Τι νέο υπάρχει

[CYPRUS MAIL] Μια ματιά στην Κύπρο μέσα από έναν διαφορετικό φακό...

Phaneromenis-walk-960x761.jpg

Το Πολιτιστικό Κέντρο Φανερωμένης 70 παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα έναν βιωματικό περίπατο στο πλαίσιο του προγράμματος Delivering Views Delivering Texts. Το κέντρο της Λευκωσίας συνεργάζεται με τον Δρ Γαβριήλ Κουρέα και προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε έναν περίπατο στα ελληνικά και αγγλικά στον Άγιο Ανδρέα αυτό το Σάββατο.

Ξεκινώντας από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα στις 3μμ, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τον Κουρέα σε έναν νοσταλγικό περίπατο στους πολλούς σταθμούς της ζωής. Υπό τον τίτλο Επιστρέφοντας από τη Διασπορά: Βλέποντας την Κύπρο μέσα από έναν περίπατο στους σταθμούς της ζωής, η εκδήλωση είναι ένας από τους πολλούς περιπάτους που διοργανώνει ο Φανερωμένης 70 και μία από τις πρώτες εκδηλώσεις μιας νέας σειράς.

"Ήμουν μέλος της κυπριακής διασποράς, έχοντας ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για σχεδόν 40 χρόνια, μέχρι την επιστροφή μου στην Κύπρο πριν από τρία χρόνια", λέει ο Κουρέας. "Η επιστροφή στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα ήταν εξίσου σημαντική με τη στιγμή που πέταξα για πρώτη φορά από αυτό το νησί: φόβος, αναμεμειγμένος με τεράστιο ενθουσιασμό. Κατά τη διάρκεια των χρόνων της διασποράς μου, ζούσα σε έναν ενδιάμεσο χώρο, εν μέρει νοσταλγικό και εν μέρει ουτοπικό, χωρίς ποτέ να κατασταλάξω πραγματικά. Με άλλα λόγια, υπήρχε πάντα μια νοσταλγία για χώρους, τόπους, ανθρώπους, μυρωδιές και ήχους της παιδικής μου εμπειρίας. Κατά την επιστροφή μου, έλαβε χώρα μια σχεδόν αντίστροφη διαδικασία. Αυτές οι πόλεις στις οποίες έζησα και όλες οι αναμνήσεις και οι βιωμένες εμπειρίες τους επέστρεψαν μαζί μου για να πλημμυρίσουν τη ζωή μου στο νησί μας."

HTTPS:/CYPRUS-MAIL.CAMPAIGN-LIST.COM/SUBSCRIBE/WHATS-ON/C82BA42C-A6E2-436B-B832-404AE2D54A0D

Delivering Views Delivering Texts είναι ένα συνεχιζόμενο πρόγραμμα του Φανερωμένη 70, το οποίο επικεντρώνεται στις εντυπώσεις των ξένων επισκεπτών της Κύπρου και τις μοναδικές τους απόψεις για το νησί. Σε οπτική και γραπτή μορφή, οι επισκέπτες έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός αρχείου και μιας σειράς βιβλίων που πιστοποιούν, καταγράφουν και μοιράζονται τις εντυπώσεις τους από το νησί. Για αυτή την έκδοση του προγράμματος, οι διοργανωτές εξετάζουν την πραγματικότητα και την ιδέα της διασποράς για να διερευνήσουν την έννοια του "τόπου", τις εμπειρίες μέσα σε αυτόν και τις κοινές ή διαφορετικές πραγματικότητες ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Delivering Views Delivering Texts # 33: Diaspora Action 1: Returning from the Diaspora: Seeing Cyprus through a Walk along Life Stations

Walk with Dr. Gabriel Koureas. Διοργάνωση: Πολιτιστικό Κέντρο Φανερωμένης 70. 30 Δεκεμβρίου. Σημείο εκκίνησης: Φανάρι: Άγιος Ανδρέας Δημοτικό Σχολείο, Λευκωσία. 3μμ. Στα ελληνικά και αγγλικά. Εγγραφές [EMAIL PROTECTED]

Τα περιεχόμενα αυτού του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εικόνων ανήκουν στην Cyprus Mail
Οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι του συγγραφέα ή/και της Cyprus Mail

Πηγή

Πίσω
Κορυφή