει αυτές τις αρετές πώς θα βοηθήσει τον λαό μας. Ο λαός μας είναι θαυμάσιος λαός, θρησκευόμενος. Το βλέπω καθημερινώς. Εάν εμείς δεν ανταποκρινόμαστε έναντι τους σωστά τι πρέπει να περιμένουμε από τον λαό;», σημείωσε.

Ανέφερε ότι κατά την τελετή κοπής της καθιερωμένης βασιλόπιτας για τους υπαλλήλους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ανέφερε «δεν αισθάνομαι καλά, δεν έκανα το καθήκον μου και πρέπει επιτέλους να γίνω αυστηρός. Δε μπορούν να μην υπακούουν στην επίσημη εκκλησία. Στο σπίτι τους να κάνουν ότι θέλουν αλλά αφού ταχθήκαμε να υπηρετούμε τον λαό, πρέπει να το κάνουμε με αγάπη με σεβασμό. Δε μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει μέσα στην εκκλησία».

Ερωτηθείς τι αναμένεται να πράξει απάντησε ότι σκέφτεται να δώσει ακόμη μία ευκαιρία και εάν δε συμμορφωθούν θα λάβει αποφάσεις.

«Δεν αισθάνομαι καλά ότι έκανα το καθήκον μου στο ακέραιο. Θα τους δώσω ακόμη μία ευκαιρία. Εύχομαι η πανδημία να φύγει γρήγορα, αλλά αν δε φύγει δε θα ανεχθώ. Θα αρχίσω να βάζω τιμωρίες κι αν θέλουν να φύγουν από κοντά μου ας φύγουν. Προσφέρω 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στο ταμείο μισθοδοσίας του κλήρου μπορώ ακόμη και των μισθών των κληρικών που είναι σε άλλες επαρχίες να τον αφαιρέσω. Αν οι Μητροπολίτες δε συμφωνούν μαζί μου τότε ας βρουν να τους πληρώσουν. Αλλά τους δικούς μου μπορώ να τους τιμωρήσω κι αν δεν τους αρέσω η πόρτα είναι ανοικτή να πάνε όπου θέλουν. Έχω το δικαίωμα κι αυτό δε μπορεί να μου το αφαιρέσει κανένας. Αυτό θα το κάνω για το καλό του λαού, δε θα το κάνω γιατί έτσι θέλω. Γνώμονας και πυξίδα των ενεργειών μου και στόχος μου θα είναι το καλός νοούμενο του συμφέρον του θρησκευόμενου λαού μας που ταχθήκαμε να τον υπηρετήσουμε».

Contents of this article including associated images are belongs Cyprus Times
Views & opinions expressed are those of the author and/or Cyprus Times

Source

Πίσω
Κορυφή