-
.
- English
Ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος της αντιπολίτευσης TDP Ζεκί Τσελέρ δήλωσε την Κυριακή ότι θα "κλείσει όλα αυτά τα μέρη που μοιάζουν με πανεπιστήμια" στο βορρά αν έρθει στην εξουσία.
Μίλησε στην τηλεόραση Kuzey Kibris με αφορμή τις έρευνες και συλλήψεις που έγιναν σχετικά με το "σκάνδαλο με τα πλαστά διπλώματα" τις τελευταίες εβδομάδες, καταγγέλλοντας πως "η κοινωνία έχει γίνει τόσο διεφθαρμένη".
Πρόσθεσε ότι ένας από τους κύριους λόγους για την πλαστογράφηση των πιστοποιητικών σπουδών είναι "η ικανοποίηση του εγωισμού των ανθρώπων ή η απόκτηση μιας υψηλότερης θέσης" και ότι αυτό έχει έρθει με κόστος την "εγκατάλειψη της ποιότητας στον τομέα της εκπαίδευσης"
"Αποκαλύφθηκε το κίνητρο πίσω από τη σημερινή κυβέρνηση και τον κομπασμό του [ΕΡΣΊΝ ΤΑΤΆΡ] ότι "έχουμε τόσα πολλά πανεπιστήμια, είμαστε ένα νησί της εκπαίδευσης". Ήδη θεωρούμαστε ως καταφύγιο για την εμπορία ανθρώπων και το μαύρο χρήμα, και τώρα σε αυτό προστέθηκε και η παιδεία", δήλωσε
Πρόσθεσε: "Αν ερχόμουν αύριο στην εξουσία, θα έκλεινα όλους αυτούς τους χώρους που μοιάζουν με πανεπιστήμια για να μας σώσω από το να ντρεπόμαστε άλλο μπροστά στον κόσμο."
Έστρεψε επίσης την προσοχή του στο θέμα των μελλοντικών εκλογών και επεσήμανε τη χαμηλή συμμετοχή που παρατηρήθηκε κατά τις "κοινοβουλευτικές" επαναληπτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου
"Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί η υπόλοιπη χώρα δεν πήγε στις κάλπες. Οι άνθρωποι πάντα λένε ότι [ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΏΝ ΚΌΜΜΑ] το UBP έχει τόσες πολλές ψήφους και [ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΉΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ] το CTP έχει τόσες πολλές ψήφους που θα κερδίσουν ούτως ή άλλως", είπε.
Πρόσθεσε: "Το βίωσα αυτό όταν ήμουν υποψήφιος δήμαρχος Κερύνειας."
Είπε ότι και τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το UBP, το DP και το YDP "πολέμησαν στο γήπεδο με όλα τους τα όπλα" για τον κοινό τους υποψήφιο Nidai Gungordu και το CTP έκανε το ίδιο για τον Murat Senkul, αλλά "εγώ μόνος μου με την κοινότητα πίσω μου έλαβα τις ίδιες ψήφους με τους άλλους δύο υποψηφίους."
"Κατέστρεψα αυτή την κατανόηση σε εκείνες τις εκλογές", είπε, έχοντας τερματίσει στην τρίτη θέση των εκλογών, αλλά μόλις 249 ψήφους πίσω από τον τελικό νικητή Senkul.
Πρόσθεσε, "το κόμμα που η κοινωνία δεν δοκίμασε στην εξουσία είναι το TDP. Είπα ότι έγινα αρχηγός του κόμματος επειδή θέλω να είμαι στην κυβέρνηση, όχι στην αντιπολίτευση. Θα καταστρέψουμε την αντίληψη ότι η ψήφος στο TDP είναι χαμένη ψήφος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως κάναμε και στις δημοτικές εκλογές στην Κερύνεια."
Ο Σέλερ αντικατέστησε τον Μινέ Ατλί στην ηγεσία του TDP τον Φεβρουάριο. Οι "κοινοβουλευτικές" εκλογές στο βορρά πρέπει να διεξαχθούν μέχρι το Φεβρουάριο του 2027.
Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail
Πηγή