Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Ο Χριστοδουλίδης συναντά τον Ολλανδό βασιλιά...

prez2-960x687.jpg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε την Τετάρτη στη Χάγη με τον Βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο παλάτι Huis ten Bosch, όπου ο Χριστοδουλίδης υπέβαλε τα σέβη του και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Βασιλιά.

Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν το Κυπριακό, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, καθώς και θέματα "σχετικά με την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ Κύπρου και Ολλανδίας" όσον αφορά τη διαχείριση των υδάτων.

Στη συνέχεια υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του παλατιού, γράφοντας "με πραγματική χαρά επισκέπτομαι το Βασίλειο των Κάτω Χωρών, για πρώτη φορά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή μου."

Πρόσθεσε, "η επίσκεψη επιβεβαιώνει ότι οι δύο χώρες μας απολαμβάνουν ιδιαίτερα εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό και πολυμερές επίπεδο."

"Είμαι προσωπικά υπερήφανος που οι δύο χώρες μας, κράτη μέλη της κοινής μας ευρωπαϊκής οικογένειας, δεσμεύονται να διατηρούν κοινές οικουμενικές και αναντικατάστατες αρχές και αξίες, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς", έγραψε.

Θα συναντηθεί με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Mark Rutte αργότερα την Τετάρτη, πριν επιστρέψει στην Κύπρο την Πέμπτη.

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων, ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή